Liverpool - Leicester Premier League

Brendan Rodgers tillbaka på Anfield

På lördag 5/10 kl 16.00 återvänder Brendan Rodgers till Anfield med sitt lag Leicester för att möta hemmalaget Liverpool.

Marknader med spelvärde i matchen

  • Även om Liverpool har 16 raka vinster i ligan så vittnar deras spel under den senaste tiden att det är på väg att fallera. Bristerna märktes tydligt i veckans Champions League match hemma mot Salzburg där matchen var närmare att sluta 3-3 än 4-3. Vi tippar därför att Leicester som på allvar har kommit igång med målskyttet även fixar Liverpools första poängtapp i årets säsong. Vi spelar på oavgjort resultat hos Bet365 till det fina oddset på 4.75. {Placera ditt bet här!}
  • Jamie Vardy har haft en fin start på säsongen och redan hunnit med att näta fem gånger på bara sju matcher. Två av målen gjorde han i förra veckans möte mot Newcastle och är stekhet inför matchen. Vi tackar och tar emot oddset 3.35 från Unibet att han gör mål i matchen. {Placera ditt bet här!}
  • Liverpool har haft en haltande målproduktion under de senaste omgångarna, men Liverpool har en oväntad förmåga att höja sig. För att hålla jämna steg med Leicester är det precis vad de gör i matchen och vi tippar därför att det blir över 3.5 mål i matchen. Oddset 2.55 hämtar vi från 888Sport. {Placera ditt bet här!}
  • Liverpool brukar vara effektiva med att göra tidiga ledningsmål. För att Leicester inte ska hamna efter i matchen tippar vi att båda lagen gör mål i första halvlek. Spelet hämtar vi från Betsson till oddset 4.30. {Placera ditt bet här!}

Liverpools form

Liverpools svit på 16 raka vinster i Premier League börjar att kännas trögare inför varje omgång att hålla intakt. Det började synas redan i förra helgens möte mot Sheffield som de slutligen vann med 0-1 efter ett mål i sjuttionde minuten av Wijnaldum. Liverpools ambitioner den här säsongen är att vinna Premier League. Det är all in på att vinna ligan. Om en tidig exit från Champions League skulle ske, så skulle gissningsvis inte laget ta någon större skada av det. Tippar att majoriteten av fansen hellre skulle se en ligatitel.

 För att jämföra City och Liverpool mot varann så har City ett bredare spelarmaterial att hantera både Champions League och Premier League med (exempelvis bänkspelare som Mahrez). Därför måste Liverpool fokusera hårdare på något av alternativen. Eftersom att Klopp redan har kammat hem Champions League, så värderas en Premier League titel högre. Det är 30 år sedan de vann ligan senast. Lyckas Klopp att landa ännu en titel denna säsong lär det byggas en staty av honom i staden.

I Champions League mötet mot Salzburg fick Liverpool kriga sig till segern, efter att Liverpool hade en komfortabel ledning med 3-0 som de sedan tappade till 3-3 fick de till slut med sig de tre poängen när Salah räddade laget med sitt 4-3 mål. Även om de vann matchen var det framförallt skakigt defensivt, vilket inte bådar gott inför mötet med Leicester

Leicesters form

Leicester innehar tredjeplatsen i ligan. Den flygande starten laget har fått i ligan där segrarna har radat upp sig efter varandra har de i bara farten åkt om lag som Arsenal, Man United och Tottenham. I förra omgången när de körde över Newcastle med 5-0 fick laget utlopp för hela omfånget av den kvaliteten av truppen laget sitter på. Under den korta tid som Brendan Rodgers har varit lagets manager har de positiva resultaten kommit snabbt som har lett laget till tredjeplatsen.

Brendan Rodgers förmåga att få laget att högprestera i varje omgång är imponerande att se. Till och med City befinner sig i farozonen att förlora andraplatsen till Leicester då det bara skiljer två poäng mellan lagen. En av orsakerna till att det har gått så otroligt bra för Leicester är Jamie Vardy som redan efter bara sju matcher har smällt in fem mål och gjort en assist. Med dessa fina siffror är det ingen tvekan om att han på allvar tillhör ligans absolut bästa målskyttar.

Om vi sätter Leicesters startelva mot Uniteds så är den idag bättre än den United ställer upp med. United har ett starkare mittförsvar och målvakt, men annars slår Leicester Man United på samtliga lagdelar.  

Vi tippar matchen

När lagen har mötts under de senaste fem gångerna är det Liverpool som har presterat bäst med tre vinster. Leicester har vunnit en gång och i det senaste mötet mellan lagen som även det spelades på Anfield blev det oavgjort med resultatet 1-1. Oroligt i Liverpool när de i veckans Champions League match knappt kom ut med en vinst mot Salzburg hemma. Som vi nämnde i inledningen vann de till slut med 4-3. Det lämnar en del frågetecken i laget och framförallt defensivt.

I mötet mot Leicester måste Liverpool täppa till defensivt eftersom att Leicester visade i sin 5-0 vinst mot Newcastle vilken offensiv kraft laget besitter. Risken är att Liverpool får det svårt att ställa om till veckans hemmamatch mot Leicester. Det tajta spelschemat Liverpool har kommer att resultera i att poängtappet kommer nångång och det tippar vi kommer mot Leicester. Leicester kommer helt fräscha och utvilade till matchen och har chansen att ställa till det för Liverpool. Det kommer inte att räcka hela vägen till vinst, men en poäng kommer de minst att plocka med sig. Mötet slutar 2-2.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.