ufc 249

UFC 249 – Tony Ferguson – Justin Gaethje speltips

Äntligen kommer vi återigen få ta del av en UFC gala. Det är inte många dagar bort innan vi kommer att få se en del riktigt fina fighter. Galan går igång efter midnatt den 10 maj svensk tid. Matchen som de flesta väntat på är såklart huvudkortet mellan Tony Ferguson och Justin Gaethje. I potten ligger det en match om titeln mot den kanske bästa i sporten i dagsläget, Khabib Nurmagomedov.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Khabib Nurmagomedov
Mästaren Khabib står på tur efter mötet mellan Ferguson – Gaethje

Galan kommer att hållas i Jacksonville Florida, i arenan VyStar Veterans Memorial Arena. Det är alltså den 249:e UFC galan i ordningen. Vi kommer att gå igenom allt du behöver veta för att vara så bra förberedd som möjligt. Läs om var du kan hitta bra odds, var du kan livestreama galan och olika intressanta spelmarknader.

UFC 249 – en gala utan publik

UFC 249 kommer att rulla på som vanligt förutom att det inte kommer att vara någon publik på plats. Datumet för galan var från början satt på ett annat datum då det var meningen att den skulle gå av stapeln redan den 18 april. Då var det bestämt att Khabib skulle ha deltagit, men galan sköts på framtiden och matchkorten blev ändrade. Det blev istället bestämt att vinnaren av huvudmatchen kommer att få möta Khabib vid ett senare tillfälle. Inte så illa eftersom att det handlar om chansen att ta bältet från ryske och Dagestanfödde Khabib Nurmagomedov.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Ferguson – Gaethje

Den som vinner mötet mellan Ferguson – Gaethje kommer att tilldelas ett bälte, men det är inget mästarbälte utan mer ett symboliskt kvitto på att få ställas mot Khabib. För tillfället pekar oddsen på att det blir Ferguson som kommer att gå vinnande ur matchen, men det är en viktig match och mycket står på spel så det gäller att han är fullt fokuserad i mötet mot landsmannen Justin Gaethje. Den mest rutinerade av de två är Ferguson som gått 28 matcher gentemot Gaethje som gått 23. På sina 28 matcher har Ferguson 3 förluster jämfört med Gaethje som endast har 2 på sina 23.

Även om Ferguson har fler förluster har han gått fler matcher och det kan därför inte mätas helt rättvist. Vårat spel lägger vi på Tony Ferguson till oddset 1.54 hos Unibet eller oddset 10.00 för alla som inte har ett konto hos Unibet.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

UFC 249 planerades att hållas på Dana Whites privata ö

Dana White
UFC presidenten Dana White

Som vi nämnde tidigare i texten var det meningen att UFC 249 skulle äga rum redan den 18 april och att det var meningen att Khabib skulle ställas mot Ferguson på Dana Whites privata ö. Khabib vägrade då att lämna Ryssland p.ga det rådande läget. Därmed blev galan framflyttad och huvudkortet blev ändrat till matchen mellan Tony Ferguson och Justin Gaethje. Platsen för galan blev istället Jacksonville, Florida. Men vem vet, kanske kommer det att hållas matcher på en privat ö vid ett senare tillfälle.

Andra stora matcher UFC 249

Ett bälte kommer att delas ut till den som vinner mötet i bantamvikt mellan Henry Cejudo och Dominick Cruz. Eller om Cejudo vinner behåller han bältet. Även denna match tillhör kvällens huvudmatcher. Favorit att ta hem bältet är Cejudo till oddset 1.48 hos Unibet. Båda är mästare sedan tidigare i olika viktklasser. Cejudo hade bältet i flugvikt som han tog 2018 och drygt ett år senare tog han bältet i bantamvikt. Domick Cruz var innan han tog en paus från sporten för drygt tre år sedan bälteshållare i bantamvikt, så han vill såklart göra allt för att återfå mästarbältet. Vårat tips är att Cejudo vinner till oddset 1.48 hos Unibet

Veteranerna Cerrone – Pettis

Donald Cerrone
Cerrone

Två andra stora namn som ställs mot varandra är Donald Cerrone och Anthony Pettis. De har mötts förut för 7 år sedan och den gången var det Anthony Pettis som gick av som segrare. Båda börjar bli till åren Pettis (33) och Cerrone (37). De har därmed de bästa åren bakom sig och den som förlorar här kommer troligtvis att lägga av inom en snar framtid. Ingen av de båda har presterat bra i de senaste matcherna då det blivit idel förluster. Men en spännande match mellan två erfarna fighers som varit inom sporten en längre tid. Vårat tips lägger vi på att Pettis även vinner denna gång till oddset 1.70 hos Unibet .

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

Gör såhär för att Livestreama UFC 249

Eftersom att det inte är möjligt att besöka arenan där galan hålls är bästa alternativet att streama UFC 249. För att kunna följa galan i Sverige är det Viaplay som gäller. Det är ett väldigt överkomligt pris då du endast betalar 109 kr i månaden för att använda tjänsten. Välj själv från vilken enhet du vill streama galan mellan mobil, tv eller dator.

Kom igång med att livestreama UFC 249 för bara 109 kr

 1. Gå direkt till Viaplays hemsida

  Klicka här för att komma till Viaplays sida för sport.

 2. Välj ditt Viaplay paket

  Scrolla ner på sidan för att välja det paketet du vill ha.

 3. Fyll i dina uppgifter enligt anvisningarna

  Klicka i fälten för dina uppgifter.

 4. Gör din betalning

  Oavsett vilket paket du väljer är det samma pris. När betalningen är genomförd är allt klart inför lördagens UFC 249 gala.

UFC 249 är den bästa galan på länge

Det finns en hel del att se framemot inför helgens gala då flera stora titelmatcher går av stapeln och det är såklart lite tråkigt att vi inte kommer att få se Khabib men det gör inte så mycket eftersom att flertalet stora namn är inbokade. De matcher vi på förhand ser mest framemot är de mellan Cerrone – Pettis och Ferguson – Gaethje . Det finns massor av intressanta marknader att betta på med fördelaktiga odds. Galan innehåller en hel del fler intressanta matcher och du hittar alla oddsen här! Nu hoppas vi på en grymt bra gala.

Om du vill skaffa dig mer förkunskap gällande betting på UFC, rekommenderar vi att du besöker våran bettingsida för UFC

Klicka för att lägga dina UFC bet

Gå på knappen för att spela på UFC

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller 

FAQ UFC 249

Var hittar jag bäst odds på UFC 249?

Oddsen varierar stort mellan spelbolagen därmed är det svårt att säga vilka som har bäst odds, men några spelbolag du hittar fördelaktiga odds hos är Unibet, Betsson och 888Sport

Vilken tid startar UFC 249?

För oss i Sverige startar galan 00:15 den 10 maj.

Kommer Khabib Nurmagomedov att delta i UFC 249?

Nej, det kommer han inte. Det var dock bestämt från början att han skulle delta. Vinnaren av huvudmatchen Ferguson – Gaethje kommer att få möta Khabib vid ett senare tillfälle.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.