Betta på Fotboll

Fotboll är en av de absolut populäraste sporterna i hela världen och därför kommer också fotbolls betting väldigt naturligt. Det spelar ingen roll om du befinner dig i något krigshärjat område eller om du befinner dig på en lugn semesterort – chansen att se en liten knatte springa runt och leka med en fotboll är stor, oavsett vilket land du befiner dig i eller vilka omständigheter som än råder och det är det som är det fina med denna sport. Med tanke på att sporten är så pass enorm är det heller ingen överraskning att fotbolls betting är det mest populära att spela på hos spelsajterna idag.

Fotbolls betting online

hur vinner man på fotbolls bettingFotboll betting online är idag ett enormt populärt inslag bland många fotbollsintresserade runt om i världen och inte minst i Sverige. Ända sedan tipsextra-dagarna har fotbolls betting bara vuxit och vuxit och i takt med att den teknologiska utvecklingen tagit nya kliv har också fotbolls betting förändrats något. Idag är det förvisso väldigt många som spelar på Stryktipset och liknande, men eftersom det idag finns så otroligt många olika spelbolag, varav majoriteten erbjuder spel på fotboll betting online, har också väldigt många spelare gått över till att spela på andra alternativ.

Du kan spela på de allra flesta fotbollsevenemang online. Fotbolls-VM, Champions League, Premier League, La Liga, ja listan går att göras väldigt lång när man pratar om fotboll betting online.

Vilka bettingsidor erbjuder spel på fotboll?

Du behöver verkligen inte leta länge efter en sida som erbjuder fotbolls betting. Majoriteten av alla olika sajter som erbjuder spel på odds erbjuder givetvis betting på fotboll med tanke på att fotboll är den sport som flest bettar på i dagsläget och även historiskt sett. Bara på vår sajt hittar du över 50 sajter som erbjuder fotbolls betting till olika odds.

Vi har valt att fokusera på de sidor som vi vet är kvalitativa, det vill säga de sidor som erbjuder bäst odds, bäst bonusar och så vidare. Det är bara att klicka dig in bland våra recensioner över dessa spelbolag så står det klart ganska snart att det finns många gedigna aktörer som erbjuder betting på fotboll.

Hur bettar man på fotboll?

Du hittar många generella bettingtips i vår bettingskola, men hur bettar man på fotboll egentligen? Det är ingen raketforskning att betta på fotboll, så om du är nybörjare på ämnet kan du vara helt lugn. Det som tar längst tid när man ska börja med fotbolls betting är att hitta en spelsajt som erbjuder en helhetslösning som passar just dig. Det kan handla om att hitta en attraktiv bonus, hitta de absolut högsta oddsen, en sida med väldigt bra kundsupport och så vidare. Det som är viktigast för dig vet bara du själv, men vi på bettingsidor.org försöker göra ditt letande så lätt som möjligt genom att jämföra och recensera de mest etablerade spelsajterna som finns.


  1. För att komma igång med fotbolls betting måste du såklart skapa ett spelkonto hos ett spelbolag. Ett spelbolag som vi kan tipsa om är Coolbet, som erbjuder marknadsmässigt väldigt höga odds på fotboll och dessutom finns det väldigt många innovativa kampanjer att ta del utav. Dessutom får du en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor när du skapar ett spelkonto hos Coolbet.
  2. När du väl skapat ditt spelkonto och genomför du din första insättning.
  3. Därefter är det bara att klicka dig in på oddssidan och börja leta efter en match som du vill betta på. Låt säga att Real Madrid möter Atletico Madrid på hemmaplan i spanska La Liga och du vill spela på att Real Madrid vinner matchen.
  4. Du klickar spelar alltså på en etta – att Real Madrid vinner. Detta är det mest klassiska spelalternativet – 1X2 – och är också det spelalternativ som är mest nybörjarvänligt.

