bundesliga logo

Bundesliga: Oerhört spännande inför säsongens sista ligaomgång

Det finns fortfarande mycket att spela om på sina håll när Bundesliga går in i den sista omgången för säsongen 17/18. Bayern München har som bekant redan fått lyfta bucklan, men därefter är det ovisst på ett helt gäng positioner, bland annat om Europa-platserna. Häng med när vi går igenom de mest intressanta mötena i den sista omgången!

Leo Vegas Sport

Stenhård kamp om vilka som ska få spela ute i Europa

Inför den 34:e och sista omgången är det fortfarande många heta kamper om de kvarvarande biljetterna ut i Europa, samt om överlevnad i den tyska högstaligan. Det är hela sju lag inblandade i kampen om Europa-platserna och dessa går vi igenom här nedanför.

3. Borussia Dortmund. 55 poäng, målskillnad +19. Möter Hoffenheim borta

Inblandade i den på förhand kanske roligaste drabbningen där de ställs mot fyran Hoffenheim. Dortmund behöver bara en poäng för att säkra en Champions League-plats.

4. Hoffenheim. 52 poäng, målskillnad +16. Möter Borussia Dortmund hemma

Sitter på den sista platsen till nästa säsongs Champions League och måste vinna mot Dortmund med några mål för att vara helt säkra på att de får behålla denna även efter matchen.

5. Bayer Leverkusen. 52 poäng, målskillnad +13. Möter Hannover 96 hemma

Leverkusen parkerar inför den sista omgången på den enda direktplatsen till Europa League och måste vinna sin match mot Hannover för att ha chansen på fjärdeplatsen. Hoffenheim har tre mål tillgodo, så om Hoffenheim vinner måste Leverkusen göra minst fyra mål fler i sin match.

6. RB Leipzig. 50 poäng, målskillnad +-0. Möter Hertha Berlin borta

Innehar sjätteplatsen vilket betyder kval till nästa säsongs Europa League. Måste vinna sin match samtidigt som Hoffenheim och Bayer Leverkusen förlorar sina respektive för att nå fjärde plats.

7. Eintracht Frankfurt. 49 poäng, målskillnad +1. Möter Schalke 04 borta

Har i princip ingen chans att nå fjärdeplatsen. Frankfurt får hoppas att Leipzig förlorar sin match medans de själva tar minst en poäng borta mot ett Schalke som inte har något att spela för mer än äran. Gör de det så når de Europa League-kvalet.

8. VfB Stuttgart. 48 poäng, målskillnad -3. Möter Bayern München borta

Stuttgart måste vinna mot klara mästarna Bayern München samtidigt som varken Leipzig eller Frankfurt tar några poäng i sina matcher för att ta hem sjätteplatsen.

9. Borussia Mönchengladbach. 47 poäng, målskillnad -4. Möter Hamburg borta

Gladbach måste vinna sin match mot Hamburg med minst fem måls marginal och samtidigt hoppas på att Leipzig, Frankfurt och Stuttgart alla förlorar sina matcher för att nå sjätteplatsen. Hoppet är det sista som överger en.

Wolfsburg och Hamburg slåss om att få kvala sig kvar

Även i de nedre regionerna av den tyska ligatabellen är det spännande ända in i kaklet. Köln är redan avsågade och får spela 2. Bundesliga nästa säsong, frågan är bara om det blir Wolfsburg eller Hamburg som får göra de sällskap direkt efter matchen.

16. Wolfsburg. 30 poäng, målskillnad -15. Möter Köln hemma

Wolfsburg har två poäng till godo ner till Hamburg, som också har tio måls sämre målskillnad och ligger inför mötet med jumbon på den enda kvalplatsen nedåt. Wolfsburg måste ta minst en poäng för att undvika direkt nedflyttning.

17. Hamburg. 28 poäng, målskillnad -25. Möter Borussia Mönchengladbach hemma

Albin Ekdal och hans kompisar måste vinna mot hemma Mönchengladbach samtidigt som Wolfsburg förlorar sin match för att ha chansen att kvala sig kvar i den tyska högstaligan. Annars blir det definitivt spel i andraligan nästa säsong. Skulle Wolfsburg spela oavgjort måste Hamburg vinna sin match med elva måls marginal.

Hämta din bonus hos LeoVegas här

Det är alltså så det ligger till för alla de lag som har något att spela för. Vill du spela på någon av dessa matcher i den sista omgången av säsongens Bundesliga är du välkommen att göra det hos LeoVegas. Där kan du som ännu inte är registrerad välja mellan två olika välkomstbonusar.