UFC bältet - Jones vs Reyes

UFC 247 – Två bälten står på spel

Lördagen den 8/2 går UFC 247 av stapeln i Toyota Center, Houston.

Spela på UFC 247 med Bethard!

bethard

Jones i titelmatch

Galans höjdpunkt blir utan tvekan kampen om det lätta tungviktsbältet där nuvarande mästaren Jon Jones ställs mot obesegrade utmanaren Dominick Reyes. Dessutom väntar ytterligare en match om bältet. I damernas flugvikt ska Valentina Shevchenko försvara bältet mot Katlyn Chookagian. 

Äntligen får vi se Latifi igen

En annan match att hålla reda på och se fram emot ur ett svenskt perspektiv är tungviktsmatchen mellan Derrick Lewis och svenske Ilir Latifi. Att Latifi får göra debut mot ”The Black Beast” i sin nya viktklass är kanske inte det schysstaste och det blir tufft för svensken att få med sig något från fighten.  

Jon Jones vs Dominick Reyes – Speltips med högsta odds

☠️ Jon Jones känns snäppet vassare och vi tror han vinner detta innan matchen är över. Vi spelar att Jon Jones på avslut till oddset 2,05 hos Unibet.

☠️ Därmed tror vi inte att matchen går tiden ut heller. Vi spelar Nej på att matchen går tiden ut till oddset 1,55 hos Bet365.

☠️ För att säkra upp lägger vi också bet på Jon Jones som segrare. Vi får oddset 1,22 hos Betsson och spelar rak seger på Jones.

Jon Jones
Jon Jones

Tankar inför mästarmötet Jones vs Reyes – UFC 247

Den kontroversielle Jon Jones har bältet just efter att först slagit ”The Mauler” enkelt. Sedan försvarade han bältet mot Anthony Smith men fick poängavdrag efter ett ”illegal knee” mot Smiths huvud. I juli förra året försvarade han titeln för andra gången genom att vinna mot Thigao Santos. Den tidigare avstängde stjärnan är favorit mot Dominick Reyes. Det krävs dock en bra prestation för Reyes är obeesegrad under de tolv matcher han gått upp i oktagonen. Det hade varit fint att se Reyes vinna med tanke på att det är svårt att känna empati med Jones efter hans dopingavstängningar och hit-and-run-incidenten där han lämnade en gravid kvinna efter krocken 2015. Samtidigt är Jones en otroligt skicklig fighter och allt talar för att han vinner matchen mot Reyes. 

Valentia Shevchenko vs Katlyn Chookagain – Speltips med högsta odds

⚔️ Valentina Shevchenko är solklar favorit och kommer att vinna matchen. Vi tror hon vinner på Decision och spelar detta till 1,66 hos Unibet. 

⚔️ Vi tror däremot inte att det blir att hon vinner på avslut utan att matchen går tiden ut. Därför spelar vi ”Nej” på att Shevchenko vinner på avslut till oddset 1,40 hos Bet365.

⚔️ Med detta i åtanke lägger vi också ett bet på att matchen går tiden ut till oddset 1,53 hos Nordicbet.

Våra tankar inför mästarmötet Shevchenko vs Chookagian – UFC 247

Valentia Shevchenko har sedan återkomsten till flugvikt vunnit samtliga fyra matcher. I slutet av 2018 plockade hon det tillgängliga bältet efter att ha vunnit mot Joanna Jedrzejczyk. Därefter har ukrainskan försvarat bältet ytterligare två gånger. Först mot Jessica Eye och senast i augusti mot Liz Carmouche. Hennes motståndare Katlyn Chookagian har aldrig haft bältet men har nu chansen. Katlyn från USA/Armenien har gjort det bra på sistonde men vann sin senaste match efter att hennes motståndare Jennifer Maia pinsamt nog missat att nå matchvikten. Därmed lär det vara en sugen Chookagian som vunnit 13 av sina 15 matcher som professionell UFC-utövare.

Derrick Lewis vs Ilir Latifi – Speltips med högsta odds

⚒️ Vi tror att Derrick Lewis är för stark i denna tungviktsmatch. Därför lägger vi ett bet på att han vinner till oddset 1,35 hos Unibet.

⚒️ Det känns inte som att matchen kommer gå samtliga ronder utan det här avgör Lewis innan sista ronden. Vi spelar nej på att matchen går tiden ut till fina odds hos Snabbare.

⚒️ Vi lägger också ett bet på att Lewis vinner på avslut till bra odds hos Bwin.

Tankar om Latifis första tungviktsmatch!

Ilir Latifi från Malmö gör sin första match i UFC tungvikt men det är ingen lätt motståndare i form av Derrick ”The Black Beast” Lewis som väntar. Latifi som gjorde sin debut 2013 efter att ha ersatt ”The Mauler” som blivit skadad har i sin karriär gått 22 matcher varav han vunnit 14 och förlorat 7. i UFC har malmöiten gått upp i oktagonen 12 gånger med 8 segrar och 4 förluster som resultat. 

Ilir Latifi UFC
Ilir Latifi

Det har dock blivit två raka förluster mot Volkan Oezdemir senast och innan dess mot Corey Anderson. När det nu är ”The Black Beast” som står för motståndet krävs det något alldeles extra om Latifi ska vinna. Derrick Lewis är klar favorit enligt oddsen och kommer också senast från en seger mot Blagoy Ivanov.Oddsen talar för seger men Latifi kan skrälla om gör en maximal prestation samtidigt som Lewis har en dålig dag. Större under har skett i MMA-världen och räkna med att de svenska MMA-fansen spänt kommer att titta när svensken går upp i oktagonen för första gången i sin nya viktklass.

Vanliga frågor och svar – UFC 247

När går UFC 247?

UFC arrangeras lördagen den 8 februari. Svenskt tid blir det natten till den 9:e februari. Ungefär 04:00 drar huvudkorten igång som innehåller fem matcher. 

Var arrangeras UFC 247?

Galan arrangeras i Houston, Texas på Toyota Center som rymmer ungefär 19 000 åskådare. 

Vilken är galans huvudmatch?

Det är två huvudmatcher denna gala även om de matchen mellan Jones och Reyes är den med störst hype. Förutom kampen om lätt tungviktsbältet mellan Jones och Reyes väntar damernas flugviktsbälte mellan Valentia Shevchenko mot Katlyn Chookagain. 

Vem är favorit av Jones vs Reyes?

Jones är klar favorit vilket oddset 1,22 visar på

Kan jag streama galan?

Viaplay PPW har rättighetera till denna gala vilket innebär att du måste betala för att kunna titta. 

Fördelaktiga UFC odds hos Betsson!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.