Betta på Trav

Att betta på trav är väldigt populärt bland oss svenskar. Det är framför allt den äldre generationen som har en fallenhet för trav i allmänhet och det är verkligen inte konstigt att det blivit populärt att betta på trav med tanke på de potentiella vinstsummorna man kan plocka ut varje vecka. Travsport beskrivs enklast som en hästkapplöpning med häst och kusk i sulky (tvåhjulig kärra) som tar sig runt en bana.

Man behöver inte vara någon expert för att betta på trav, då det är relativt vanligt att folk som vanligtvis inte är speciellt insatta i betting och odds brukar lägga en slant på travet. Att betta på trav kan vara ett väldigt trevligt sätt att socialisera på om man väljer att besöka en travbana för att spela, men man kan så klart även välja att spela från hemmets lugna vrå.

Dagens Dubbel, V75, V65 och liknande systemspel har under en lång tid varit oerhört populärt att spela på bland den svenska befolkningen och ända sen internet gjorde sitt intåg har trav betting bara expanderat och blivit allt mer populärt. ATG har under en väldigt lång tid haft monopol på trav betting i Sverige och var länge det självkara valet för svenskarna när det kom till att betta på trav, men det har förändrats med tiden. V75 är alltjämt det mest populära att spela på, men det har dykt upp väldigt gedigna alternativ på senare tid.

Trav betting online

Trav betting online har som sagt blivit väldigt omtyckt bland alla travälskare inte bara i Sverige, men också över hela övriga världen. Idag är vi svenskar inte låsta till att spela hos ATG, utan vi kan välja och vraka bland andra spelbolag som erbjuder trav betting online. När du väljer att betta på trav hos en online bettingsajt kan du ta del av en massa sköna bonusar, diverse kampanjer och inte minst mer fördelaktiga odds än vad du får hos ditt lokala spelombud.

Du kan givetvis spela på samma tävlingar och evenemang hos spelbolagen på nätet som du kan hos ATG, den enda egentliga skillnaden är att du allt som oftast får bättre odds när du bettar online.

Här nedanför kan du se vilka Sveriges största travbanor och travtävlingar är. Det är dessa tävlingar som flest människor väljer att spela på när de bettar på trav.

Kända travbanor och tävlingar i Sverige

I Sverige finns det 33 travbanor där travtävlingar utförs. Dessa är lokaliserade runt om i hela landet från Boden i norr till Malmö i söder, så chanserna är goda att det finns en travbana nära dig. De mest kända travbanorna och vilka tävlingar som körs på dessa kan du se här nedanför.

Solvalla

Solvalla är Sveriges nationalarena för travsport och är belägen i Bällsta i Stockholms län. Det är även Nordens största travbana sett till publikkapacitet med plats för cirka 40 000 åskådare.

Elitloppet, vilket är ett av Sveriges och världens största travlopp körs här sista söndagen i maj varje år.

Åbytravet

Åbytravet ligger i Mölndal, strax söder om Göteborg och är Sveriges näst största travbana. Här hålls det ungefär 60 tävlingar varje år och de största är Olympiatravet, Svenskt Mästerskap, Åby Stora Pris och de två pokalloppen Kungapokalen och Drottningpokalen.

Jägersro

Jägersro trav & galopp ligger i Malmö och är, förutom en av de största travanläggningarna i landet, också Sveriges äldsta tävlingsbana för hästsport. Banan grundades år 1907 och det anordnas ungefär 100 tävlingsdagar för hästsport här varje år. Hugo Åbergs Memorial är den största travtävlingen publikmässigt. Svenskt Travderby och Svenskt Derby är två andra stora tävlingar som hålls här.

Bergsåker

Ligger utanför Sundsvall och är Sveriges fjärde största travbana och huserar lite mer än 60 tävlingar årligen. Sundsvall Open Trot är fjärde största internationella tävlingen i som hålls i Sverige varje år och är den största tävlingen på banan.

Vilka bettingsidor erbjuder trav odds?

Trav odds går att hitta hos väldigt många bettingsidor i dagsläget, även om vissa är bättre än andra. Toto2 är en av de bettingsidor som valt att fokusera mycket på just trav odds. De har till och med en insättningsbonus som gäller endast på trav odds och utöver det har Toto2 även andra sköna kampanjer och erbjudanden som går att använda specifikt till odds på trav. Detta är inte alltför vanligt förekommande bland dagens bettingsidor, men vi hoppas så klart att fler tar efter Toto2 på den fronten.

Några andra spelsajter som sticker ut bland mängden är Bet365 och Unibet, som även de erbjuder gedigna spelmarknader och fina odds på trav. För att hitta fler odds sajter som erbjuder spel på trav odds är du välkommen att ta en titt bland våra över 50+ recensioner på spelbolag som vi har här på vår hemsida.

