Betta på Basket

Även om basket kanske inte är sådär superpopulärt i vårt land så är det en av världens mest populära sporter. Basket är framförallt väldigt stor i USA, där sporten är en av de fyra största  sporterna tillsammans med ishockey, baseball och amerikansk fotboll. NBA är namnet på Nordamerikas, och världens bästa basketliga, där spelare som Stephen Curry, Kevin Durant och LeBron James går att beskåda vecka ut och vecka in.

Sverige är en väldigt liten basketnation i jämförelse med exempelvis USA och Kina, men trots detta har det funnits ett gäng svenskar som både spelat och spelar i NBA. Den klart mest lysande stjärnan är Jonas Jerebko, som hållt till i ligan ett antal år och blivit en etablerad spelare borta i det stora landet i väst.

Ungefär 400 miljoner registrerade spelare finns det runt om i världen och eftersom att sporten är så enkel att utöva så är det en attraktiv sport att utöva på amatörnivå, allt som krävs är en korg och en boll. Enkelheten i att kunna utöva sporten själv gör den till en sport som alla kan ta till sig och därför är det en väldigt populär sport att betta på idag.

Var hittar jag basket odds?

NBA är världens största basketliga och den ligan som det bettas mest på i hela världen. Ligan består av 30 lag där majoriteten av lagen kommer från USA, 29 st, och ett lag från Kanada, Toronto Raptors, som vann titeln säsongen 2018/19. En av anledningarna till att ligan attraherar världens bästa spelare är att om du spelar i NBA kan du bli en av världens bäst betalda idrottsmän eftersom att spelarna har det högsta snittet i världen lönemässigt. Det är såklart inte lönen som är allas drivkraft. Som spelare hamnar du i centrum i världens bästa liga och har chansen att skriva in dig i historieböckerna.

Sveriges egen högstaliga i basket heter Svenska Basketligan där Södertälje Kings har varit det mest framstående laget under de senaste säsongerna. Utöver de stora nationella ligorna finns det även en Euro League där Europas 16 bästa klubbar spelar. De stora landslagsturneringarna EM, VM och OS spelas vart fjärde år.

basket dunk odds

Nordicbet är ett spelbolag som erbjuder fina basket odds. Där kan du hitta odds på drygt 3500 basketmatcher i månaden beroende på vilken tid på året det är och det finns bland annat grymma specialspel på NBA att ta del av. Dessutom erbjuder de odds på mindre kända ligor som Australiska NBL, Filippinska högstaligan och collegebasket i USA. Nordicbet är alltså ett väldigt bra alternativ när du vill ha ett brett utbud av basket odds.

Ta en titt bland de över 50 recensioner vi skrapat ihop över de bästa spelsajterna för att hitta ett spelbolag med en bonus som faller just dig i smaken.

Hur gör jag för att betta på basket?

Först och främst behöver du registrera ett spelkonto hos en spelsajt som erbjuder basket betting. Därefter är det bara att slänga dig in bland oddssektionen, leta upp basket bland utbudet och bläddra igenom de olika basket oddsen. Det finns ett antal olika spelalternativ när det kommer till basket betting som kan vara bra att ha koll på innan du sätter igång med ditt bettande. Eftersom att konkurrensen är stor i basket sett till oddsen är det alltid ett hett tips att skapa konton hos flera olika spelbolag för att försäkra sig om att alltid ha tillgång till de högsta oddsen. En annan fördel när du som ny spelare skapar konton hos flera spelbolag är välkomstbonusen.

Populära spelalternativ inom basket betting

  • 1X2 – Den mest klassiska spelformen där du har tre alternativ att välja mellan: 1 – hemmaseger, X – oavgjort, 2 – bortaseger.
  • Över/under – Ett populärt spelalternativ när det kommer till basket betting. Det gäller att gissa hur många poäng en match kommer innehålla. Ett exempel kan vara om lagen lyckas få ihop en samlad poäng på över eller under 206.0 poäng.
  • Live betting – I och med att basket är så pass actionfyllt och händelserikt är det oerhört roligt att spela live betting på basket. Spela på hur det kommer att gå resten av matchen, antal poäng och så vidare.
  • Handikappspel – Väldigt användbart alternativ när ett lag är större favoriter att vinna, men du tror att det finns chans att matchen blir jämnare än vad man kanske trott på förhand.
  • Olika specialspel – Spelbolagen kan erbjuda specialspel på till exempel en match i NBA. Det kan handla om att betta på vem av två spelare som gör flest poäng eller hur många poäng en enskild spelare gör under matchen.

Bettingtips på basket

Med tanke på att basket är en väldigt intensiv och fartfylld sport kan det vara värt att fokusera lite mindre på att försöka utse en vinnare och istället lägga fokus på andra spelalternativ. 1X2 är det mest klassiska och populära spelalternativet när det gäller odds generellt, men när det kommer till betting basket finns det många andra spelalternativ som både är roligare att spela på och ibland också större innebär chans att vinna på. Handikappspel, över/under och diverse specialspel är alla väldigt populära spelalternativ inom basket betting och det finns en anledning till varför det är så.

Inom basket handlar det väldigt mycket om vem som har längst momentum i matcherna. Momentum är något som kan svänga fram och tillbaka och det räcker med att missa ett fåtal chanser för att momentum och spelövertag ska skifta i en basketmatch. Därför är det inte alltid helt lätt att utse vinnare i en basketmatch och därför kan det istället vara värt att spela på hur många poäng en viss spelare gör eller hur många poäng som matchen kommer innehålla.

Hur tjänar man pengar på betting basket?

För att kunna tjäna pengar på att betta på basket gäller det, precis som vid all betting, ha stenkoll på vad man gör. Det gäller att samla in all relevant information inför ditt bettande så att du har goda möjligheter att vinna på varje bet du lägger. Se till att hålla dig uppdaterad bland lagen och spelarna inför varje match du tänkt betta på. Ett stort plus är om du är väldigt intresserad av sporten och sitter på förkunskaper om sporten. På så sätt blir det både roligare och lättare att göra din research inför din basket betting.

Det gäller även att hålla sig till sin lagda budget och att självklart spela ansvarsfullt. Har du strikt koll på din budget och speldagbok blir det lättare för dig att tjäna pengar på din basket betting i det långa loppet. Se till att aldrig försöka vinna tillbaka det du har förlorat, utan ta förlusten och blicka framåt. Gör aldrig några impulsbet.

För att få fler tips angående din betting är du välkommen att besöka vår bettingskola genom att klicka här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.