Real - Atletico

Pressat Madrid-derby på lördag!

Efter ett landslagsuppehåll på nära två veckor drar på lördag La Liga igång igen med ett klassiskt Madrid-derby, nämligen det mellan Atlético Madrid och Real Madrid. Los Blancos ligger för närvarande på en tredjeplats medan Atletico huserar på en fjärdeplats på samma poäng som rivalen men med sämre målskillnad.

Atletico har i flera år varit ett slagkraftigt lag i såväl La liga, som ute i Europa. I år har det dock visat sig vara tuffare, i synnerhet i Champions League-gruppspelet där det krävs närmast ett mirakel för att de rödvit-randiga ska kunna ta sig vidare i kampen om medaljerna. Med två direkta bottennapp (0-0 resp. 1-1) mot det Azerbajdzjanska mästarlaget Qarabag har Simeones lag satt sig i en situation de inte riktigt är vana vid när vi blickar fram mot hösten och vinterns fotbollsdramatik.

I ligan har det däremot gått relativt bra och man parkerar för närvarande på en 4:e plats med samma poäng som tabelltrean Real madrid, och tre poängs marginal ner till femteplacerade Villareal.

Bale återigen skadad

I Real Madrid har det hänt en hel del i laget den senaste veckan. Gareth Bale såg länge ut att vara tillbaka till lördagens match efter en sin lårskada. Tyvärr har walesaren åkt på ytterligare en till  skada när han ådrog sig en muskelskada i vänstra benet. Prognosen säger att walesaren kommer vara borta tills efter nyår. Något som däremot är positivt för ”Los Blancos” är att backjätten Dani Carvajal verkar vara tillbaka efter sin hjärtmuskelinflammation. Det är dock oklart om försvararen startar matchen på lördag.

 

Matchen är hur som helst otroligt viktig för bägge lagen då man inte vill tappa ytterligare poäng i kampen om förstaplatsen där Barcelona förövrigt haft en magisk säsongsinledning. Katalonerna är obesegrade och har enbart tappat 2 poäng av 33 möjliga.

Vill du spela på matchen eller på någon annan sport så erbjuder Leovegas en rad intressanta bets. Leovegas är ett väletablerat spelbolag där du kan oddsa på allt från pregame till live betting.

Leovegas Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.