Nathan Redmond gjorde mål för England U21

England går för att vinna gruppen

England leder gruppen men har inte imponerat i sitt spel. De borde inte ha fått en pinne mot Sverige och mot Slovakien kunde det lika gärna blivit en torsk eller kryss. Ett varningens finger för Polen och deras kvicka kontringar.

 

Grupp A – tajtare än vi trodde

England har chansen att definitivt vinna gruppen ikväll om de vinner mot värdlandet Polen som har underpresterat. England ligger på 4 poäng medan Polen har 1 poäng efter den sena kvitteringen mot Sverige. England kryssade mot Sverige i premiären och vann mot stökiga Slovakien som har ställt till det lite i gruppen. Tabellen är som följer:

 

  1. England       2       1        4
  2. Slovakien     2       0       3
  3. Sverige         2       0       2
  4. Polen            2      -1       1

 

Skulle England inte lyckas vinna ikväll, utan endast kryssa, krävs hjälp från Sverige som möter Slovakien där Sverige behöver ta poäng.
Det är ett intressant utgångsläge på förhand, tekniskt sett kan alla lag avancera till semifinal, men då är det många utgångar som ska gå i lås.

 

Poängen motsvarar inte kvalitén

Men hur bra är egentligen England? De imponerade inte mot Sverige, då Sverige kunde kontrollera mittfältet och England inte hade några större chanser. Mot Slovakien lyckades engelsmännen vända 1-0-underläget till vinst, vilket visserligen tyder på en del styrka.

Polen har inte varit så bra, även om ingen kanske hade förväntat sig det på förhand. Men deras omställningar är otroligt giftiga och det är där man kan straffa England riktigt hårt. Mot Sverige gick det undan och det blev 1-0 bara efter 5 minuter, och det kunde lika gärna blivit 2-0, då Sverige hade svårt att motverka Polens snabba uppspel och hitta sitt eget spel för att ta över matchbilden.

Jag tror Polen med hemmafansen i ryggen kan chocka England med sina kontringar. Englands försvar är lite trögt och det kan ställa till en riktig oreda där. Halvgarderingen på Polen till 2,40 hos Expekt är fint, jag funderar även på kortspel då jag tror vi kan få se en del engelska försvarare som kan ”tvingas” ta kort vid polska omställningar.

 

Spela på U21-EM hos Expekt!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.