Atletico Madrid får möta Real Madrid i finalen!

gareth-bale-manchester-city-real-madrid-football-champions-league_3460708

Två färdiglottade semifinaler skulle spelas av och i potten fanns såklart finalbiljetter. Det är den största turneringen man kan vinna som spelare med klubblaget. Bayern Munchen hade tagit sig till semin för femte året i rad och för tredje gången med Pep Guardiola. Atletico Madrid var här för andra gången på tre år. Manchester City skulle spela sin första semifinal i klubbens historia. Samtidigt som Real Madrid precis som vanligt var i semifinalen.

Manchester City – Real Madrid

Första matchen spelades på Etihad Stadium och på förhand trodde man att City skulle gå för vinsten. Istället fick se en riktig sömnpiller till match. Real Madrid hade tydligt fått order om att inte släppa in ett mål som skulle tvinga klubben att gå på ultraoffensiv i returen. Därmed spelade man rätt försiktigt och samtidigt saknade man klubben målkung, Cristiano Ronaldo, på grund av skada. City däremot hade ett perfekt tillfälle att utnyttja portugisens frånvaro då hela laget var friskt. Men laget verkade inte vara intresserat av att ta riskerna. Ett bortamål baklänges hade kunnat kosta de mycket. Därmed valde man att också spela försiktigt och tillbakadraget. Under matchen så byttes både David Silva och Karim Benzema på grund av sakdor.

I returmötet som spelades igår kväll saknades de båda tidigare nämnda spelarna. Dessutom så åkte Real på ännu en skadesmäll, Caseimero skadade sig på träningen och kunde inte delta i matchen. Kroos tog ett steg ner och ersatte Caseimero, samtidigt som Isco fick spela på Kroos förra position. Ronaldo var tillbaka i startelvan och startade tillsammans med Jese som ersatte Benzema och Bale på topp. Manchester City hade inte mycket att ersätta Silva med. Det hängde mellan Sterling och Yaya Toure, då Samir Nasri inte ingick i Champions League truppen kunde han inte spela. Engelsmannen har varit urusel denna säsong och Yaya Toure fick starta. Det skulle visa sig kanske vara Pellegrinis största misstag i klubben kanske viktigaste match. Yaya Toure sprang minst av samtliga tio utespelare på plan.

Bortalaget var det bättre laget

Real Madrid satte hög press direkt från start, med hemmaplansfördel och piskade att vinna matchen för att rädda säsongen var det ingen tvekan. City backade och väntade på sina kontringar. Men Reals press blev för mycket. Bale fick en passning av Carvajal i straffområdet och drog till direkt. Stolpe in och Joe Hart var helt chanslös, ett fint mål av Walesaren. Någon reaktion från engelsmännen kom inte heller. Istället kändes det mer som att man var nöjd med 1-0.

I halvtid lyfte laget upp sig lite och spelade högre upp i banan men utan att skapa chanser. Aguero var alldeles för isolerad på topp, Kevin De Bruyne spelade på fel position och Yaya Toure var inte alls intresserad av att spela fotboll. Trots byten så kunde inte City göra något mot Real Madrid. Istället var det Real som kom närmast att göra nästa mål. Men en storspelande Joe Hart stod emot allt. Domaren blåste av matchen och Real har nu sin chans att ta hem undecima, den elfte europeiska cupen.

Bayern Munchen – Atletico Madrid

Trots tre semifinaler på tre år och tre ligatitlar, så skulle inte Pep kallas för sejour i Bayern för lyckad utan en Champions League titel. Så lät det inför semifinalen. Altetico Madrid som slog ut Barcelona i kvarten fick nu en lika tuff motståndare.

Första matchen spelades på Vicente Calderon. Precis som många gånger innan så var det Diego Simeone som kom segrande ur mötet på sin hemmaborg. Med sitt klassiska 4-4-2 och ett hårt jobbande mittfältet lyckades han få med sig 1-0 vinst till Allianz Arena. Ser man till matchen var det såklart bollen som hade flest chanser, mer bollinnehav och fler passningar. Men mot Diego Simeones Atletico spelar inte det där någon roll.

Andra matchen var en ganska annorlunda historia. Det började dock likadant, med ett lågt jobbande Atletico och Bayern som jagar efter målet på Allianz Arena. Det tog inte lång tid innan man fick dit bollen i mål dock. En frispark utanför straffområdet som Alonso sköt via en Atleticospelare i mål. Oblak kunde inte göra så mycket mer än att skälla ut Gimenez för misstaget. Kort efter drog Gimenez på sig en straff och gult kort. Han höll fast Javi Martinez under en hörna och spanjoren kunde inte göra så mycket mer än att falla. Mullers straff räddades dock av Oblak och Pep visade tydligt sin besvikelse.

Matchvinnande byten i paus

I halvtid valde Diego Simeone att göra ett byte som förändrade hela matchbilden. Carrasco kom in på plan och laget tog några steg upp för att kunna få fler målchanser. Det dröjde knappt 10 minuter innan kvitteringen kom. Fernando Torres snappar upp bollen vid halvplan och slog en passning som Alaba in kunde nå. Griezmann kom ensam med Neuer och gjorde inga misstag. Nu var Bayern tvungna att göra två mål till för att ta sig vidare. Då åkte man på en straff efter att Javi Martinez fällt Torres. Reprisbilderna visade dock att tacklingen var utanför straffområdet. Men straffen ändrade inte matchbilden då Neuer räddade Torres riktigt dåliga straff.

Ledningsmålet kom via Lewandowski, han fick bollen serverad av Vidal som nådde högt på crossboll. Det var öppet mål och polacken kunde inte missa målet. Det var några heta chanser för Bayern Munchen i slutet av matchen. Men Oblak stod emot allt som Bayern försökte sig på.

Nu väntar en final mellan Madridklubbarna på San Siro den 28:e maj. Precis som för två år sedan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.