tre kronor beijer hockey

Beijer Hockey Games – Tjeckien vs Sverige

Tre Kronor inleder årets Beijer Hockey Games med att möta den regerande mästaren Tjeckien. Nedsläpp sker på torsdag 6/2 i Globen, Stockhom.

Odds på Tre Kronor

Tar Sverige 3 poäng?

Sverige ligger sist i Euro Hockey Tour – kan de vända hemma?

Det är ett Sverige som ligger sist i Euro Hockey Tour efter den katastrofala turneringen i Finland när laget förlorade samtliga matcher i Karjala Tournament. I Channel One Cup gick det något bättre när Sverige vann tävlingen men laget är fortfarande sist i den totala ställningen i turneringen, fyra poäng bakom Tjeckien och Finland.

Speltips Tjeckiens vs Sverige Geijer Hockey Games med högsta odds

En viktigt match för Tre Kronor mot Tjeckien

Därför är matchen mot Tjeckien otroligt viktig. Seger under ordinarie tid innebär att Tre Kronor bara är en poäng bakom i den totala ställningen och det är ett svenskt landslag som är favoriter. Landslagstruppen innehåller åtta KHL-spelare och Henrik Tömmernes och Oscar Lindberg från Schweiz. I övrigt är det enbart spelare från SHL. Tränare Johan Garpenlöv valde att ta ut en debutant i form av Jonathan Pudas som haft en strålande säsong för sitt Skellefteå. 

Hemmalaget Tjeckien

Tjeckien visade en strålande form under Karjala Tournament men senast i Channel One cup gick det inte alls lika bra. Visst blev det seger mot Finland i premiären men därefter blev det dubbla förluster mot både Ryssland och Sverige. Trots det leder Tjeckien Euro Hockey Tour på bättre målskillnad än Finland men med lika många poäng, 11 stycken. 

Ett namnkunnigt Tjeckien i Globen

Tjeckien har ett relativt namnkunnigt lag med spelare som Sedlak, Filippi och Jerabek. Men efter två raka förluster är det svårt att veta vart vi har laget. Efter Karjala Tournament och premiären i Channel One Cup trodde vi att Tjeckien skulle leka hem detta års Euro Hockey Tour. Nu känns det mycket mer ovisst.

Bortalaget Sverige

Tre Kronor är pressade att vinna om drömmen om ”EM-guld” ska finnas. Det krävs en bra turnering i Beijer Hockey Games och fördelen är att Sverige har fördel av hemmaplan i samtliga matcher denna turnering. Truppen innehåller både ungt och gammalt när Johan Garpenlöv har plockat åtta KHL-stjärnor, två spelare från Schweiz men också en hel drös med spelare från SHL.

Håll ett öga på Fredrik Händemark i Tre Kronor

Håll ett extra utkik på Fredrik Händemark som haft en strålande säsong i Malmö. Även Bromé från Örebro känns het då han svarat för hela 33 poäng under säsongen och ligger tvåa i SHL:s poängliga. Även Rögles Leon Bristedt har öst in poäng under säsongen och känns som en riktigt intressant spelare.

Oddsanalys inför matchen

Med VM-platser på spel lär vi få se ett motiverat Tre Kronor som också behöver vinna om man ska ta in på Tjeckien och Finland i tabellen. Sju poäng på sex matcher hittills i Euro Hockey Tour är inte direkt imponerande men samtidigt höjdes nivån markant i Channel One Cup senast.

Tre Kronor måste spela topp

Tre Kronor har ett bättre lag och om de spelar på topp ska de inte ha några problem att slå Tjeckien, som dock har fördelen att deras ordinarie trupp inte har lika många NHL-spelare som Sverige. Därmed är laget till viss mån det som tjeckerna kommer ställa upp med i VM. Laget vann också Beijer Hockey Games förra säsongen.

Fördel hemmais för Tre Kronor?

Men fördelen av hemmaplan talar för Tre Kronor precis som spelarmaterialet. Vi tror det väger tyngre och därför väljer vi att spela svensk seger. För att få upp oddsen kör vi 1X2 vilket gör att resultatet räknas under ordinarie tid. 

Målglada matcher – Sverige vs Tjeckien

Sverige och Tjeckien brukar bli relativt målglada matcher. Fem av de åtta senaste mötena har slutat i över 4,5 mål vilket vi tror att det blir i den här matchen också. Därför väljer vi att spela över 4,5 mål till fina odds från Nordicbet.

Att spela resultat i ishockey är inget man ska satsa stora pengar men något säger oss att det blir 4-2 till Sverige. Vi lägger därför ett bet på att Sverige vinner med 4-2 och får hela 30 gånger pengarna hos Betsson. 

30 x pengarna!

Betta på reslutat

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.