lundevall och lewicki

Allsvenskan: Elfsborg inleder på hemmaplan mot regerande mästarna

Påsken fortsätter in på måndagen och det gör även den svenska tävlingsfotbollen. Annandag påsk bjuder på fyra nya allsvenska möten och en av spelplatserna är Borås Arena, där hemmalaget Elfsborg inleder säsongen på tuffast möjliga vis när regerande mästarna Malmö FF gästar.

Igår inleddes 2018 års upplaga av allsvenskan och det var en fin underhållning som erbjöds för de neutrala åskådarna hemma i TV-sofforna. Göteborg, Hammarby, Djurgården och Häcken var de lag som kunde kamma hem tre poäng i årets första möten och därmed skaffa sig bästa möjliga utgångsläge. Ikväll är det dags för Malmö att haka på dessa genom att besegra Elfsborg på deras plastmatta, men det kommer inte att bli en lätt uppgift.

Två lag som sett bra ut på försäsongen

Elfsborg hade ett tungt fjolår med många besvikelser. Boråsarna fick till slut nöja sig med en anonym 8:e plats i tabellen, men ingen kan påstå att de inte bjöd på underhållning. Blodtrycket på Elfsborgssupportrarna slog i höjden både en och två gånger förra säsongen med tanke på hur det såg ut i defensiven för de gulklädda. Elfsborg släppte in hela 59 mål, fyra fler än vad jumbon AFC Eskilstuna mäktade med, och blev därmed sämst i ligan på den fronten. Men det faktum att de gjorde tredje flest mål framåt räddade laget från en ännu sämre position i tabellen.

Inför den här säsongen hoppas Elfsborg på att nytillträdde Jimmy Thelin ska ordna upp försvarsspelet och att laget klättrar några placeringar i tabellen. Thelin höll till i Jönköping Södra ett antal säsonger och gjorde det väldigt bra med knappa resurser, så det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i en etablerad allsvensk klubb. Till skillnad från många andra lag har det inte skett speciellt mycket i spelartruppen i Elfsborg. Stefan Ishizaki och Robert Gojani är två av få nytillskott i laget och kan komma att bli tongivande för klubben. Ishizaki, som ju tidigare gjort succé just i Elfsborg, kommer bidra med viktig rutin och hot i offensiven och Gojani är en bollskicklig innermittfältare som varit framträdande i Jönköping Södra under ett antal säsonger. På minuskontot finns framförallt veteranen Lasse Nilsson, som lämnat för Superettan-laget Norrby IF. Bland befintliga spelare i truppen är det Samuel Holmén och Simon Lundevall som sticker ut. Holmén besitter fina kvalitéer med boll och har rutin från sina år utomlands, medans Lundevall ligger bakom det mesta framåt för laget med sina fina dribblingar och fasta situationer.

Försäsongen har sett bra ut då de vunnit alla sina matcher förutom en. Den enda förlusten kom mot GAIS i Svenska cupen och innebar dessvärre att laget åkte ut redan i gruppspelet.

Hämta bonus hos Coolbet här

Malmö FF har som vanligt höga mål och förväntningar inför den allsvenska säsongen. De himmelsblå har vunnit SM-guld två år i rad och det råder inga tvivel om att de ska försöka försvara dessa titlar ytterligare ett år. Magnus Persson är kvar på sin tränarpost vilket ger trygghet och kontinuitet till spelartruppen, med tanke på att klubben bytt tränare ganska flitigt de senaste åren. Anton Tinnerholm, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Anders Christiansen och Erdal Rakip är namnen på de som har lämnat och det är verkligen inte vilka namn som helst. Samtliga var framträdande spelare i laget, men sportchef Daniel Andersson har legat i och ersatt dessa på ett bra sett. Sören Rieks, Eric Larsson, Fouad Bachirou, Arnor Traustason och Egzon Binaku är några av nyförvärven och samtliga har sett bra ut på försäsongen. Dessutom har U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo anslutit på lån från norska Molde och är en spelare som kan komma att bli väldigt nyttig för Malmö. Dessa namn bidrar till att Malmö har den absolut starkaste truppen av alla i allsvenskan och det finns en nyttig konkurrenssituation på samtliga positioner, vilket enbart stärker laget.

Den 10 maj ska de himmelsblå spela final i Svenska cupen mot Djurgården för att utse vilket av de två lagen som ska få chansen att visa upp sig i Europa denna säsong.

coolbet sportbonus gif

Vill du spela på dagens allsvenska möte mellan Elfsborg och Malmö, eller någon av de andra matcherna som spelas under dagen? Då kan vi varmt hänvisa dig till Coolbet, där du får grymma odds på samtliga matcher. Dessutom kan du få chansen att vinna biljetter till VM genom kampanjerna som finns på deras hemsida och givetvis finns det även en välkomstbonus att hämta ut för alla nya spelare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.