Fotbollströja med namn

Tips på marknader i CL mötet mellan Barcelona – Inter 2/10

Onsdag 2/10 kl 21:00 är det avspark mellan två av Europas bästa klubbar. Barcelona tar emot Inter hemma på Camp Nou. Efter att båda lagen inledde gruppspelet med varsitt oavgjort resultat i första omgången är det inget annat än 3 poäng som gäller. Få tips på de bästa spelen när vi analyserar mötet.

Marknader med bra spelvärde

  • Hemma på Camp Nou har Barcelona gjort över 2.5 mål i 15 av de senaste 20 matcherna. Unibet ger dig oddset 2.50 om du tippar att Barcelona gör över 2.5 mål. {Lägg ditt spel här!}
  • Barcelona är ett av världens bästa hemmalag. Camp Nou är ett nästintill ointagbart fort där Barcelona har vunnit 10 av sina senaste matcher. 888Sport ger dig oddset 1.55 för Barcelona vinst. {Lägg ditt spel här!}
  • Griezmann har fått en bra start på säsongen med 3 gjorda mål i La Liga. 888Sport ger dig hela 2.23 i odds på att han gör mål i matchen. {Lägg ditt spel här!}
  • Barcelona är stekheta hemma. I två av de tre senaste hemmamatcherna har de vunnit båda halvlekarna. Bet365 ger dig oddset 3.75 på att de vinner båda halvlekarna mot Inter. {Lägg ditt spel här!}

Osäkert om Messi spelar

Barcelona som är ett av världens bästa klubblag har haft en svag säsongsinledning. Med ett av de bästa lagen i världen på pappret är det så otroligt mycket skillnad på när Messi spelar och inte. Messi som inte hade spelat en match för säsongen kom tillbaka i mötet mot Villarreal. Messi åkte dock på en ny skada och var återigen tvungen att lämna planen. Därmed är det osäkert om han kommer att spela i matchen mot Inter. Enligt Valverde var det en försiktighetsåtgärd att vila Messi och sätta in Dembele istället.

För att ta ett exempel i matchen mot Villarreal så presterade Barcelona mycket bättre med Messi på planen. Messi hann dessutom göra poäng innan han lämnade i halvtid då han passade fram Griezmann till hans mål.

Inter bättre rustade för Champions League

Inter har ett mycket konkurrenskraftigare lag att ställa på planen i Champions League jämfört med förra säsongen. Förra säsongen var det dock väldigt nära att de tog sig vidare från gruppen istället för Tottenham då båda lagen hamnade på samma poäng. Spurs tog sig vidare på bättre målskillnad. Inter var även ett helt annat lag som förlitade sig på att Icardi som var lagets stora stjärna skulle ta dem vidare i Champions League. Inför säsongen gjorde Inter en av årets smartaste värvningar när de tog in Conte som tränare. Med en såpass bra tränare blir det inte svårt att locka till sig spelarna heller.

Med Lukaku som gör stor succé i Inter med 3 mål på 4 matcher i ligan. Sanchez som under Conte säkert kan bli en toppspelare igen och Diego Godin som med sin erfarenhet stabiliserar försvaret ytterligare har Inter nu tre spelare som håller världsklass. Italienske Stefano Sensi är en annan intressant spelare som värvades in från Sassuolo.

Griezmann Messis ersättare?

Griezmann som blev en av världens bästa spelare under sin tid i Atlético Madrid kommer att ha mycket att leva upp till i Barcelona speciellt när Messi är skadad. Vissa ser honom även som ersättaren till Messi när han lägger skorna på hyllan. Griezmanns La Liga säsong har startat riktigt bra. På sina 6 matcher har han gjort 3 mål och 2 assist, så nästan ett poäng per match. Inte riktigt samma siffror som Messi som gjorde 49 poäng på 29 matcher förra säsongen.

Griezmann kommer troligtvis aldrig komma upp i samma poäng även om han har samma kvalitet av spelare runtomkring sig i Barcelona, men med en sådan poängskörd som Messi har presterat kommer kanske aldrig att uppnås igen.

Nystart för Lukaku i Inter

Från att förra säsongen ha varit mer eller mindre uträknad i United har Lukaku fått en nytändning i Inter. Conte visade klart och tydligt under sommaren att det var Lukaku han ville satsa på längst fram i anfallet. Lukaku har även gjort det som förväntades av honom i Inter, mål. Han har nästan hållt ett snitt på ett mål per match. I första Champions League gruppspelsmatchen mot Slavia Prague blev det inga mål. Men det kommer nog inte dröja alltför länge innan målen även ramlar in i Champions League. Han nätade i Milanoderbyt och är i strålande form inför mötet på Camp Nou.

Fem senaste mötena och vad vi tippar i matchen

Lagen har endast mötts i Champions League tidigare. Barcelona har vunnit i tre av de senaste fem mötena. Inter har vunnit en gång och en match slutade oavgjort. Av de fem senaste mötena spelades det tidigaste 2009 på Camp Nou, Barcelona vann matchen med 2-0. Matchen efter det spelades 2010 i Milano på San Siro och Inter vann matchen med 3-1. Eftersom att matchen var semifinalen i Champions League spelades det andra mötet i Barcelona på Camp Nou där Barcelona vann med 1-0.

I förra årets Champions League spelade lagen i samma grupp och möttes därför två gånger. Barcelona vann första mötet som spelades på Camp Nou med 2-0. I matchen som spelades på San Siro slutade det oavgjort med 1-1. Även om Inter har ett mycket bättre lag den här säsongen och om Messi inte kommer att spela matchen p.ga skada så har Barcelona visat att Camp Nou är ett fort och det är väldigt få lag som kommer hit och plockar poäng. Vi tippar därför vinst till Barcelona med 3-1.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.