wilder vs fury 2

Deontay Wilder VS Tyson Fury 2 – hajpad returmatch med 10 X odds

lördag den 22 Feb går en av vår tids mest hajpade matcher i tungviktsboxning av stapeln på MGM Grand Arena, Las Vegas med fighten Wilder VS Fury 2 som startar runt 05.00. Vi börjar direkt med ett grymt odds erbjudande från 888Sport

wilder vs fury 2 888sport
Besök 888 för förhöjda odds Wilder VS Fury 2

Wilder behåller bältet igen?

Nuvarande WBC-tungviktsmästaren, Deontay Wilder, tar sig an Tyson ”The Gypsy King” Fury i en episk returmatch som kommer avgöra vem som är vår tids bästa tungviktsboxare. Förra matchen slutade nämligen oavgjort när Tyson Fury mot all förmodan reste sig från en brutal knockout i sista ronden – något ingen annan av Wilders motståndare lyckats med hittills.

Vem är Deontay Wilder?

Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder är en striker i särklass. Hans högra hand besitter en slags övernaturlig kraft som ingen står pall för. Vi har inte sett sådan här knock-out-kraft sedan Mike Tyson var i sitt esse, och många menar att Deontays höger är ännu mer skräckinjagande.

The Bronze Bomber började sent

Deontay Wilder började sin boxningskarriär ganska sent som tjugoåring. Som amatörboxare vann han brons i tungviktsboxning i OS 2008, och det var härifrån han fick smeknamnet ”The Bronze Bomber”. 2015 vann han WBC-titeln i tungvikt och hittills har Wilder försvarat titeln 12 gånger.

50 vinster 49 KO!

Så här långt har Deontay Wilder gått 50 proffsmatcher varav han vunnit 49 via knockout. Dessa 49 knockouter har 20 kommit första ronden. Den enda matchen som ligger och stör hans fina facit är matchen mot just Tyson Fury som ägde rum den 1 december 2018. Sedan matchen mot Fury har Wilder försvarat titeln två gånger till mot Dominic Breazeale och Louis Ortiz. Båda matcherna slutade med en skoningslös knock-out i sann Bronze Bomber-anda.

Vem är Tyson Fury?

Tyson Fury är redan en legend inom boxning. Det stora genombrottet kom efter att han tog den unifierade WBA-titeln från Wladimir Klitschko 2015. Dessförinnan hade Fury vunnit ADA-supertungsviktstiteln som amatörboxare och den brittiska tungvikststiteln.

Världsmästaren åkte in i mörket

En kort tid efter att han blivit världsmästare gick Tyson Fury in en mörk period kantad av droger och mental ohälsa. Och den nyblivna världsmästaren kom snabbt ur form. Fury gick upp mycket i vikt och gick in i en svår depression som han talat väldigt öppet om i efterhand. Det gick så pass långt att Fury vara nära på att ta sitt liv och många menade att karriären var över.

2 år väntan – mötte Wilder direkt

Men The Gypsy King gav alla svar på tal när han tog sig tillbaka till boxningsscenen två år senare. Fury fick hjälp med sin mentala ohälsa och började träna hårt igen. Han lyckades tappa vikten han lagt på sig och bestämde sig för att göra comeback. Och Furys comeback var inte vilken comeback som helst – trots att han inte gått en match på två år bestämde sig The Gypsy King för att gå direkt på den regerande världsmästaren Deontay Wilder.

En lång väg tillbaka – sålde in fighten

Inför matchen gjorde Tyson Fury många mediaframträdanden där han berättade öppet om den svåra tiden och den långa vägen tillbaka till ringen. Det var en fängslande berättelse som onekligen hjälpte till att sälja matchen.

Den första matchen – Fury VS Wilder

Den 1 december gick den hajpade matchen av stapeln på Staples Center, Los Angeles. I tolv ronder höll åskådare andan medan två av världens främsta tungviktsboxare drabbade samman. Tyson Fury, känd för snabbt fotarbete och teknisk boxning, gjorde riktigt bra ifrån sig och lyckades undvika de flesta av Wilders haymakers.

