Summering av Premier League

Casinostugan

En oerhört sevärd fotbollshelg i England är till ända där Liverpool och Chelsea checkar ut som de stora vinnarna. Manchester United tog en mycket viktig och välbehövlig seger när man slog tillbaka Swansea med 3–1 borta på Liberty Stadium. Nu väntar två veckors uppehåll med landslagsspel där Sverige ska ta sig an ett stjärnspäckat Frankrike i VM-kvalet.

Oavgjort i London-derbyt

Helgens i särklass största match utspelade sig på Emirates Stadium när Arsenal tog emot lokalrivalen Tottenham, två lag som båda hade öppnat säsongen mycket starkt. Det blev en jämn historia där hemmalaget tog ledingen i första halvlek genom ett dråpligt självmål av Kevin Wimmer. 1–0 stod sig dock bara dryga fem minuter in i andra halvlek innan Harry Kane kunde kvittera från straffpunkten. Resultatet stod sig matchen ut och slaget om London slutade i en oavgjord historia där Tottenham mest troligt är de som är mest nöjda med resultatet.

Liverpool fortsätter imponera

Det verkar inte vara något lag som kan stoppa Liverpool för tillfället. I matchen hemma mot Watford visade laget än en gång vilken kvalitet man besitter och då främst i offensiven när man vann med hela 6–1. Matchen var så gott som avgjord redan efter 45 minuter och ställningen 3–0, det var stundtals ren propagandafotboll ifrån hemmalagets sida.

Chelsea var det andra laget som imponerade stort under helgen, 5–0 hemma mot Everton i lördags. Efter en något trög start så har Antonio Conte verkligen fått fart på laget och man har på de senaste fem matcherna smått otroliga fem vinster med målskillnaden 16:0. Återstår att se om formen är densamma efter landslagsuppehållet!