Bethard Bonus

Oavgjort för det nya landslaget

Janne Anderssons debut som förbundskapten slutat med 1 poäng när man igår kväll spelade 1-1 mot Nederländerna. Flera förbättringar i spelet måste till men att öppna VM-kvalet med ett oavgjort resultat emot en klart starkare motståndare får ändå anses vara klart godkänt. Nästa landslagsuppehåll infaller i början av oktober, då med två heta matcher emot Luxemburg samt Bulgarien!

Robin Olsen svensk hjälte

I en trupp med många nya ansikten så var det framför allt målvakten Robin Olsen, till vardags i FC Köpenhamn som stod för den bästa insatsen. Redan i matchens första minuter blev han hårt prövad av de Nederländska spelarna men visade snabbt att han inte skulle släppa något förbi sig.

Sverige blev under stora delar av matchen tillbakapressade djupt ner på egen planhalva. Trots det så kunde Marcus Berg strax innan halvtidsvilan ge Sverige ledningen med en mycket kylig lobb över den Nederländska målvakten.

Under den andra halvleken parkerade i stort sett Nederländerna på den svenska planhalvan och man hade flera lägen till att kvittera. Till slut så gav det svenska försvaret vika och Sneijder kunde placera in 1-1 bakom en chanslös Robin Olsen. 1-2 var nära flera gånger om och man hade i matchens sista spark även en boll inne men som senare dömdes bort av domaren.

Sverige ska vara nöjda med poängen i matchen och man kan nu rikta fokus emot de två kommande matcherna i oktober. Två matcher som får anses vara klart enklare och där 6 poäng ska vara möjligt. I väntan på dessa möten så bjuds vi redan i helgen på högintressanta matcher eller vad sägs om Manchesterderbyt nu på lördag?