Barcelona – Sporting Gijon

LFP-35-Sporting-1000x410_02-ENG.v1461138508

Barcelona valde att göra La Liga till kanske Europas mest spännande liga i år. Efter att ha seglat iväg med nio poäng mer än tvåan Atletico Madrid, har man nu istället slarvat bort försprånget. Det skiljer endast en poäng mellan ettan och trean. Ligan kommer förmodligen att avgöra i sista liga omgången och spänning kommer att fortsätta. Motståndaren till ligaledaren kämpar om sitt kontrakt i La Liga. Sporting Gijon har 32 poäng och är på 18:e plats. Ovanför strecket ligger Granada med 33 poäng. Det är alltså bara ett poäng som skiljer lagen och bottenstriden kommer precis som toppstriden att avgöras på sista dagen. Matchen spelas på Camp Nou i Barcelona, lördag (23/4) kväll klockan 20:30.

Dags att hitta vinnarspåret

Barcelona spelade först 1-1 mot Villareal och följde upp den matchen med tre raka förluster, mot Real Madrid på Camp Nou, Real Sociedad på Anoeta och Valencia på Camp Nou. Fansen krävde såklart en ordentlig revansch och ett tecken på att laget fortfarande lever. Suarez levererade det fansen krävde med 4 mål och tre assist var han en stor faktor till att Barcelona slog Deportivo med 8-0. Han har nu gjort fler mål under en säsong i Barcelona än den gamle legendaren Ronaldo gjorde. Med 30 mål i La Liga är han klubben bästa målskytt i turneringen och är bara ett mål bakom Cristiano Ronaldo. Suarez påpekade att båda Madridlagen kommer förmodligen att vinna alla sina matcher. Det betyder att Barcelona måste prestera lika bra för att ta hem ligan. Luis Enrique kommer förmodligen inte att våga rotera då allt står på spel. Så samma elva som krossade Deportivo kommer förmodligen att spela emot Sporting Gijon. Dock är frågan om Bartra får fortsatt förtroende, kanske möjligen vila Mascherano. För Pique missade matchen på grund av avstängning och kommer säkerligen att få starta.

Ett desperat bortalag

Sporting Gijon kommer ge allt för att få med sig poäng hem från Camp Nou. Men ser man till statistiken så är det inte mycket som talar för de. I helgen mötte man Sevilla på hemmaplan och man lyckades ta med alla tre poäng. 2-1 blev det i matchen. Man har också slagit Atletico Madrid på hemmaplan med 2-1 där med. Frågan är dock hur det är på bortaplan. I Sporting Gijon spelar Barcelonaspelaren Halilovic som är utlånad just nu. Många klubbar följer Barcaspelaren som har gjort det riktigt bra. Rykten säger att Barcelona kommer låta honom spela ett till år i La Liga hos en mindre klubb så han får tillräckligt mycket speltid.

Barcelona är piskade att vinna, Sporting Gijon är piskade att ta med sig poäng. Det är nu La Liga börjar dra ihop sig och det är nu som matcherna blir mer spännande. Varje misstag, varje sekund räknas och alla spelare är taggade till tusen. Barcelona är klara favoriter och hos Bet365 backas deras vinst med endast 1.040 i odds. Där med går det inte att spela på det spelet. Över/under spelet känns lite för farligt då man inte vet hur mycket Sporting kommer bjuda på. Samtidigt som man inte riktigt vet hur det ligger till i Barcalägret. Därför är bästa speltipset att Barcelona håller nollan precis som man har gjort i fem av de tio senaste matcherna mot Sporting Gijon på Camp Nou. Bet365 erbjuder det spelet till oddset 1.80, ett spelvärt spel.