Djurgården - Linköping SHL

SHL omgång 33 – Med bra odds

  • Djurgården ser fina ut i hemmamötet mot det besökande Linköping. Vi tippar att Djurgården får med sig alla poängen här! Vi lägger spelet hos Betsson till oddset 1.72. {Placera ditt spel här}
  • Tuff match för Rögle hemma mot Luleå, men Rögle har fördelen av hemmaplan och tar därmed vinsten. Vi lägger spelet på Rögle hos NordicBet till oddset 2.45. {Placera ditt spel här}
  • Brynäs tränarbyte har gett sådan positiv effekt så vi tippar att de tar sin tredje raka hemma mot Färjestad. Spelet lägger vi hos Bethard till oddset 2.18. {Placera ditt spel här}

SHL fortsätter som vanligt i sin takt efter att jul och nyår är avklarat. Leder tabellen gör Luleå som trots att de har tappat i de senaste matcherna fortfarande ser ut som ett lag som mycket väl kan stå som tabellsegrare innan slutspelet tar vid. Om det ska ske kan de inte gå och göra sådana bedrövliga insatser som de gjorde på bortaplan mot Oskarshamn. Vi tippar att det var en väckarklocka och laget kommer nu istället att höja sig till samma nivå som laget tidigare låg på. På andraplats hittar vi Färjestad som ligger två poäng efter och ytterligare två poäng bakom dem hittar vi Örebro.

I omgång 33 av SHL har vi valt att gå igenom matcherna mellan Djurgården – Linköping, Rögle – Luleå och Brynäs – Färjestad. Vi kör igång denna veckas speltips med matchen mellan Djurgården – Linköping.

Djurgården – Linköping

Djurgården fortsätter att gå från klarhet till klarhet i årets upplaga av SHL. Det blev dock förlust i senaste omgången, men trots det fick de ändå med sig ett poäng mot det ledande Luleå. Så absolut ett styrkebesked trots att de förlorade matchen. Det är inte alla lag som lyckas att plocka poäng på Norrlandslagets hemmaplan. På Djurgårdens senaste matcher har de vunnit tre av fem möten och är därmed i en väldigt bra form. I dessa matcher har de vunnit över både Skellefteå och HV71 vilket är otroligt viktigt eftersom att dessa två lag krigar om samma platser som Djurgården i tabellen.

Linköping befinner sig i en nedåtgående spiral

Visst är det så. Inte mycket går rätt för Linköping den här säsongen då de nu har halkat ner precis ovanför nedflyttningstrecket. De ligger på samma poäng som nedflyttningskandidaterna Leksand och ett poäng före Oskarshamn. Linköping har kapaciteten att kunna höja sig ett par snäpp då de har ett tillräckligt bra lag för att åtminstone kunna nå en slutspelsplats. För att de ska undvika nedflyttning den här säsongen krävs det att de börjar vinna matcher igen vilket är psykologiskt svårt när man redan befinner sig såpass långt ner. Kanske skulle bästa medicinen vara ett tränarbyte för att laget ska kunna återfå självförtroendet igen.

Betsson logga
Klicka på loggan och lägg ett spel på SHL!

Linköping väldigt svaga på bortaplan

Djurgården har bevisat att de är ett bra hemmalag. Efter att de har slagit bra lag som Skellefteå och HV71 hemma ska det inte vara några större problem att även vinna över Linköping. Linköping är förutom att det mesta inte går deras väg, även ett av seriens svagaste bortagäng. Djurgården börjar även att få tillbaka flera spelare från skada och laget ser starkare ut inför varje omgång. Djurgårdens hemmastatistik talar för sig själv. De har samlat ihop 30 poäng på hemmaplan under årets säsong. Vi ser inget annat än att Djurgården tar ytterligare en hemmaseger här.

