Frölunda HC vs Växjö Lakers

Speltips inför fredagens match Frölunda HC – Växjö Lakers 16/8 -19

Det märks att SHL närmar sig med stormsteg då träningsmatcherna avlöser varandra i en rasslande fart. Fjolårets regerande mästare Frölunda är enligt oddsen favorit att vinna ett andra raka SM-guld. Göteborgarna tog guldet förra säsongen genom att besegra Djurgården i finalen och laget siktar på att upprepa bedriften. Ett av lagen som kan stoppa favoriten är Växjö Lakers som också är tippade i toppen. Lakers har vunnit guld på 10-talet men får det tufft att vinna kommande säsong.

Frölunda har värvat Johan Sundström som är en fantastisk spelare när han är skadefri. De två senaste säsongerna har han fått förstörda på grund av skador men innan dess vann han SM-guld med Frölunda 2016 och CHL 2017. Blir det SM-guld 2019 med Frölunda? Växjö hade problem med målskyttet förra säsongen men Richard Gynge har anslutit och är en målskytt att lita på. Han har redan tillhört klubben säsongen 2015/16 och då öste han in mål.

Speltips Frölunda HC vs Växjö Lakers

Oddsanalys Frölunda vs Växjö Lakers

Att SHL äntligen närmar sig är många glada över. Även om sommarens slut kan kännas deppig är det glädjande att det väntar kvalitetshockey. Frölunda ser återigen starka ut och kan mycket väl ta hem guldet i år igen. Att formen redan är på väg visade man mot HV71, även om defensiven lämnade en del att önska.

Växjö hade det desto tuffare i sin första träningsmatch för året. Nykomlingen Oskarshamn är tippade jumbo i tabellen men Växjö gick kräftgång och förlorade med 2-1. Det ska inte dras för stora slutsatser av en träningsmatch men samtidigt ger det ändå en hint om var laget befinner sig för tillfället. Just nu känns Frölunda betydligt starkare och med fördel av hemmaplan tror vi att de vinner matchen under ordinarie tid.

3 insläppta mål visar att det finns förbättringsområden i defensiven hos hemmalaget. Offensiven var desto bättre men mot Lakers krävs det mer. Växjö kan samtidigt också få in en del puckar i målet. Vi tror på en relativt målglad tillställning och spelar över 3,5 mål.

Frölunda kommer dock göra mest av målen, annars hade vi inte spelat de som vinnare. Det borde innebära att de gör minst tre puckar. Vi spelar Frölunda över 2,5 mål och hittar bra odds på det spelet hos Unibet som har riktigt bra marknader inför årets säsong.

Det går att också att placera en del långtidsspel inför säsongen. Bland annat kan du spela att Frölunda gör flest mål i grundserien till oddset 4,75 hos Unibet eller att Växjö Lakers slutar topp 4 till 1,75.

 

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.