Återbetalning på betting

Du har garanterat hört talats om RTP på slots eller bordsspel. D.v.s återbetalningsprocenten på hur mycket som ges tillbaka till spelarna av deras insats. Det är något som många spelare tycket är väldigt viktigt idag. På slots kan det ligga på allt emellan 94 – 98% i RTP (Return To Player) med undantag åt båda hållen, upp och ned.

Så här har uträkningen gått till med RTP på odds

Genom att lägga exakt samma spel hos de olika bettingsidorna, vare sig det rör sig om vinst eller förlust, så har det kommit fram vilken procentsats som skiljer sig åt mellan de olika spelbolagen. Vissa har haft en högre procentsats än andra, medan andra spelbolag ligger lite lägre. Hur har då procentsatsen räknats ut?

Genom att jämföra hur mycket återbetalning som getts tillbaka på oddsen mellan olika spelbolag går det att få fram vilka som ger högst odds generellt och därmed bäst återbetalningsprocent. Till exempel:

Japan möter Sydkorea i finalen av asiatiska cupen. Spelbolag X erbjuder följande odds:

1 – 1,82, X 3,50 – 2. 5,25

Spelbolag Y däremot har analysarat matchen lite annorlunda och kommit fram till dessa odds:

1 – 1,80 2 3,50 2, 4,95

Då kommer spelbolag X ha en bättre procent än spelbolag Y och därmed högre återbetalningsprocent. Genom att göra så på alla listade spelbolag på flertalet marknader tar algoritmen fram en % som går att se i topplistan. Undersökningen är gjord under en längre tidsperiod på flera månader. Ju högre RTP desto bättre alltså.

Ha dock i åtanke att uträkningen är baserad på alla odds generellt, och därför kan det finnas vissa bettingsidor som har lägre RTP i vår topplista, men betydligt högre på en viss liga eller turnering som till exempel Premier League eller Champions League. Men vill du ha en RTP på odds som täcker alla odds på alla sporter, fungerar vår algoritm utmärkt.

Varför Rtp på odds?

Det kan på sikt vara intressant att veta hur spelbolagen resonerar med odds. Om en bettingsida har en högre återbetalningsprocent på odds är det klart fördelaktigt ur ett längre perspektiv att spela hos en bettingsida med en högre RTP på odds.

Generellt är det väldigt små oddsskillnader så för den som inte spelar särskilt ofta är återbetalningsprocent kanske inte av någon större betydelse. Däremot om man spelar länge och med större summor finns det självklart fördelar att välja högre RTP på just betting.

Hur viktigt är RTP på odds?

Det beror på vem man frågar. Om man spelar lite för mindre summor är det kanske andra faktorerar som är avgörande. Till exempel hur bra kundtjänsten är och om den är svensktalande plus öppet dygnet runt. Andra bryr sig mer om hur bra bonusar som erbjuds eller design och användarvänlighet på själva hemsidan. En tredje gillar snabba uttag och vil därmedl ha betting utan konto med E-legitimation som enda verifiering. En fjärde bryr sig mest om bettingsidan har en app eller en hemsida som är mobilanpassad.

Men som sagt är det relevant om man spelar mycket eller är en highroller. Ju mer pengar som man spelar för desto större summor kan man tjäna, bara på att välja rätt spelbolag med en bra återbetalningsprocent på oddsen.

Vad är skillnaden på RTP på slots och odds?

På slots är det enklare att räkna ut RTP (Return To Player) eftersom det bara är att jämföra hur mycket pengar som kommer in på spelautomaten, jämfört med hur mycket som betalas tillbaka till spelarna. På slots är det väldigt hög RTP jämfört med bordsspel till exempel.

Progressiva jackpottar bildas också på detta sätt. Då tar speltillverkarna en viss procent och lägger över i en pott, även kallad jackpot. Denna summan växer sedan tills någon vinner allting. Ett ypperligt exempel på när RTP är som bäst och där vinsterna blir väldigt höga.

Vid RTP på odds får man tänka helt annorlunda och istället jämföra genom att placera samma typ av spel på flera olika bettingbolag och därefter tar algoritmen över för att få fram en trovärdig procentsats som presenteras i topplistorna på denna sida.

Välj ett tryggt spelbolag med hög återbetalningsprocent

spela utan omsättningskrav

I topplistorna hos bettingsidor.org kan du alltid se hur hög återbetalningsprocenten är, oavsett vilket. Där finns också andra egenskaper hot bettingbolag för att jämföra. Du kan själv välja vad som är viktigast för dig, men är det viktigt med hög RTP på odds har du hamnat helt rätt.

Kalkylera bonusen, läs regler och villkor för att alltid få det som passar dig bäst. Betting ska vara kul och du måste därför hitta de grejer som du tycker är av mest relevans. Med mängder av olika jämförelser hittar du alltid det bästa i topplistan, framförallt en hög RTP på odds i bettingvärldens djungel.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.