Betalningar

Vilka betalningsmetoder som finns att tillgå är alltid en viktig fråga för de flesta som spelar. Givetvis måste man vara säker på att ens betalningar inte förloras på vägen, eller att någonting händer som man inte förutsett. För detta syfte finns ett antal olika företag som tillhandahåller tjänster för alla som inte vill lämna ut sitt kreditkort överallt på nätet. Många sportsbooks accepterar en rad olika lösningar för betalningar, förutom de vi listar finns många andra, och även om inte fokus ligger på Mastercard och Visa i just denna text fungerar givetvis det också.

Ibland accepterar vissa aktörer även Bitcoin. Detta är en mindre vanlig tjänst hos sportsbooks och bettingsidor i allmänhet, men om du har Bitcoins och är ute efter någon aktör som accepterar dessa bör du hålla utkik! Det är inte omöjligt att du trillar på en sådan!

Hur fungerar betalningstjänsterna?

De betalningstjänster vi erbjuder är:

 • Visa & Mastercard
 • Paypal
 • Trustly
 • Pugglepay
 • Bitcoin
 • Paysafe
 • Zimpler

Aktörer som ovan är alla lösningar för att överföra pengar på nätet utan att behöva lämna ut sitt kreditkort till alla sajter man är på. Istället lämnar man sina uppgifter till något av ovan företag, eller något av de många andra liknande bolagen, och så kan man sedan betala med andra uppgifter. Exempelvis kan det vara ens mail, eller telefonnummer.

Dessa bolag tjänar pengar på avgifterna de tar av kunderna vid betalning. Det är vanligtvis en relativt låg procentuell sådan, i vart fall om man jämför med de kommissioner vanliga banker tar för internationella betalningar. Således kan det vara en värdefull tjänst, särskilt om man räknar med det faktum att man inte riskerar att lämna ut sina kortuppgifter och få dessa stulna.

Hur säkra är betalningstjänsterna?

De erkända betalningstjänsterna är allt som oftast etablerade vad gäller säkerhet. Skrill exempelvis erbjuder en hel rad säkerhetsfunktioner, som datakryptering av högsta standard och tvåfaktorsautentikation för att ingen på något sätt ska kunna komma in på ditt konto.

Hur vet jag att mina pengar är säkra?

De andra aktörerna har i stora drag liknande säkerhetssystem, vilket är förståeligt eftersom tjänsterna mer eller mindre blir en ersättning för bankerna. Det enda man som företag som hanterar betalningar är kundernas förtroende. Detta kommer givetvis att göra att alla fokuserar mycket starkt på säkerheten i deras tjänster.

Phishing

Ett problem som man dock inte kan skydda sig mot med effektiva teknologiska lösningar som kryptering och dylikt är dock phishing. Phishing är fenomenet där personer på internet skickar ut mail eller på annat sätt försöker få folk att uppge sina uppgifter till sina konton. De flesta är medvetna om att detta är en risk idag, men det skadar aldrig att påminna.

Alla seriösa aktörer har en sida om phishing där de skriver ut sin policy om att fråga efter dina uppgifter i detalj. Oftast står där att ingen någonsin kommer fråga efter dina uppgifter i mail, exempelvis.

Vad händer med pengarna på bettingsajterna?

När du sätter in pengar på en bettingsajt är det givetvis annorlunda gentemot att genomföra ett köp online. Dina pengar finns fortfarande kvar, även om de inte längre är på ditt konto. När du genomfört ett köp överförs dina pengar till företaget som betalning, så är inte fallet när du överför pengar till en bettingsajt. De börjar ”konsumeras” först när du börjar spela och förlorar.

Säkerhet

säkerthet när man betalar online på bettingsidorPengar som lagras på bettingsajter står ytterst under myndigheten som kontrollerar bettingverksamheten i landet där sajterna är registrerade. Dessa myndigheter garanterar säkerheten, och det finns alltid flertalet lagar på plats som skyddar både spelare och bolag mot oärlig verksamhet.

Någonting man bör vara medveten om är att riskerna blir större ju längre hemifrån man tar sig. Kanske inte nödvändigtvis därför att lagarna är sämre, även om så också kan vara fallet, men särskilt därför att de kan vara annorlunda. Om man är van vid att saker och ting fungerar på ett visst sätt så kan man känna sig lurad även om detta andra sätt är vanligt i landet där företaget befinner sig.

Stora bettingsidor som har välkända partners och ett namn som de flesta känner igen är också såklart säkrare än mindre, nystartade bettingsidor som ingen någonsin hört talas om.

Wagering requirements

Någonting som är vanligt när man får bonusar från bettingsidor är wagering requirements. Detta betyder att insättning och bonus blir satt under ett omsättningskrav som bestäms av bettingsidan i fråga. Exempelvis kan det se ut som följer:

 • Bettingsida X erbjuder matchningsbonus på 100%
 • Omsättningskrav: 20x, på insättning och bonus
 • Du sätter in 100 SEK
 • Du får 100 SEK från Bettingsida X och har därmed 200 SEK att spela för
 • Du måste omsätta, eller spela för, minst 4 000 SEK innan du kan genomföra uttag

Givetvis finns undantag från denna regel. Ibland kan det vara så att sidan erbjuder ett uttag på din insättning efter att du omsatt insättningen en gång (1x), men detta är helt beroende på sidans villkor. Läs alltid dessa noggrant. Sportsbooks har ofta också krav på hur högt oddset ska vara för att det ska räknas mot omsättningskravet.

Malta Gaming Authority

betalningsmetoder på bettingsidorOm du spelar på en bettingsida registrerat i Malta står det under Malta Gaming Authority. Det gör att du bör vara medveten om det faktum att din bettingsida har ett automatiskt omsättningskrav på din insättning på en gång (1x). Du måste alltså spela för minst din insättning för att du ska kunna ta ut dina pengar.

Logiken bakom denna lag, är att man ska undvika användandet av bettingsidor som banker. Eftersom bettingsidor inte har samma infrastruktur för att upptäcka särskilt pengatvätt som banker, så måste man undvika detta. Därmed kan du inte ta ut dina pengar innan du spelat för minst samma summa som du satt in.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.