Makedonien U21

Balkanderby i U21 – ligger oddsen rätt?

Serbien möter under tisdagen Makedonien i U21-EM. Båda lagen kommer med förluster i ryggen, dock mot tunga favoriter i form av Portugal och Spanien. 
Serbien stod upp bra mot Portugal men ett par avgörande moment från den portugisiska offensiven med djupledspassningar avgjorde matchen.

 

Namnkunnigt Serbien

Serbien med sin individuellt skickliga trupp spelade 0-2 mot Portugal i en match där briljanta portugisiska framspelningar avgjorde.
I truppen finns bland annat Benficas Zivcovic och Liverpools Grujic, medan Makedoniens trupp är inte lika profilstark, däremot håller många till i samma lag, nämligen Vardar som MFF kommer att möta om några veckor.

 

Makedonien imponerade i kvalet

Makedonien har kvalificerat sig för sitt första gruppspel i U21-EM. Och man gjorde det med den äran så man vann sin grupp före Frankrike och man förlorade bara en match i kvalet, mot Island 2015 med 3-0. Sedan dess har de haft 12 raka matcher utan förlust. En svit som tog slut mot Spanien där  Makedonien föll med 5-0 mot spanjorerna som har Real Madrid-spelaren Asensio i sitt lag. Han stod för ett hattrick mot Makedonien, för två veckor sen gjorde han även mål i Champions League-finalen mot Juventus.

 

Tipset

Länderna har spelat fyra gånger och då har Serbien dragit det längsta strået med 3 vinster och ett kryss.
Nu ser vi dock det bästa Makedonien på länge, och är det någon gång som Makedonien kan utmana Serbien är det nu.

Oddsmarknaden ligger runt 1.50 på en serbisk vinst, medan krysset ligger på runt 4.20 och en vinst för Makedonien runt 6.0.
Visst är Serbien en bättre fotbollsnation, men vi skulle avråda att lasta på Serbien då den här matchen känns mer jämn än oddsen ger sken av. Halvgarderingen för X2 ligger på 2.45 på ComeOn, och Båda lagen gör mål / Both teams to score finns till 1.74.

Spela på U21-EM hos ComeOn

ComeOn