En fotboll på gräs

Speltips och live stream Vysshaya Liga omgång 10

Inför omgång 10 av vitryska Premier League är det BATE som ganska väntat intagit förstaplatsen. Laget leder med en poäng före tvåan Zhodino och trean Energetik-BGU som båda har 18 poäng vardera. Ligan lever därmed i allra högsta grad.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Allra längst ner i botten av tabellen hittar vi Belshina (3) poäng, Smolevichi (4) poäng och Neman (8) poäng. I detta speltips rekar vi mötena mellan Dynamo Brest – BATE, 20/5. Kl:18:00), Neman – Zhodino, 21/5. Kl:18:00) och Slavia Mozyr – Gorodeja, 22/5. Kl:17:00.

Du kan live streama samtliga matcher hos Unibet. Klicka här och scrolla ner till sektionen om Unibet TV.

Dynamo Brest – BATE

Det var Dynamo Brest som förra säsongen när de vann ligan bröt den 13-åriga sviten av ligaguld som BATE hade plockat hem sedan 2006. Sett till starten på denna säsong har det inte sett ut som att de skulle vara en kandidat att ta hem ligan för andra säsongen i rad. Formen i de senaste matcherna har varit väldigt ojämn där de förlorat tre och vunnit två matcher. I ligaracet har de halkat efter och ligger på plats 7 i tabellen. Senast kommer de från en förlust på bortaplan mot Energetik-BGU som slutade 2-1.

Kändes som att det bara var en tidsfråga innan BATE skulle erövra förstaplatsen i ligan. Det har varit på gång sedan de började vinna efter den något tröga starten på årets säsong. De fem senast spelade matcherna har de fyra raka vinster och ett oavgjort resultat. Trots ligaledning med 19 ihopspelade poäng är inte avståndet stort till tvåan och trean i tabellen, Zhodino och Energetik-BGU har båda 18 poäng och kan när som helst gå om. Vårat tips i denna match lägger vi på att BATE vinner på bortaplan till oddset 2.10 hos Unibet då deras form har varit extremt bra de senaste matcherna.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Neman – Zhodino

Som vi skrev i inledningen av speltipset ligger Neman illa till i tabellen och befinner sig på plats 14, vilket innebär nedflyttning. Till deras försvar har de inte haft det lättaste motståndet i de två senaste matcherna när de mött BATE och Rukh Brest där de förlorade båda matcherna, matchen innan vann de hemma mot ligatrean Energetik-BGU med 3-0. Trots den ojämna formen har de varit väldigt effektiva på att producera mål. Inför matchen mot Zhodino ligger de bara två poäng från att klättra över nedflyttningsstrecket och får de ordning på sitt försvarsspel ska de kunna hålla sig kvar i ligan även nästa säsong.

Läget är ett helt annat för besökande Zhodino som istället ligger och stångas med BATE och Energetik-BGU i ligatoppen. Efter tio omgångar har de en seriös chans att hänga med i ligaracet för resten av säsongen. Det som är oroväckande är lagets något svaga och ojämna målproduktion. I tre av deras fem senast spelade matcher har de inte lyckats göra mål vilket lett till att de endast fått med sig ett poäng då matcherna slutat oavgjort. Vi tippar att Zhodino bara får med sig ett poäng borta mot Neman och att det slutar oavgjort. Spelet hämtar vi från Unibet till oddset 2.95.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Slavia Mozyr – Gorodeja

Mittenmöte när Slavia Mozyr på hemmaplan tar emot Gorodeja. Båda lagen har lika många poäng, men tack vare att Mozyr har producerat fler mål leder de på målskillnad. Slavias form de senaste fem matcherna imponerar inte då de endast skrapat ihop fyra poäng med en vinst och ett oavgjort resultat och resten av matcherna har slutat med förlust. Men efter bara tio omgångar in finns det all chans att fortfarande spela till sig en bättre placering. Inledde säsongen väldigt starkt då de slog lag som BATE på hemmaplan och spelade i senaste hemmamatchen oavgjort mot Zhodino.  

Gorodeja hade en fin rad med tre raka vinster från omgång tre till fem där de bl.a slog tredjeplacerade Energetik-BGU. Dessa tre vinster är dock lagets enda såhär långt denna säsong. De senaste fyra matcherna har de spelat oavgjort i två och förlorat två. De kommer närmast från en förlust på bortaplan mot Zhodino och formen är därmed inte på topp inför det viktiga kniven mot strupen- mötet mot Mozyr. Vårat spel lägger vi på att Slavia Mozyr tar chansen och studsar tillbaka. De har trots allt fördel av hemmaplan och chansen att avancera i tabellen. Oddset hämtar vi från Unibet till 2.00.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Om du vill veta mer om hur du bettar på fotboll rekommenderar vi att du besöker våran sida på denna länk.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.