IFK Göteborg

Västkustderby när Häcken tar emot Blåvitt

 

Häcken – varken eller

Ikväll står två lag som hittills varit lite av besvikelser. Häcken förväntades ta det där sista steget till den absoluta allsvenska toppen men istället har man bara mäktat med en vinst på fem omgångar. Istället är det målfattigt både framåt och bakåt då man bara gjort tre fram och släppt in lika många. Med det så är Häcken det lag, tillsammans med Halmstad, som gjort minst mål i årets allsvenska, vilket är ett kraftigt underbetyg sett till den offensiv som Häcken besitter. Tongångarna om ett Häcken med sin makalösa högstanivå när det gäller målskyttet kombinerat med Micke Stahres defensiva melodi har blivit till hissmusik som ingen höjer på ögonen över.

Blåvitt bottennapp

Blåvitt är inte mycket bättre då de bjuder på en trött traktorfotboll och sparkar långt på Micke Boman som glider runt på topp. Visst, IFK Göteborg har haft det tufft rent ekonomiskt och på förhand snackades det om att den här säsongen skulle bli en parentes hos klubben. Det var väl ingen som på allvar trodde att de skulle kunna utmana på riktigt i toppen. Men på pappret har de en mycket fin trupp som ska vara inspelade och visa upp en charmigare sida än vad vi hittills har fått sett prov på. Att kryssa mot AFC hemma är ovärdigt.

 

Nu gör dessa två gäng upp, i ett för en gång skull soligt Göteborg denna tisdagkväll. Det mesta pekar väl mot ett underspel eller ett kryss om man ser till tidigare resultat den här säsongen och vilka två tränare som kommer stå med händerna i fickorna och gasta på sidlinjen. Brottarfotboll – here we go!

Spela på Allsvenskan hos Bethard

Bethard

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.