Betta på Tennis

tennisspelareTennis skiljer sig något bland de andra mest populära sporterna att betta på i och med att tennis inte är en lagsport på samma sätt som exempelvis fotboll eller ishockey är. Men trots detta har tennis betting blivit ett av de mest populära alternativen att betta på med tanke på hur actionfyllda och underhållande tennismatcher brukar vara.

Det faktum att tennis både spelas inomhus som utomhus gör att tennis betting ständigt är aktuellt nästan varje månad på året och det tackar vi såklart för. Tack vare den breda mediabevakningen idag är det väldigt lätt att hänga med i alla de olika tävlingarna och evenemangen som tennisen förgyller vår tillvaro med.

Tennis betting online

Tennis betting online är idag kanske det populäraste alternativet att betta på efter fotbolls betting.

Intresset för tennis är väldigt stort bland oss svenskar ända sedan Björn Borgs glansdagar och han är sannerligen en av anledningarna till att så många fått upp ögonen för sporten.

Han är, som många vet, en av världens främsta inom tennis genom alla tider och är bland annat känd för sina fem raka titlar i Wimbledon, som är en av fyra Grand Slam-turneringar. Som en naturlig följd är Grand Slam en av de mest populära mästerskapen inom tennis betting. Nedan kan du se vilka de mest populära evenemangen inom tennis betting online är.

Grand Slam-mästerskapen

Grand Slam spelas varje år och är uppdelat i fyra delar bestående av

 • Australian Open
 • US Open
 • Wimbledon
 • French Open

Tourer

 • ATP-touren – En serie av turneringar för de manliga proffsspelarna där resultaten utgör rankingen
 • WTA-touren – De kvinnliga proffsens motsvarighet till ATP

Lagtävlingar

 • Davis Cup – Internationell turnering för herrlandslag
 • Fed Cup – Internationell turnering för damlandslag
 • Hopman Cup – Internationell för könsblandade landslag
 • Nations Senior Cup – Internationell turnering för spelare över 30 som tidigare spelat i Davis Cup och ATP-touren
 • OS – Tennis är en del av de olympiska spelen där både damer och herrar representerar sina länder

Vilka bettingsidor erbjuder spel på tennis?

Vi kan gladeligen meddela att du kan hitta tennis odds hos de allra flesta bettingsidorna som finns i branschen. Det är inte alls svårt att hitta matcher att spela på inom tennis betting då det pågår tävlingar och evenemang hela tiden känns det som. Med tanke på att dessa tävlingar spelas runt om i hela världen i olika tidzoner bidrar det till att det nästan alltid finns en tennismatch att spela odds på, vilket ju är fantastiskt.

För att hitta en sajt som erbjuder spel på tennis kan vi tipsa dig om att gå in och läsa våra recensioner på de över 50 olika spelbolag som vi rekommenderar.

Hur bettar man på tennis?

Att betta på tennis kräver vissa kunskaper hos dig som spelare. Det är inte lika lätt att bedöma en enskild tennisspelare som det är med ett fotbollslag exempelvis. Som tennisspelare är du allt som oftast ensam och när man spelar fotboll har du tio medspelare som du kan luta dig emot om du skulle ha en dålig dag. Därför är det svårt att veta hur dagsformen är hos en tennisspelare och det kan ofta vara avgörande när man bettar.

Med detta sagt är det såklart väldigt viktigt att gå igenom statistik, inbördes möten mellan spelarna, möjliga skavanker som kan hindra en spelare, vilket underlag matchen spelas på och så vidare för att ha så goda förkunskaper om en match som möjligt när du ska betta.

Eftersom tennis är en så pass fartfylld sport är live betting på tennis väldigt populärt. Detta kan du använda till din fördel när du bettar på tennis eftersom momentum kan skifta väldigt snabbt i en tennismatch. En spelare som exempelvis förlorat första set kan utan problem komma tillbaka och vända, vilket det finns väldigt många exempel på.

Tennistermer

Det finns ett helt gäng olika termer att hålla koll på när det kommer till tennis. Därför är det väsentligt att du kan de mest relevanta tennistermerna om du har tänka att syssla med tennis betting så att du inte sitter där som ett frågetecken när du tänkt betta på tennis. Nedanför finner du några av de vanligaste termerna inom tennis:

 • Set – Den högsta poängräkningsenheten. Den som är först till ett visst antal set vinner matchen. Ett set vinns vanligtvis genom att vinna sex game, där man måste vinna med två games marginal till motståndaren.
 • Game – Poängräkningsenhet. Genom att vinna fyra poäng i ett game vinner man gamet. Man måste vinna ett game med två poängs marginal. Poängen räknas i ordning som 15, 30, 40 och game.
 • Love – Ett engelskt uttryck som används för att förklara att en spelare har noll poäng. Ex: 15 – 0 = 15 – love.
 • Deuce – Uppstår när spelarna vunnit tre poäng vardera i ett game.
 • Fördel/advantage – Den som vinner nästa poäng vid ställning 40-40 i ett game får fördel. Vinner samma spelare även nästa poäng vinner den även gamet. Förlorar den som har fördel nästa poäng återgår det till deuce.
 • Tiebreak – Uppstår när ställningen är 6-6 i antal vunna game. Då spelar man bäst av 12 poäng där man måste vinna med två poängs marginal. Tiebreak kan också användas till att avgöra en match.

