UEFA

Så här går Sverige bakvägen till EM 2020

Efter gårdagens förlust mot Holland hamnade Sverige i division B i kommande Nations League. Hade Sverige vunnit hade man faktiskt hamnat i division A men så är inte fallet nu. Istället för att möta Europas elit som Tyskland, Frankrike, England, Portugal och Belgien blir det nu på pappret enklare motstånd i form av bland annat Österrike, Wales, Ryssland, Irland och Tjeckien.

Janne Andersson och hans svenska landslag har gjort ett bra kval och hamnade på andra plats – trots förlusten mot Holland igår. Hade Sverige vunnit hade det blivit A-divisionen men nu blir det istället B-divisionen som Sverige får kriga i.

55 nationer i fyra grupper

Lottningen till Nations League sker den 24 januari och då ska varje division, som innehåller 12 lag, delas in i fyra grupper med tre lag i varje. Totalt är det alla 55 nationer som tillhör UEFA som deltar. Vilken division som ett lag hamnade i beror helt och hållet på ranking. De 12 bästa hittar vi i League A, nästa i League B osv.

Hämta Bonus

I A- och B-divisionen är det fyra grupper per division med tre lag i varje grupp. Där möts lagen hemma och borta.  3 av 4 grupper i League C och alla grupper i League D innehåller 4 lag. Alla gruppettor i League A spelar finalspel i juni 2019. Det bästa laget som i varje division som inte lyckas kvala till EM via det vanliga kvalet får en direktplats till EM 2020. Skulle Sverige alltså bli bästa laget i League B så är man direktkvalificerade till EM 2020.

Inte påverka EM- och VM-kvalet

De fyra bästa och sämsta lagen i varje division flyttas upp respektive ner när alla matcher är spelade. Alla matcher kommer ske under ordinarie Fifadatum och påverkar på så sätt inte det vanliga EM- och VM-kvalet.

Om du vill spela på landslagsfotboll eller någon annan fotboll eller sport för den delen, kan vi varmt rekommendera Leovegas. Det gedigna spelbolaget erbjuder massvis med odds, både live och pregame. Blir medlem idag och ta del av ett välkomsterbjudande på 100% upp till 1000 kronor.
Leovegas Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.