Betta på Hockey

betta på hockeyIshockey är en av vårt lands absolut mest populära sporter, vilket också förklarar varför det är populärt med hockey betting. Faktum är att hockey är den sport som drar flest åskådare i Sverige tillsammans med nationalsporten fotboll. Att hockey inte har lika många utövare som fotbollen kan förklaras med att hockey är en väldigt mycket dyrare sport, plus att man inte direkt kan utöva sporten när och var som helst som man kan med fotboll. Men det stoppar inte det svenska folket från att titta och följa sina favoritlag inom ishockeyn. En extra krydda när man följer ett visst lag eller en viss liga är ju att man kan betta på det och det är här hockey betting kommer in i bilden.

Trots att Sverige är ett förhållandevis litet land har vi skördat stora framgångar. Årligen producerar Sverige nya exporter till NHL och vi har i nuläget ett antal spelare med i Hall of Fame, vilket är bland det finaste man kan bli utsedd till som hockeyspelare. Sverige är bland de mest framgångsrika hockeynationerna av alla och har ett flertal gånger hamnat överst på världsrankingen framför länder som Kanada och USA, som ju är betydligt större både sett till yta och befolkning.

Vad är hockey odds?

Hockey odds är precis som det låter – odds på ishockey. Du kan idag hitta hockey odds på nästan alla sportsbookar som finns på nätet, det enda som skiljer är bonusarna och hur höga oddsen är på respektive sportsbook. Till vår stora glädje finns möjligheten att ta del av hockey odds nästan hela året runt med tanke på att det finns ett antal evenemang som berör ishockeyn på nästintill årets alla månader. Det kan handla om VM, NHL, SHL, KHL, HockeyAllsvenskan för att bara nämna några.

Hockey betting online

spela på hockeyHockey betting online är en populär gren bland de svenska oddsspelarna. Det är inte lika populärt som att betta på fotboll, men de plockar åtminstone hem andraplatsen på listan. Konstigt vore det väl annars, eftersom att ishockeyn är så pass populär som den är i vårt avlånga land. En liga som NHL är omåttligt populär att följa bland oss svenskar och det är många av oss som sitter uppe sena kvällar och nätter och följer vårt favoritlag borta i Nordamerika. För att då hålla sig vaken kan det vara fint att få lite extra adrenalinpåslag genom att betta på hockey online antingen via mobilen eller datorn.

Hockey betting online fungerar precis som fotboll att du kan lägga dina bet både innan och under match. Live betting är dock inte att föredra för nybörjare, utan du bör ha lite mer kött på benen innan du ger dig in i den djungeln. I övrigt finns det ett stort antal spelalternativ så som över/under, handicap, nästa målskytt och så vidare.

Vilka bettingsidor erbjuder hockey odds?

I princip alla sidor som vi jämför och listar här på bettingsidor.org erbjuder spel på hockey. De svenska spelbolagen har naturligtvis stenkoll på hur pass populärt ishockey är bland oss svenskar och därför erbjuder såklart de flesta sportsbooks spel på även hockey. För att hitta ett spelbolag som erbjuder spel på hockey är det bara att gå in och läsa våra eminenta recensioner, där du finner allt du behöver veta om de svenska spelbolagen.

I våra recensioner tar vi med allt från vilka oddsmarknader som finns hos respektive spelbolag, till hur bra deras kundtjänst är och hur det är att spela i mobilen hos dem. Vi listar och jämför såklart också alla bonusar som dessa spelsajter erbjuder både sina befintliga och nya medlemmar så att du vet vad som väntar dig när du blir medlem hos ett nytt spelbolag.

Vilken liga är bäst att spela hockey odds på?

Det är såklart en relativt subjektiv fråga. Tycker du att exempelvis HockeyAllsvenskan är den mest intressanta och bästa ligan att spela hockey odds på ska du givetvis få göra det. NHL- och SHL-fantasterna brukar såklart hålla sig till sitt och om man vill spela på endast hockey-VM eller liknande så går även det bra. Det finns ingen liga som är ”bäst” att spela hockey odds på egentligen, utan det är vad du som spelare själv tycker är mest intressant. Ett bra tips är att hålla dig till den liga som du har mest kunskap inom och utnyttja dessa till att vinna pengar på hockey betting. Dessutom kan det vara bra att ta hänsyn till om det är en liga som är mer eller mindre målrik för att på så sätt dra nytta av det om du vill spela på över/under exempelvis.

Hockey betting strategier

Även om det kanske inte finns en speciell liga som är ”bäst” att oddsa på, finns det ett antal hockey betting strategier som kan hjälpa dig. När du bettar på NHL, KHL, SHL och HockeyAllsvenskan ska du ha i åtanke att varje match spelas i 60 minuter fördelat på tre perioder. Blir det oavgjort går matcherna till förlängning. Det finns väldigt många olika spelalternativ att välja mellan, men för att hålla det enkelt så har vi fokuserat på det klassiska 1X2-systemet, vilket innebär att man spelar på antingen 1 – hemmaseger, X – oavgjort, eller 2 – bortaseger. Det man ska komma ihåg när det kommer till ishockey är att det ofta blir jämna matcher rent målmässigt och det är inte sällan som matcher går till förlängning.

För att förenkla det ytterligare har vi valt att fokusera på hockey betting strategier när det kommer till NHL:

  1. Ta reda på spelschemat – I NHL är det ofta väldigt långa resor för lagen när de ska spela bortamatcher. Detta betyder att lagen ibland spelar i tidszoner som de inte är vana vid och detta kan påverka bortalagets prestation. Det påverkar också om laget har ett väldigt tight matchande när de är på till exempel bortaturné långt hemifrån.
  2. Ta reda på vem som står i mål – Målvakten är kanske den enskilt viktigaste spelare som finns när det kommer till hockey och att då veta vem som kommer att vakta kassen på det lag som du tänkt betta på ger dig stora fördelar. Lag som är inne i ett tufft spelschema med många matcher på kort tid har större tendens att byta målvakter oftare.
  3. Gör din research grundligt – Ta reda på om laget du tänkt betta på är inne i en formsvacka/formtopp, vilka spelare som saknas, vilka spelare som är inne i ett målstim, hur de tidigare mötena mellan lagen slutat et cetera. ”Special teams”, det vill säga power play och box play är väldigt viktigt att ha i åtanke när det kommer till hockey betting. Presterar ett lag bra i power play leder det ofta till att de vinner fler matcher med tanke på att det i regler blir många utvisningar i hockey.
  4. Avgör spelvärdet – När du har koll på punkterna ovan och du ska välja ut en match att spela på har du större chans att avgöra om oddset är fördelaktigt eller ej. Försök bortse från dina känslor för ett visst lag och se objektivt på hur oddsen är.

Besök gärna vår egna bettingskola här på bettingsidor.org för att få fler tips angående ditt bettande.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.