luis suarez uruguay vm 2018

Topptipset 6/7: VM är tillbaka på kupongen denna fredag!

Innan helgen inleds är det två kvartsfinaler i Fotbolls-VM som ska betas av. Europa ställs mot Sydamerika där vi håller Brasilien respektive Frankrike som favoriter att avancera till semifinal. Kupongen kompletteras av fyra bataljer från svenska Division 2 tillsammans med två matcher från irländska Premier Division.

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

1. Uruguay – Frankrike 2

Kylian Mbappé svarade för en grym insats när Frankrike slog ut Argentina för en dryg vecka sedan. Det franska laget dryper av kvalitetsspelare, även om det var svängdörrar i försvaret i 4-3-segern. Nu går man upp mot ett väldigt solitt Uruguay, som dock ser ut att vara kraftigt decimerat här. Glödhete Edinsion Cavani utgick med skada i matchen mot Portugal och det mesta tyder på att han inte kommer till spel ikväll. Ett sannerligen blytungt avbräck för de ljusblåa! Börja därför med tvåan.

 

2. Brasilien – Belgien 1

Efter det inledande krysset mot Schweiz i premiären har brassarna plockat idel segrar under mästerskapet. Belgien i sin tur har inte åkt på något poängtapp i turneringen, men trots den stjärnspäckade truppen finns det vissa frågetecken kring mästerskapsrutinen för de röda djävularna. Insatsen mot Japan, där ju segermålet kom på övertid, är ytterligare ett litet frågetecken och därför håller vi ett mer komplett Brasilien som knappa favoriter. Utgå från ettan.

 

3. Eskilsminne – Grebbestad 1

Eskilsminne, som spelade i Division 2 i fjol, är en av de mest positiva överraskningarna hittills i Division 1 Södra där laget återfinns på en fin fjärdeplats. Gästande Grebbestad parkerar på den nedre halvan av tabellen och bör således vara en tacksam uppgift, åtminstone på papper. Den senaste tiden har dock bortalaget visat fin form och plockat sju poäng på de fem senaste matcherna. Detta gör att Helsingborgs-laget känns som lite väl stora favoriter. Gardera ettan.

 

4. Hudiksvall – Kramfors-Alliansen 1

Fortsätter Hudiksvall på den inslagna vägen ser det ut som att klubben får göra sin första säsong någonsin i Division 1 nästa säsong. Hälsinge-laget toppar Division 2 Norrland och vann sin senaste bortamatch mot Friska Viljor. Innan dess hade man lekstuga med IFK Östersund i Svenska Cupen, där segersiffrorna skrevs till hela 7-0. Gästande Kramfors-Alliansen är ett bottenlag med ett väldigt dystert bortafacit. Eftersom Hudik vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna råder det ingen tvekan om vilket tecken som ska in. Etta.

 

5. Vänersborgs FK – Hisingsbacka 1

Vänersborgs FK hade inte mycket att hämta i den senaste matchen mot Karlstad som slutade 0-4. Hisingsbacka placerar sig som nästjumbo inför denna omgång, men serien är jämn och faktum är att det bara är tre poäng som skiljer gästerna från dagens motståndare. Gästerna har dock varit riktigt risiga på resande fot, samtidigt som hemmalaget trivs ganska bra hemma på Vänersvallen. Börja med ettan!

 

6. Asarum – Dalstorp X

Kupongens på förhand mest ovissa möte hittar vi i Division 2 Östra Götaland. Asarum hade en segersvit på fyra raka matcher innan mötet mot jumbon Lindsdal i förra omgången. Där blev det dock en oväntad förlust med 2-4, vilket gör att vissa frågetecken poppar upp. Dalstorp har två poäng fler än hemmalaget och har plockat sju poäng på de tre senaste matcherna. På bortaplan har däremot inte laget vunnit sedan april månad, så Asarum får hållas som knappa favoriter i detta möte. Dock lämnas inget åt slumpen – Tryck in alla tecken!

 

7. Cork City – Shamrock Rovers 1

Cork City blev tack vare förlusten senast mot toppkonkurrenten Dundalk nedpetade till andraplatsen i irländska Premier Division till förmån för just Dundalk. Dessförinnan hade hemmalaget sju raka segrar i seriespelet. Shamrock Rovers ligger på den övre halvan av tabellen och kommer med tre raka segrar i ryggen inför denna match. Dock känns det som att det ska till något extra om bortalaget ska knipa med sig poäng härifrån eftersom de regerande mästarna lär vara oerhört revanschsugna. Etta!

 

8. St Patrick’s – Dundalk 2

Formsvagt ställs mot formstarkt. St Patrick´s går kräftgång med sina sex raka förluster i ligaspelet. Därmed har hemmalaget på allvar börjat närma sig bottenstriden. Dundalk toppar tabellen efter segern mot Cork City och är för tillfället helt ostoppbara med deras nio raka seriesegrar! För dagen är St Patrick’s definitivt inte kapabla till att få med sig något mot Dundalk. Bombsäker tvåa!

 

Kassaskåpet

Dundalk

Med sex raka förluster för St Patrick´s och nio raka ligasegrar för Dundalk finns det ingenting som talar för något annat än att serieledarna går segrande ur den här fighten!

 

Varningen

Grebbestad

Eskilsminne har gått starkt under våren men är långt ifrån något överkomligt motstånd. Grebbestad har växlar upp ett par nivåer under juni månad och ska således inte underskattas här.

 

72 rader

 1. Uruguay – Frankrike x2
 2. Brasilien – Belgien 1x
 3. Eskilsm. – Grebbestad 1×2
 4. Hudiksvall – Kramfors-A 1
 5. Vänersborgs FK – Hisingsb. 1x
 6. Asarum – Dalstorp 1×2
 7. Cork City – Shamrock 1
 8. St Patrick’s – Dundalk 2

 

324 rader

 1. Uruguay – Frankrike x2
 2. Brasilien – Belgien 1×2
 3. Eskilsm. – Grebbestad 1×2
 4. Hudiksvall – Kramfors-A 1x
 5. Vänersborgs FK – Hisingsb. 1×2
 6. Asarum – Dalstorp 1×2
 7. Cork City – Shamrock 1
 8. St Patrick’s – Dundalk 2

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.