deportivo la coruna - malaga

La Liga: Oerhört viktigt jumbomöte på Estadio Riazor ikväll

Nästjumbon Deportivo La Coruña tar emot jumbon Malaga hemma på Estadio Riazor i vad som är säsongens största ångestmöte i den spanska högstaligan. Risken är överhängande att detta mötet tar plats i andraligan nästa år om inget av lagen höjer sig betänkligt resterande del av säsongen. Det är alltså underförstått att inget av lagen har råd att tappa poäng ikväll.

Mobilebet Sport

Båda lagen har underpresterat kraftigt i stort sett hela säsongen och båda lagens supportrar har fått lida i majoriteten av de 30 omgångar som har spelats hittills. Därför är desperationen att plocka fullpoängare stor i båda läger och vi kan räkna med att spelarna kommer göra allt och lite till för att se till att just deras lag avgår med de livsviktiga poängen ikväll.

Deportivo La Coruña åkte på en lika tung som knapp 1-0-förlust mot serietvåan Atletico Madrid i söndagens ligamöte. Kevin Gameiro såg till att alla poängen stannade i Madrid genom att sätta en straffspark i den 34:e spelminuten. Därmed ligger Deportivo alltjämt kvar på 19:e plats i La Liga med 20 inspelade poäng.

Malaga svarade för en riktig skräll när de besegrade ligafemman Villarreal med 1-0 hemma på Estadio La Rosaleda inför jublande hemmasupportrar. Stor hjälte blev Gonzalo Castro som med sitt straffmål i den 37:e minuten såg till att sitt lag knappade in något på Deportivo. Malaga ligger inför kvällens match dock fortfarande på jumboposition med 17 inspelade poäng.

Seedorf väntar ännu på första segern

Clarence Seedorf har inte fått någon rolig inledning på sin sejour som huvudtränare för Deportivo La Coruña. Sedan han tog över laget i februari har han ännu inte fått se sitt lag vinna en enda match. På de åtta matcher han har lett laget har det blivit tre oavgjorda och fem förluster, så det är ingen vild gissning att han gärna ser sitt lag vinna kvällens möte. Det ska dock sägas att det finns vissa frågetecken kring holländarens tränarförmåga med tanke på de undermåliga resultaten han har uppnått under sin tid i klubben. På dessa åtta matcherna har de oavgjorda matcherna kommit mot Eibar, Espanyol och Las Palmas och de har endast ställts mot ett topp 5-lag i form av Atletico Madrid, så han kan inte skylla på att det har varit ett tufft spelschema.

Dock har Seedorf lyckats förbättra försvarsspelet något i Deportivo sedan hans ankomst. Under den förre tränaren Cristobal Parrolo blev det väldigt stora förlustsiffror mot bland annat Real Madrid (7-1) och Real Sociedad (5-0), vilket också ledde till att han fick sparken. Nu när Seedorf leder laget har Deportivo bara släppt in tio mål på åtta matcher, vilket ändå får anses som helt okej. Samtidigt ska det sägas att det finns en hel del att jobba med i den offensiva delen med tanke på att laget bara gjort två mål framåt under samma tidsperiod. Deportivo La Coruña har det bästa laget på pappret av de fyra lag som är inblandade i bottenstriden, men det gäller att ingjuta självförtroende i spelarna. Ett bra sätt hade såklart varit att vinna ikväll. Gör de det går de förbi Las Palmas och har då bara fem poäng upp till Levante på säker mark. Det skulle också bryta lagets segertorka som nu är uppe i 15 raka matcher.

Celso Borges, Michael Krohn-Delhi, Federico Cartabia, Eneko Boveda och Federico Valverde är alla skadade och missar med största sannolikhet denna match. Det gör även Luisinho som är avstängd.

Usel bortastatistik för Malaga

Gästande Malaga lyckades som sagt chocka alla genom att vinna mot Villarreal hemma på Estadio La Rosaleda förra helgen, vilket också blev slutet på en 14 matcher lång svit utan vinst. Stor hjälte blev Gonzalo Castro, som i samband med sitt straffmål inte bara såg till att laget nu tagit fyra poäng på två matcher, utan också blev lagets bäste målskytt med fyra gjorda mål. Men trots detta ser läget allt annat än ljust ut för tränare Gonzalez Lopez att hålla sitt lag kvar i högstadivisionen.

Bortaformen är nämligen allt annat än bra. På de 15 bortamatcher laget har spelat hittills i La Liga de bara plockat fyra poäng, vilket föga förvånande gör att de är sämst även i den statistiken. Slänger man ett öga på ligatabellen står det klart ganska snabbt var det största problemet ligger för Malaga. Blott 17 gjorda mål på 30 matcher räcker inte långt för ett lag som har som ambition att hänga kvar, för det har faktiskt inte läckt in speciellt många mål bakåt. 45 insläppta är såklart inte bra, men avsaknaden av mål framåt är den främsta anledningen till att laget ligger där de ligger.

Maxime Lestienne, Adalberto Peñaranda och Zdravko Kuzmanovic är alla skadedrabbade och missar kvällens match.

Hämta din bonus hos Mobilebet här

Det är en svårtippad match vi har framför oss, men vi tror att hemmaplansfördelen kommer att fälla avgörandet ikväll. Det faktum att Malaga mer eller mindre är hopplösa på bortamark hjälper också till.

På de fem senaste matcherna är det endast en match som slutat i förlust för Deportivo.

Med allt detta i åtanke rekommenderar vi därför spel på att Deportivo La Coruña äntligen vinner en match till odds 2.00 hos MobilebetDu får dessutom en insättningsbonus på 300 % vid din första insättning på sajten. Gör du en första insättning på 200 kronor får du alltså spela för hela 800 kronor!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.