Hur bettar man på trav?

Hur bettar man då på trav? Jo, det finns några olika sätt att göra det på beorende på vad man vill spela på. Antingen kan man lägga spel hos det klassiska ATG, eller också kan man spela hos andra bettingsajter på nätet där man istället kan spela med olika bonusar som kan ge en bra boost på dina spel, vilket i sin tur kan göra potentiella vinster än högre.

Spelformer hos ATG

Hos ATG finns de absolut mest populära spelformerna när det kommer till trav. Alla har vi någon gång hört talas om V64, V65, V75 eller V86 som alltså är det som är mest populärt att spela på bland oss svenskar. V75 är det överlägset mest populära att spela på och går ut på att tippa rätt vinnare i sju olika lopp och körs normalt sett på lördagar. De andra ”V-spelformerna” går ut på ungefär samma sätt, med skillnaden att de går på olika dagar och innehåller spel på olika antal lopp.

Dagens Dubbel är också det ett populärt spel, och är som namnet påtyder ett spel där man dagligen kan spela på diverse lopp och går ut på att pricka in rätt vinnare på de två sista loppen.

Harry Boy är ett hjälpmedel som väldigt många som spelar på trav uppskattar. Harry Boy är perfekt för nybörjare och/eller spelare som snabbt vill lägga ett spel. Detta är baserat på andra spelares statistik över vilka hästar som de spelat på och den statistiken används sedan till en utvald kupong på en viss summa som man kan spela med.

Spelformer hos andra spelbolag

För den som vill spela på trav på annat håll hos någon av de spelbolag som erbjuder exempelvis insättningsbonusar går även det utmärkt. Skillnaden är, förutom att du kan spela med bonusar, att det oftast inte erbjuds spel på system på samma sätt som det gör hos ATG.

Unibet och Toto2 är bra alternativ för den som vill spela hos sajter som både erbjuder bonusar och bra trav odds. Där kan du allt som oftast hitta fördelaktiga odds på de allra flesta travtävlingarna men på annorlunda spelformer. Exempel på vilka spelformer som finns utöver ATG:s hittar du här nedanför:

  • Vinnare – Vilken häst som vinner travloppet.
  • Placering – Spela på vilken plats en viss häst slutar på, till exempel 1-3.
  • Prestation – Om en viss häst kvalificerar sig till final i en tävling eller ej.
  • Segermarginal – Hur mycket marginal vinnarhästen vinner med. Exempel: x antal längder, hals eller huvud.
  • Vinnarens startnummer – Spela på vilket startnummer vinnarhästen har. Exempelvis över/under 4.5.
  • Head to head – Spela på vilken av två hästar som först går i mål i ett lopp.

Precis som med all annan betting gäller det att tillskansa sig så mycket information det bara går innan man bettar på trav. Det handlar om allt ifrån att ta reda på vilken travbana där loppet går, hur det har gått i tidigare lopp till hur bra hästen presterar med eller utan skor.

Det går så klart att vinna på trav även utan att ha någon stenkoll på vad man gör och exemplen på dessa är många runt om i vårt avlånga land. Med tanke på de inte sällan skyhöga vinstsummorna som finns på trav är det många som lockas till att betta på trav lite på måfå och hoppas på att turen är på deras sida. Så det är absolut möjligt att vinna utan några vidare förkunskaper och eftersom det inte behöver vara speciellt dyrt att spela på trav är det många som gör just detta.

Hur fungerar trav odds?

Att förstå hur trav odds fungerar är vitalt när du tänkt spela på hästar. När det kommer till trav odds och trav betting är det två olika sorters odds man kan spela på, nämligen flytande eller fasta odds.

Flytande odds är sådana som ändras i takt med att folk lämnar in sina spelkuponger inför ett lopp. Detta innebär att om majoriteten av folket bettar på en viss häst sjunker oddset markant på denna häst att vinna. Detta gör det i sin tur svårare för spelaren att hitta hästar med bra spelvärde. Flytande odds använder sig bland annat ATG utav.

Fasta odds är den vanligaste typen av odds och innebär att du spelar på ett satt odds innan ett lopp exempelvis. ”What you see is what you get” så att säga. Fasta odds använder sig exempelvis Toto2 och Unibet utav.

Hur högt oddset är när du tänkt betta på en häst är givetvis avgörande. Hittar du en häst som har odds 5.00 att vinna och du spelar 100 kronor på den är den potentiella vinsten 500 kronor. Är det då flytande odds och många väljer att spela på just den hästen kanske oddset helt plötsligt är nere på 2.00 och då är det kanske inte värt att spela på den hästen längre.