Spanien U21 är klara för semifinal och är favoriter till titeln

Spanien luftar truppen inför slutspelet

Grupp B i U21-EM avgörs ikväll. Spanien är redan klara för avancemang då de vann mot största hotet Portugal som jagar strax bakom.

 

Grupp B                 MP   W    D    L        GD       Pts

1. Spanien               2      2      0     0         8:1         6

2. Portugal              2      1      0     1          3:3        3

3. Serbien               2     0       1      1         2:4         1

4. Makedonien      2      0       1     1        2:7          1

 

Spanien laborerar i elvan?

Det är med viss tomhet som U21-EM börjar närma sig sitt slutskede då Grupp B avgörs ikväll och semifinalerna är runt hörnet. Imorgon är sista dagen för gruppspelet då Grupp C ska avgöras, och då med en fin match i form av Tyskland – Italien, samt Tjeckien – Danmark. Men det är imorgon det.
Ikväll har vi Grupp B på menyn där ett redan avancemangsklart Spanien spelar mot Serbien. I och med att laget redan är klart bör detta öppna upp för luftning i spelartruppen, konstigt vore väl annars. Visserligen är Spaniens trupp högklassig, men man ska inte underskatta fenomenet att lufta truppen samt motivationsfaktorn som lär vara lägre än vanligtvis här.

 

Portugal kommer köra på

Portugal som kommer från en förlust nu senast mot gruppvinnaren Spanien vill ladda om och behöver alla poäng de kan få för att ha chansen att bli bästa tvåa. I nuläget så är oväntat nog Slovakien bästa tvåa med sina 6 poäng och målskillnaden 6:3. Portugal har i nuläget 3 poäng och 3:3 i gjorda mål. De behöver åtminstone vinna med 3-0 ikväll mot Makedonien för att hamna på samma målskillnad som Slovakien. Inför kvällens match har vi även två lag i Grupp C som har samma siffror, 3 poäng och 3:3, nämligen Tjeckien och Italien. Italien känns hyfsat uträknade då de möter Tyskland i sista matchen, medan Tjeckien möter Danmark. Att de två lagen ska vinna med minst 3-0 känns långt borta. Så man kan säga att Portugal har det här i egna händer, men då måste de ligga på och ösa in mål.
Makedonien stod upp bra mot Serbien och var nära att vinna matchen, men en sen kvittering ledde till att de fick kryss mot grannlandet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.