Säsongens andra Manchester-derby

Jose Mourinho

José Mourinho har det inte lätt för tillfället i Manchester United. Fem poäng på de sex senaste ligamatcherna är såklart inte godkänt och det gör att man för tillfället parkerar på en svag 7:e-plats. Ikväll kan de röda ifrån Manchester dock flytta fokus ifrån ligaspelet när 8-delsfinalerna i ligacupen ska till att avgöras, för motståndet står inga andra än lokalrivalen Manchester City. Klockan 21.00 är det avspark på Old Trafford, spela live på Expekt!

 

Manchester United – Manchester City | Avspark 21.00

Ligacupen brukar vara ett tillfälle för Premier League-klubbarna att ge speltid för spelare som inte får spela kontinuerligt i ligan. Nu är läget helt annorlunda med allt vad en derbymatch mellan de två Manchesterlagen innebär. Både Manchester United och Manchester City kommer till kvällens möte med en sviktande form och en förlust i derbyt skulle på så sätt vara förödande.

Hemmalaget har redan hunnit med att förlora en match mot Pep Guardiolas lag denna säsong, 1–2 i september hemma på Old Trafford. Nu är José Mourinho ute efter revansch så räkna inte med ett alltför reservbetonat United.

Expekt

Manchester City har efter en lysande inledning på säsongen tappat farten under de senaste matcherna, inte en vinst på de fem senaste matcherna gör att frågetecken har höjts. Det kommer att roteras en del i truppen inför kvällens match där bland annat Kevin de Bruyne fick utgå skadad i senaste ligamatchen mot Southampton. Pep Guardiola har bekräftat att han kommer ge yngre förmågor chansen utan att för den delen ta lätt på kvällens uppgift.

Livespel på matchen hittar du hos Expekt och med tanke på ovissheten kring de förmodade startelvorna så kan det vara värt att vänta med insatserna till matchstart.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.