När du nu har bekantat dig med några av de vanliga termerna som används inom sporten tennis leder det oss till nästa punkt som är:

Vanligaste spelalternativen inom tennis betting

 • Matchvinnare – Vem som tar hem hela matchen.
 • Games över/under – Hur många antal games matchen kommer att innehålla.
 • Totalt antal game udda/jämnt – Om det totala antalet game kommer vara jämnt eller udda.
 • Gamehandicap – Vilken spelare som vinner ett game med handicap.
 • Vinnare första set – Vem som tar hem första setet i matchen.
 • Sethandicap – Vilken spelare som vinner ett set med handicap.
 • Setresultat – Det exakta antalet set matchen kommer innehålla när matchen avgjorts.
 • Totalt antal set – Hur många set matchen kommer innehålla när matchen avgjorts.
 • Först till x games – Den spelare som först når ett visst antal game.
 • Först till x set – Den spelare som först nåt ett visst antal set.
 • Game till deuce – Om ett game kommer gå till 40-40 eller ej.
 • Tiebreak – Om matchen kommer gå till tiebreak eller ej.

Är det värt att betta på tennis?

Det kan absolut vara värt att betta på tennis. Men för att det ska vara värt gäller det att du har goda kunskaper och att du spelar ansvarsfullt och disciplinerat, så att du minimerar riskerna för några stora missöden. Det hjälper givetvis att ha ett visst intresse för sporten och att läsa på om spelarna för att ha så goda förkunskaper som möjligt när du ska lägga ett bet.

Ett tips är att gå in och läsa vad experterna har att säga om spelarna/matcherna för att kanske få lite inside information som du sedan kan använda till din tennis betting. Var ute i god tid och leta reda på information om spelarna i den match eller tävling som du tänkt betta på så du slipper stressa igenom ditt spel. Sätt upp ett spelkonto hos en sida som erbjuder höga odds och och grymma bonusar så ökar chanserna för att det ska vara värt att betta på tennis.

Tennis betting strategier

Precis som med all annan form av betting finns det olika strategier man kan anamma när det kommer till tennis betting. Det mest grundläggande är givetvis att hitta en bettingsajt som ger dig fördelaktiga odds och en bra bonus så du har möjligheten att få en bra start på ditt bettande. Besök vår bettingskola för att hitta fler tips och allmänna strategier till ditt bettande. För den som inte är riktigt hemma på tennis betting kommer här några strategier:

Läs på om spelarna/turneringarna noggrannt och håll koll på tidigare händelser. Tennisspelare spelar en väldig massa matcher under en säsong och det kan därför skilja ganska mycket på prestationerna i vissa matcher. Det kan handla om allt ifrån att spelaren helt enkelt inte gillar att spela en viss turnering, vilket underlag matchen spelas på, om det är inomhus eller utomhus, om spelaren har fått resa väldigt mycket innan matchen till att motståndarens spelstil inte passar honom/henne speciellt bra. Håll koll på hur det har gått för spelaren de senaste månaderna och se om du kan hitta några tecken som indikerar på att spelaren kommer gör bra/dåligt ifrån sig.

Spelare som är rankade i mitten har ofta tendenser att blanda och ge i prestationerna så därför är det extra viktigt att hålla koll när dessa spelare är inblandade. Detsamma gäller oseedade spelare som ställs mot högt rankade spelare. De flesta har koll på favoriten och struntar helt enkelt i att kolla upp den oseedade spelarens form/tidigare resultat och det kan straffa dem om de väljer att lita blint på den högt rankade spelaren.

Var försiktig när du spelar på set-marknaden. Om du sitter och tittar på en tennismatch mellan exempelvis Djokovic och en spelare som är rankad i mitten och du ser att Djokovic går upp i 2-0 i set väldigt bekvämt kanske du blir sugen på att betta på att han tar hem även nästa set eftersom det har gått så lätt dittills. Var försiktig med detta och gå verkligen inte all in på detta, då exemplen är väldigt många på spelare som märker att det går väldigt lätt, får lite hybris och som en effekt av detta slår av på takten och ”ger” nästa set till motståndaren.

Ta en titt på handicap-marknaden. På så sätt kan du hitta fina spelvärden, speciellt handicap på runt två-tre games i jämna matcher. Om du vet att en spelare är väldigt vass med sin serve till exempel, kan du spela handicap på dem då det ofta är troligt att de kommer knipa två-fyra games med hjälp av den.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.