Betta på Esport

Esport betting är ett relativt nytt fenomen som har framträtt i takt med att esporten har växt fram. Esporten i sig är inte heller den speciellt gammal, men en sak som är säker är att esport är här för att stanna. Med tanke på att de som utövar esport främst är de yngre medborgarna i vårt samhälle så kommer också esport betting att växa i takt med att våra ungdomar växer upp. Idag finns det inte speciellt många 30+ som sysslar, eller ens har koll på vad esport är för något. Så när dagens ungdomar har åldern inne för att betta så räknar vi med att esport betting kommer att få en väldig uppsving.

Var hittar jag esport odds?

Esport odds finner du hos väldigt många av de sajter som vi listar och jämför här på bettingsidor.org. Givetvis är inte denna marknad lika bred som exempelvis fotboll och hockey, men fler och fler sportsbooks plockar upp esport odds och ser värdet i att kunna erbjuda spel på just esport odds.

Ett bra exempel på detta är Betway, som verkligen satsar på esport betting. Bara det faktum att de är huvudsponsorer till svenska CS GO-laget Ninjas in Pyjamas skvallrar om att de tror stenhårt på esporten och dess framtid. Dessa är såklart inte de enda som erbjuder esport betting, utan du kan hitta ett flertal andra sportsbooks som erbjuder esport odds bland våra över 50 olika recensioner som vi har här på vår sajt.

Betting sidor CS GO

esport csgo bettingsidorCS GO är ett av de absolut mest populära esport-spelen som finns och är därför också bland det mest populära att betta på när det kommer till esport betting. Vi i Sverige har ända sedan uppkomsten av Counter Strike varit en av världens allra bästa nationer inom grenen. Detta har fortsatt in på Counter Strike: Global Offensive, som är den senaste utgåvan av spelet, därav förkortningen CS GO.

I dagsläget har vi ett antal slagkraftiga lag i form av bland annat NiP och fnatic, som har skördat stora framgångar inom Counter Strike genom åren. Som vi tidigare nämnde så är väletablerade Betway en av sponsorerna till NiP och detta är ett väldigt gott betyg för esporten i och med att det öppnar upp för andra betting sidor att gå med i CS GO-tåget.

Bettingtips esport

Precis som med all annan sport betting finns det ett antal saker att tänka på när det kommer till esport betting. För att bli framgångsrik finns det vissa punkter som du bör ha i åtanke innan du väljer att syssla med esport betting. Dessa finner du i listan här nedanför:

  1. Välj ett spelbolag med en bra bonus – På så vis får du en väldigt fin boost när du ska börja spela esport betting. En välkomstbonus som exempelvis dubblar din första insättning gör så att du snabbare och enklare kan håva in större vinster.
  2. Gör en grundlig research – Bland det absolut viktigaste att lägga tid på innan du bettar. Ta dig tid att göra efterforskning om form, spelschema, spelar/tränarändringar inom lagen och liknande som påverkar ett lags prestation. På så vis blir det också lättare för dig att hitta guldkorn när du bettar.
  3. Spela ansvarsfullt – Spela inte för mer än vad du verkligen har råd att förlora. Håll din esport betting på en rimlig hobbynivå och förlita dig inte på betting som en stadig inkomstkälla.

Hur tjänar jag pengar på esport betting?

För att tjäna pengar på esport betting hjälper det naturligtvis till att du har bra koll på de olika esporterna. Det kan till exempel vara så att du själv utför någon esport som CS GO, LoL eller Starcraft 2. I dessa fall får du väldigt mycket gratis då du med stor sannolikhet har hyfsad koll på de olika lagen och därmed också en ganska bra helhetsbild av hur bra de olika lagen är. Om du ska kunna tjäna pengar på esport betting gäller samma regler som vid allmän sport betting, det vill säga att du gör en grundlig research innan du bettar.

Det kan handla om att ta reda på hur lång ressträcka det har varit för ett lag som ska delta i en viss turnering, till att ta reda på om laget nyligen har utfört spelarbyte eller liknande. Du måste helt ha koll på faktorer som kan påverka ett lags prestation positivt eller negativt innan du tänkt spela esport betting. Läs mer i vår bettingskola angående saker som är viktiga att tänka på när du vill tjäna pengar på betting.

Betting sidor med esport bonus

De betting sidor med esport bonus som finns i dagsläget är inte supermånga till antalet, men det poppar upp fler och fler. Betway är ett bra exempel som vi tidigare har tagit upp. Där hittar du roliga kampanjer och esport bonusar att ta del av när det kommer till CS GO och League of Legends exempelvis.

I övrigt finns det väldigt många betting sidor som erbjuder välkomstbonusar när du blir medlem på deras sajt. Denna bonus kan sedan användas som en typ av esport bonus, eftersom dessa välkomstbonusar går att använda när man oddsar. Det är bara att gå in och kika på alla de bolag och bonusar som vi listar och jämför, leta upp en fin bonus som passar dig och sätta igång med spelandet!