Malmö stad

MFF inleder äntligen tävlingssäsongen

Mesta mästarna Malmö FF drar igång tävlingssäsongen med att bjuda in till fest på Malmö IP. Det är nykomlingen Dalkurd som kommer på besök – en klubb som valt att spela sina matcher i Gävle istället för Borlänge som var fallet under förra säsongen.

MFF inledde säsongen med en träningsmatch mot Amager som vanns med 1–0. Därefter spelades en match mot FC Flora från Estland som vann estniska ligan förra året. MFF lekte hem segern och krossade motståndet enkelt med 4–0.

Spännande läger i Florida för Di Blåe

Efter de två vinsterna åkte laget ner till Bradenton utanför Ana Maria Island i Florida på ett träningsläger. Magnus Pehrsson och MFF-spelarna var betydligt nöjdare med lägret i år jämfört med i fjol då det istället var två mindre läger i Spanien som gällde. Det enda som inte riktigt var till belåtenhet var maten och matsalen som IDM Academy stod för. Detta på grund av att området expanderat helt enormt på kort tid och då kan kvalitén sina.

Hur som haver var det en nöjd förening efter Florida-lägret och de sportsliga resultaten gick också bra med två segrar. Den spelaren som imponerade mest under lägret var Carlos Strandberg som gjorde samtliga tre mål under de två träningsmatcherna mot New England Revolutions och Markus Halstis gamla klubb D.C United. Matcherna slutade 1-0 respektive 2-1.

Malmö har alltså gått rent under försäsongen och fansen på ”Stadion” som arenan numera heter har en spännande säsong framför sig med både kval till Champions League och ett SM-guld att försvara. Dessutom vill laget ta tillbaka cuptiteln till Malmö – något som inte hänt sedan 1989 – vilket Max Wiman påpekade varje Studio Florida i Bradenton.

Nu börjar tävlingssäsongen på riktigt och första motståndet är Dalkurd som egentligen kommer från Borlänge. Dalkurd har beskrivit som Kurdernas landslag och det ska bli spännande att se hur den allsvenska nykomlingen står sig mot Sveriges bästa lag genom tiderna.

Hämta Bonus

Malmö tappade ju en hel drös med spelare inför säsongen men Danne har löst in ersättare på bästa sätt. Sören Rieks spelade i IFK Göteborg förra säsongen och var Änglarnas bäste spelare de senaste säsongerna. Även Traustasson har värvats in men pga skadeproblem är det osäkert om han kommer till spel mot Dalkurd.

Malmös fans kräver guld, Europaspel och cupguld, och tränaren Magnus Pehrsson gick i en intervju med sydsvenskans MFF-podden och sa att hans målsättningar var desamma fast med Champions League som tydligt mål. Vägen dit är lång och nu är det dags för första tävlingsmatchen för säsongen när Dalkurd kommer på besök. Malmö siktar på cupuld  och måste därför vinna första matchen för att inte den tuffa bortamatchen mot Gävle nästa helg ska framkalla för mycket ångest. För det är inte bara att åka till Gavlevallen en kall söndag och plocka tre poäng.

Oddsa på Svenska Cupen hos LeoVegas Sport

Vill du spela på Svenska Cupen eller bara älskar sport och odds generellt? I så fall ska du testa på Leo Vegas sport. Det maxade spelbolaget har en välkomstbonus som gör att du får den perfekta starten i ditt oddsande. Bli medlem hos Leo Vegas idag för en spelupplevelse du sent ska glömma.

Leovegas sport

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.