Rögle – Luleå

Rögle ligger inför hemmamatchen mot Luleå på sjätteplats och innehar därmed den sista direktplatsen till kvartsfinalen. Sett till hur laget har spelat de senaste matcherna ska de kunna hålla platsen. Såklart var det ett bakslag att förlora senaste matchen hemma mot Leksand på straffar. Men oavsett det så har de radat upp segrar i de senaste omgångarna då de innan de två senaste matcherna hade sex vinster på de senaste sju omgångarna. Detta trots att laget har varit tungt skadedrabbat under stora delar av säsongen. Det känns som att serieledarna Luelå är det perfekta motståndet att hitta tillbaka till den fina formen mot.

Luleå har tappat i de senaste matcherna

I toppen av tabellen hittar vi Luleå med två poäng före tvåan Färjestad. Luleå leder dock ligan med en match mer spelad än Karlstadslaget. Därmed kan de redan i nästa omgång ha blivit nedpetade till andraplatsen i tabellen. Luleå har under de senaste matcherna inte gått att känna igen efter att de på bortaplan förlorade mot seriens bottenlag Oskarshamn. Matchen efter det spelade de hemma mot Djurgården där de efter en riktigt tuff match endast fick med sig två poäng efter att matchen hade gått till förlängning. Serieledarna är inne i en tung svacka för tillfället och då är det inte i detta läge det enklaste uppdraget att åka till Rögle för att studsa tillbaka.

Luleås dåliga form resulterar i en förlust

Rögle har inför matchen de bästa förutsättningarna att ta hem tre poäng på hemmaplan mot Luleå. Luleå kommer in i matchen från en tung och intensiv period med matcher i både SHL och CHL som har slitit på truppen. Rögle har istället haft det lugnare och kommer utvilade inför mötet. Drabbningarna mellan dessa två lag är för det mesta oerhört jämna tillställningar där det oftast avgörs med ett mål åt något av hållen. Denna gången lägger vi vårat spel på Rögle som med fördelen av hemmaplan ser bättre ut och har ett mycket bättre spel i numerärt överläge än gästerna.

888sport
Spela på SHL hos 888Sport!

Brynäs – Färjestad

Det började riktigt illa i bortamötet mot Linköping i Saab Arena. Hemmalaget tog kommandot i matchen med en 2-0 ledning och det såg ett tag ut som att de var på väg att bryta sin långa förlustsvit på 7 matcher. Brynäs kom dock tillbaka i matchen efter att de gjorde 2 mål i den sista perioden så att de sedan kunde gå och vinna i förlängningen. Vinsten innebar att avståndet ner till Linköping utökades med hela 8 poäng och därmed är Gävlelaget fyra poäng från en slutspelsplats. I Brynäs utmärkte sig Nicklas Danielsson som gjorde ett mål och assist i matchen.

Enkel seger hemma för Färjestad

Färjestad fick i den förra omgången enklast tänkbara motstånd hemma i Löfbergs Arena när bottenlaget Oskarshamn kom på besök. Det slutade även som sig bör då de vann med hela 5-1 över gästerna. Redan efter den första perioden hade Färjestad tagit ledningen med 3-0 och dragit ifrån. Men Oskarshamn lyckades i den andra perioden åtminstone göra ett mål på Färjestad, vilket var smått sensationellt efter att de totalt hade släppt in 17 mål i de senaste mötena. Detta är såklart inte till Färjestads nackdel eftersom att de var totalt överlägsna i mötet. Färjestad är på god väg att placera sig högst upp i tabellen och det kan ske redan i den kommande omgången.

Brynäs tränarbyte har gett ny energi

Brynäs flyger fram efter att de anställde Mikael Holmqvist som ny tränare, först blev det hemmavinst mot Rögle med 5-2 och sedan i matchen efter det borta mot Linköping blev det ytterligare en vinst. Därmed är inte slutspelsplatsen utom räckhåll. Brynäs är ett bra hemmalag då hela 28 av deras totala poäng den här säsongen har inkasserats i Gävle. Färjestad kommer på besök för att spela till sig förstaplatsen i ligan, men vi tippar att det slutligen blir hemmalaget som med den positiva effekten tränarbytet har inneburit tar den viktiga vinsten här och klättrar ytterligare ett steg närmare slutspelsplatsen.

unibet logo
Lägg ett spel på SHL!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.