Pep Guardiola vs Antonio Conte

Aguero

Har längtan efter lördag någonsin varit så stor som denna vecka? Morgondagen bjuder på så mycket högklassig fotboll att tv:n kan gå varm från morgon till kväll. Manchester City – Chelsea, West Ham – Arsenal och såklart Barcelona – Real Madrid är bara en del utav alla heta möten vi har att se fram emot. Läs vidare för att få de senaste förutsättningarna inför det heta mötet på Etihad Stadium!

 

Manchester City – Chelsea | Avspark 13.30

Två raka 2–1 segrar mot Crystal Palace och Burnley gör att Manchester City är med uppe i toppen av Premier League trots en mindre formsvacka under oktober månad. Spelet har inte sett sprudlande ut alltid men som alla vet så är det poängen som räknas i slutändan. När ligaspelet nu går in i en intensiv period av matcher så står Manchester City bra rustade med en trupp som innehåller mer kvalitet och bredd än flera utav konkurrenterna. Till matchen mot Chelsea saknas långtidsskadade Vincent Kompany medans Raheem Sterling kan göra comeback ifrån en tids frånvaro.

Chelsea är laget som tagit hösten med storm. Efter några knackiga matcher i inledningen utav ligan så har Antonio Conte’s lag verkligen visat mästartakter under de senaste två månaderna. Sjur raka segrar i ligan har man radat upp med den minst sagt imponerande målskillnaden 19:1. Senast slog man lokalrivalen Tottenham med 2–1 efter att ha hamnat i ett tidigt underläge.

Matchen kommer att bli oerhört betydelsefull för toppstriden i Premier League. Förlust i matchen och man ger konkurrenterna ett övertag, både poängmässigt och psykiskt. Chelsea bygger sitt spel på intensitet och snabba omställningar där fronttrion längst fram ska stå för det kreativa. Där bakom ska spelare som Matic och Kante fungera som länk mellan försvar och anfall. Med två kreativt begränsade spelare på de centrala delarna utav planen så får man se upp med Manchester City’s höga press som kan orsaka stora problem. Känslan säger att Pep Guardiolas taktik gör sig bra mot ett Chelsea som föredrar omställningsfotboll och därför känns spel på hemmaseger klart intressant. Manchester City finns just nu att spela till fina 2.15 hos Expekt, helt klart värt en liten insats!

 

Lägg ditt spel med expekt här!