SHL omgång 39 - Djurgården - Färjestad

SHL omgång 39

Efter ett kort landslagsuppehåll är det dags att återigen ge sig in i hetluften i SHL. Underhållningen för tisdagskvällen står Djurgården – Färjestad, Leksand – Malmö och Växjö Lakers – Rögle för. Alla matcher startar kl:19:00 ikväll.

  • Robocop i Leksand! Det blir vinst direkt för dala-laget här! Spelet hämtar vi hos Bethard till oddset 2.45. {Lägg spelet här!}
  • Djurgården kör över allt hemma på Hovet, även Färjestad. Spelet lägger vi hos Unibet till oddset 2.17. {Lägg spelet här!}
  • Växjö slår tillbaka mot Rögle på hemmaplan där vi tippar att landslagsuppehållet har gjort dem gott. Spelet lägger vi hos NordicBet till oddset 2.31. {Lägg spelet här!}

Leksand – Malmö

Efter att det blev klart med ”Tuffe Uffe” som ny tränare för Leksingarna var det nog en hel del fans som började hoppas på att han ska rädda laget kvar i SHL. Det ser minst sagt lovande ut att ha en sådan ikon i tränarbåset. Det kommer att inge en hel del respekt och en stor omställning jämfört med Roger Melin. Ulf Samuelsson är känd för sin tuffhet och kommer med all säkerhet att visa det från start som tränare. Malmö kommer från en förlust hemma mot Luleå i senaste omgången och har svårt att hitta en stabil form då var och varannan match slutar med vinst eller förlust.

Uffe höjer Leksand

Vårat tips går till Leksand här. Vi vet sedan tidigare vilken positiv effekt det kan ha för moralen i laget när det kommer in en ny tränare, och ingen i laget vill heller göra Samuelsson besviken. Sedan återstår det att se hur långt det räcker för Leksand att klättra i tabellen den här säsongen. Slipper de kval är det enastående. Ettan känns självklar.

Djurgården – Färjestad

Det är inte bara hemma på Hovet Djurgården vinner, senaste matchen resulterade i en vinst med 0-1 i bortamötet mot Brynäs och det var lagets sjätte raka vinst med tre poäng. Om de håller den fina formen även i vårens slutspel är de en seriös utmanare att vinna guldet. Färjestad har nu studsat tillbaka igen efter en period med fem raka förluster. I lagets två senaste matcher har de tagit 6 poäng, på hemmaplan. Segern mot Örebro imponerar, men insatsen mot Leksand kanske var i trögaste laget. Nu kom de förvisso ut med tre poäng, men efter en hel del kämpande.

Betsson logga
Lägg ditt spel hos Betsson!

Djurgårdens 10:e raka på Hovet?

Det ser fortfarande skakigt ut för Färjestad som har det tungt att ta poäng på bortais. Nu ställs de mot seriens för tillfället starkaste hemmalag med nio raka segrar på Hovet. Klarar Färjestad att lyfta sig i bortamötet mot Djurgården och vinna är det såklart oerhört imponerande. Det tippar vi dock inte med tanke på hur pass dominanta Stockholmslaget har varit på hemmais där de ser ostoppbara ut. Nej, detta blir en för övermäktig uppgift för Karlstadslaget. Djurgården tar tionde raka hemma på Hovet.

Växjö – Rögle

Växjös inledning på säsongen var inte särskilt imponerande då de under stora delar i början på årets säsong inte befann sig på slutspelsplatsen. Nu har de ändå klättrat upp på tiondeplats och ligger ganska tryggt ovanför Brynäs som har tre poäng upp. Försprånget på Malmö kan bli tufft att hämta in då det är sju poäng upp. Rögle är svåra att veta var man har. Ett tag var de seriens bästa lag när de låg i toppen av tabellen. Nu har de halkat ner på sjundeplats och platsen under direktkvalificering till kvartsfinalen. Hittar de en stabilare form kan de mycket väl ta en plats till kvartsfinalen.

Viktigt med paus för Lakers

De två senaste matcherna för Lakers har slutat i förluster med stora siffror och därmed är inte formen i bästa laget inför mötet mot Rögle. Men nu får de en chans att starta om efter landslagsuppehållet, och kanske var pausen välbehövlig. Det tippar vi för här kommer de att studsa tillbaka återigen eftersom att Rögle inte har imponerat under de senaste omgångarna. Även om det är Ängelholmlslaget som vann senast innan uppehållet var det hemma mot Oskarshamn och det säger egentligen ingenting. Vi spelar ettan och vinst för Växjö.

Mr Green sports logga
Spela på SHL hos Mr Green!