Hur lyckades Fury stiga upp?

Men i toflte ronden fick Wilder in en rak höger, som han följde upp med en vänsterkrok, och helt plötsligt låg Fury raklång på mattan. Det såg definitivt ut som att matchen var över och att The Bronze Bomber lyckats lägga till ytterligare en knock-out-vinst på sitt resume. Men till allas stora förvåning reste sig Fury och gick klart ronden, och i bra form dessutom. Sammantaget var det en spektakulär match som slutade oavgjort.

Spel och odds

De flesta stora spelbolg har ganska lika odds för Fury och Wilder. Wilder tycks vara favorit med odds på runt 1.85 mot Furys 2.05. Här är en sammanfattning av oddsen hos några av de största spelbolagen:

Odds Wilder VS Fury888sportbetsson logoMr Green sports logga
Deontay Wilder 10.00 (1.95)1.971.85
Tyson Fury 10.00 (1.95)1.872.05

6 gånger på KO/TKO från Fury

Vill du lägga ett spel på matchen finns det hel klart mer spännande marknader att betta på 888Sport.se har till exempel odds på 6.00 för att Fury vinner via TKO eller KO. Och tror du Wilder lyckas knocka Fury i första ronden, så som han gjort med 20 andra motståndare, kan du vinna 34 gånger insatsen.

Du kan inte streama matchen hos spelbolagen eftersom sändingsrättigehterna är exklusiva. Vill du streama matchen kan du göra det hos via Pay-Per-View hos ViaPlay.

Tankar om matchen

En sak är säker – boxningsfans har en actionladdad match att se fram emot lördagen den 22 februari. 

Återigen ställs Furys boxningskompetens mot Wilders ödeläggande medfödda kraft. Tyson Fury har lovat en knock-out i andra ronden, medan Wilder sagt att han går i den här matchen mer beräknad, tålmodig och farlig än han varit någonsin tidigare. Vi får väl se vem som håller sitt ord.

Wilder VS Fury 2 – en svårt tippad fight

Det är svårt att avgöra vem som vinner den här matchen. Fury visade att han är tenkniskt överlägsen i den första matchen. Hans snabba fotarbete och  slagkombinationer gav Wilder en del trubbel och gjorde det svårt för The Bronze Bomber att få igång någon riktig offensiv. Å andra sidan behöver bara Wilder en träff -och det är precis det som gör honom så farlig. 

Knockout mästaren Wilder -Fury får se upp

I hans senaste match knockade Deontay Wilder Ortiz med ett slag i pannan, och när Wilder träffar sina motståndare ser de ut som om de träffats av blixten. Med 49 knokouter i 50 matcher är det helt enkelt svårt att betta mot Wilder. 

FAQ – Wilder VS Fury 2

Frågor inför fighten Wilder VS Fury 2 – vi har samlat ihop ett gäng av de frågor och svar vi tror du kan gå runt och fundera över inför en av årets fighters.

När börjar fighten Fury Vs Wilder 2?

Första fighten börjar runt 00:00 Svensk tid. Fury VS Wilder 2 börjar närmare 5 tiden på morgonen.

Hur gamla är Wilder och Fury?

De är rätt jämngamla , Wilder föddes 1985 och Fury 1988

Vad kostar PPW inför Wilder Vs

Det kostar $49.95 att se galan på pay-Per-View. I runda slängar runt 500 KR hos ViaPlay

Vart fightas Wilder vs Fury 2?

Galan kommer att hållas i MGM Grand Arena i Las Vegas

Kommer det var fler titel fighters?

Det kommer vara ytterligare en titel match utöver Wilder VS Fury 2. Fighten kommer ske mellan Emaneul Navarrete som är mästare och han tar sig an Joe Tups Santisima

Spela på Wilder VS Fury 2

10 gånger pengarna!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.