Detta var en väldigt grundläggande genomgång på hur man bettar på fotboll pre game. Det finns såklart oerhört många andra spelalternativ, men som nybörjare är det lättast att inleda med det mest klassiska spelalternativet för att sedan ”arbeta sig in i det” och experimentera med till exempel över/under, asian handicap, målskyttar, antal hörnor och så vidare. När du väl är varmare i kläderna kan du börja titta på exempelvis live betting, som också är väldigt roligt att spela på.

Är det värt att betta på fotboll?

Om det är värt eller ej att betta på fotboll är egentligen helt upp till dig själv. Det gäller att läsa på och lägga ner lite tid om det verkligen ska vara värt att syssla med fotbolls betting. Sköter du dina kort rätt kan det absolut vara värt att betta på fotboll, men vi rekommenderar att du håller fotbolls betting på en hobby-nivå och att du inte försöker förlita dig på det som en inkomstkälla. Ska det vara värt att betta på fotboll hjälper det såklart till om du är intresserad av sporten. På så vis får du väldigt mycket ”gratis” research, och behöver inte lägga lika mycket tid på att hitta information om lagens form, tabellplacering, skador/avstängningar och annat som är relevant för ditt bettande.

fotbollsspelareNågot som vi tycker gör det värt att betta på fotboll är alla de fantastiska bonusar som det finns att ta del av. Kolla in våra bonusar här på sajten för att se om det finns någon som tilltalar dig extra mycket. Det är helt klart så att du kan få en väldigt fin start på din fotbolls betting om du hittar en grym välkomstbonus med schyssta villkor. Skulle du exempelvis hitta en bonus som ger dig 100 % upp till 1000 kronor på din första insättning och du sätter in 500 kronor så dubblar spelbolaget din insats så att du helt plötsligt får 1000 kronor att spela på odds för. Men var noga med att kolla upp bonusvillkoren som medföljer så att din bonus inte kommer med några tråkiga omsättningskrav till exempel.

Hur tjänar jag pengar på fotbolls betting?

Som vi tidigare nämnt så rekommenderar vi att du håller din fotbolls betting på en rimlig nivå och att du endast spelar för pengar som du har råd att förlora, alltså att du spelar ansvarsfullt. Men givetvis bör du sikta på att gå plus på ditt spelande, allt annat vore ju konstigt. Hur tjänar man då pengar på fotbolls betting? Vi har gjort upp en lista på saker som är bra att ha i åtanke för att ge sig själv chansen att tjäna pengar på fotbolls betting. Listan finner du här nedanför:

  • Research – Även om du besitter ett stort fotbollsintresse måste du ta dig lite tid för att göra din research när du tänkt betta på en match. Det handlar om att ta reda på inbördes möten, form, skador/avstängningar, spelschema och allt annat som kan ha någon som helst inverkan på spelarnas prestation i matchen. Allt för att du ska kunna dra fördelar ur detta i dina bets. Spela aldrig på impuls.
  • Utnyttja experterna – Gå in och läs på om det är några expertrekare som har tankar om just din match. En bra sida att besöka är Betting.se, som har ett antal expertrekare med fin historik som hjälper dig att hitta guldkornen bland fotbolls betting.
  • Stirra dig inte blind på oddsen – Givetvis är det så att man som spelare vill ha de högsta oddsen så att den potentiella vinsten kan bli så hög som möjligt. Men det kan lätt bli så att man stirrar sig blind på de högsta oddsen, när man i själva verket kanske borde nöja sig med lite lägre odds. Oddsen finns ju där av en anledning och därför kanske det inte är så smart att spela på att ett League 2-lag ska besegra Manchester United bara för att oddsen är väldigt höga. För även om liknande skrällar händer är inte chanserna speciellt stora att de inträffar och därför kan det vara smartare att spela på att Manchester United vinner matchen till ett betydligt lägre odds.
  • Försök inte vinna tillbaka det du förlorat – Att förlora är en del av fotbolls betting och betting i allmänhet. Det som avgör hur framgångrik man är i längden är hur man reagerar på en förlust. Ingen gillar att förlora, men det gäller att acceptera sina nederlag och se framåt. Därför måste man ha lite is i magen och inte bara lägga ett bet på måfå direkt efter en förlust för att försöka få igen förlorade pengar.