Varbergs BoIS ultras

Speltips inför Varberg BoIS – IK Frej | Superettan 2019

Det är dags för en spännande match på Påskbergsvallen i Varberg. Den tidigare så överlägsna serieledaren Varberg har chans att bryta sin trend på tre raka förluster i ligan när man nu möter nästjumbon IK Frej. De första 14 matcherna förlorade Varberg inte en gång men nu har man tre raka förluster vilket naturligtvis ger rejäl oro med tanke på att laget såg ut att storma mot Allsvenskan. Med de tre raka förlusterna har Mjällby och Brage nästan kommit ikapp då lagen ligger ett respektive tre poäng bakom Varberg.

En seger mot nästjumbon IK Frej är naturligtvis ett måste om laget ska ligga kvar i toppen. Mjällby och Brage jagar bakom men att IK Frej skulle plocka poäng känns inte särskilt troligt. De har sju raka matcher utan seger och endast en vinst på de elva senaste. Det är alltså två extremt formsvaga lag i olika delar av tabellen som drabbar samman. Vinnaren kan dämpa ångesten lite, förlorarens depression fortsätter.

Speltips Varberg – IK Frej

Oddsanalys Varberg – IK Frej

Toppen mot botten väntar i Superettan även om Varberg knappast spelat som ett topplag de senaste veckorna. Men tack vare 14 inledande matcher (11 segrar, 3 oavgjorda) hade man ett rejält avstånd ner till de andra lagen. Efter tre raka förluster har lagen underifrån börjat komma ikapp fortare än kvickt. Framförallt Mjällby och Brage jagar med bara någon poäng bakom. Varberg behöver börja vinna för att hitta tillbaka till självförtroendet som omgav laget fram tills sommaren.

IK Frej däremot får nog riktiga in sig på division 1 nästa år. De tar poäng i en takt som en nästjumbo brukar göra och även om det är 12 omgångar kvar talar formen för att det blir degradering. Skulle laget ta poäng mot Varberg vore det en merit men inte mycket talar för att så blir fallet.

Varbergs svaga form har gjort att oddsen höjts, kanske lite väl mycket med tanke på vem som står på andra sidan. Vi tror inte på någon skräll utan Varberg bryter sin negativa trend och vinner matchen. 1,45 hos Unibet är bra odds på hemmaseger när det är serieledaren (om än inte i form) som tar emot nästjumbon. Vi spelar solklar etta!

Mål hoppas vi och tror också på. Inte för att IK Frej har några offensiva vapen utan snarare för att båda försvaren är ganska dåliga, framförallt IK Frej som släppt in flest mål i hela serien – nästan två per match i snitt. Vi tror därför det blir över 2,5 mål och spelar det. Vi lägger också NEJ på att båda lagen gör mål och får fina odds hos LeoVegas på det spelet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.