Malmö FF

Topptipset 10/7: Semifinalerna i Fotbolls-VM blandas med Champions League-kval!

De två semifinalerna i Fotbolls-VM inleder denna Topptipskupong som även sträcker sig över onsdagen. Frankrike ställs mot “De röda djävlarna” och Kroatien drabbar samman mot England. De avslutande matcherna handlar om kvalspel till Champions League, där bland andra Malmö FF väntas avancera.

Spelstopp: 17.59

[topptipset]

 

1. Frankrike – Belgien 1

Fransmännen har imponerat på många i detta VM-slutspel och har i och med detta växt fram till favoriter att lyfta bucklan den 15:e juli. I semifinalen bjuds vi på ett litet derby när Frankrike ska möta ett Belgien som har vunnit alla sina matcher i mästerskapet hittills. Spelmässigt har det dock sett ganska knackigt ut emellanåt för ”de röda djävlarna”, så om något tecken ska väljas först är det ettan. Dock är känslan att detta kan sluta hur som helst, så gardera omgående.

 

2. Kroatien – England 2

England kommer till spel i semifinalen med boostat självförtroende. Det blev en behaglig resa mot Sverige i kvartsfinalen vilket kan visa sig bli fundamentalt mot Kroatien. Balkan-laget har tagit sig vidare via straffsparksläggning mot både Danmark och Ryssland i slutspelet, därav kan de kroatiska benen mycket väl vara rätt slitna här. Zlakto Dalic spelarmaterial är dock enormt imponerande, så visst känns även den här semifinalen mer eller mindre helt öppen, även om kroaterna haft svårt att övertyga rent spelmässigt. Tvåan synas först i form av bäst spelvärde, men engelsmännen garderas tidigt.

 

3. KF Drita – Malmö FF 2

MFF reser till Kosovo för att ställas mot de kosovanska mästarna KF Drita i den första rundan av kvalet till Champions League. Drita säkrade ligatiteln i den sista omgången som spelades den 20:e maj, men frågan är hur statusen är på laget idag. Di himmelsblå fick en fin omstart på seriespelet när man krossade Sirius med 4-0, vilket förhoppningsvis var början på en fin höstsäsong för deras del. Glasklar tvåa.

 

4. Vikingur – HJK Helsingfors X

Vi rör oss till Färöarna där Vikingur ställs mot finska Helsingfors i Champions League-kvalet. Laget från den finska huvudstaden är regerande mästare i den inhemska ligan och mycket tyder på att de kommer försvara den titeln eftersom man toppar den finska ligan med god marginal. Fjolårets färöiska mästare Vikingur ser inte alls lika bra ut denna säsongen, så känslan är att det ska till något alldeles extra om de ska få med sig något från detta dubbelmöte. Detta första möte känns dock väldigt öppet, vilket förklarar varför vi utgår från krysset. Börja dock med att strecka från höger med tanke på finnarnas form.

 

5. Cork City – Legia Warszawa 2

Irländska Cork City gästas av tufft motstånd på Turner’s Cross. Legia Warszawa blev polska mästare förra säsongen och laget finns titt som tätt med i Champions League-gruppspelet. Cork City och Dundalk är helt överlägsna i det irländska seriespelet, men meritlistan när det kommer till europeiska sammanhang är långt ifrån lika stark som gästernas. Vi håller polackerna nivån högre, men på Turner’s Cross räknar vi inte helt bort hemmalaget och ritar ner en gardering tidigt.

 

6. Dudelange – Videoton 2

Över till Luxemburg där F91 Dudelange får besök av ungerska Videoton. Vid de tidigare tillfällena Dudelange representerat Luxemburg i Champions League-sammanhang, har det ofta blivit respass vid tidigt skede. Men på hemmagräs brukar laget kunna stå upp bra trots allt. De regerande ungerska mästarna Videoton bör vara snäppet vassare, men siffrorna på resande fot är knappast några papper värda att skryta med. Smaska på med alla tecken och hoppas på skrällen!

 

7. Valur – Rosenborg 2

Reykjavik-laget Valur vann den isländska ligan för första gången på tio år förra säsongen. Rosenborg, som länge varit en stormakt inom den norska fotbollen, tog i sin tur klubbens tredje raka ligatitel under fjolårssäsongen. Rosenborgs inledning på det här spelåret var dock allt annat än bra. Men laget från Trondheim har växlat upp under den senaste tiden och närmat sig Brann som toppar Eliteserien i skrivande stund. I det här mötet räknar vi med tydlig klasskillnad, och tvåan ser ut att bli en ruskigt fin spik!

 

8. Ludogorets – Crusaders 1

Ludogorets dominerar bulgarisk ligafotboll och prenumerar därmed på att kvalspela till Champions League. Så sent som säsongen 2016/2017 tog bulgarerna sig vidare till gruppspelet, där laget från Razgrad tog poäng av både Basel och PSG. Crusaders från Nordirland befinner sig på en helt annan nivå, och det ska till en bragd för att gästerna överhuvudtaget ska hålla det här mötet levande inför returen. Bombsäker etta som spikas helt oavsett streckning.

 

Kassaskåpet

Ludogorets

Ludogorets har tidigare visat att man är kapabla till att störa europeiska giganter i Champions League, i synnerhet på hemmagräs. Crusaders är klasser sämre och har helt enkelt inget att hämta här.

 

Varningen

Dudelange

Även fast Dudelange väldigt sällan avancerar från kvalrundorna i Champions League är laget svårbesegrade i hemma i Luxemburg. Videoton är definitivt ett motstånd som inte är oöverkomligt!

 

72 rader

 1. Frankrike – Belgien 1×2
 2. Kroatien – Danmark x2
 3. KF Drita – Malmö FF 2
 4. Vikingur – HJK Helsingfors x2
 5. Cork City – Legia Warszawa x2
 6. Dudelange – Videoton 1×2
 7. Valur – Rosenborg 2
 8. Ludogorets – Crusaders 1

 

324 rader

 1. Frankrike – Belgien 1×2
 2. Kroatien – Danmark 1×2
 3. KF Drita – Malmö FF x2
 4. Vikingur – HJK Helsingfors x2
 5. Cork City – Legia Warszawa 1×2
 6. Dudelange – Videoton 1×2
 7. Valur – Rosenborg 2
 8. Ludogorets – Crusaders 1