På fredag är det dags för CL lottning

images

Det är alltså dags ännu en gång för oss fotbollsälskare att bänka oss framför tvn. För att följa en lottning som berör oss oavsett vilket lag vi håller på. I år så finns det många möjliga möten som kan ge oss bra underhållningsvärde som neutrala fotbollsfans. På fredag ungefär klockan 12:00 så lottas Champions League semifinalerna. Efter det så lottas även den lite mindre kända Europa League. Även där är det bara fyra lag som är kvar och tävlingen börja bli allt tajtare. I och med att det finns en Champions League plats i potten så är det några lag som är lite mer desperat efter en vinst.

Madrid med två lag i semifinalerna

I Champions League lottningen så handlar det om följande fyra lag. Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City och Bayern Munchen.

Manchester City har för första gången tagit sig så här långt. Ett stort steg för klubben som har redan gjort klart med Pep som tränare inför nästa säsong. En semifinalplats visar att laget är på väg åt rätt håll och med lite Pep magi kan de säkert gå hela vägen. Manchester City slog PSG totalt med 3-2 efter två mål av Kevin De Bruyne, ett i första mötet och ett i returen. Det betyder också att Zlatans resa i denna upplaga av Champions League är över. Det känns som en förbannelse vilar över Zlatan när det kommer till ”den där j*vla Champions League”.

Bayern Munchen är här för femte året i rad. Man slog Benfica efter två tuffa matcher. Neuers tidiga målvaktstavla kunde ha kostat Bayern avancemanget. Men tysken har Vidal och Muller att tacka för att ha räddat hans skinn. Nu kan vi få se ett intressant möte mellan Peps nuvarande arbetsgivare och framtida arbetsgivare. Ett möte där oavsett resultat kan få se Pep att bli hatad en aning av båda klubbarna.

Real vände på det nästintill omöjliga underläget, 2-0. Nu är man den tredje klubben i Champions League historia att lyckas med denna bedrift, tillsammans med Manchester United och Barcelona. Ronaldo gjorde alla tre mål i matchen och är nu uppe på 16 mål i Champions League. Även om många av målen har kommit mot de ”sämre” lagen. Så går det inte att ta något från anfallaren och siffrorna visar tydligt hur viktig han är för Zidanes Madrid. Santiago Bernabue kokade som aldrig förr i detta möte och man kan nästan känna hoppet hos fansen. Drömmen om att hämta hem den 11:e europeiska titeln.

Spansk dominans

Atletico Madrid kom segrande ur det spanska mötet. Barcelona vann första matchen efter ett kontroversiellt rött kort på Fernando Torres. Men returen på Vicente Calderon visade stora brister hos katalanerna. Diego Simone utnyttjade varje meter av planen och med hjälp av publiken och lite av domaren kunde man hålla nollan samtidigt som Griezmann gjorde två framåt för Atletico. Domaren blev självklart satt i centrum ännu en gång när de här lagen drabbas. Gabi tog bollen med handen i straffområdet men domaren tyckte att det var utanför straffområdet. Reprisbilderna visade annat och det var tydligt vad Barcelonaspelarna tyckte. Men oavsett så var det rätt lag som vann och nu kan vi se ett Madridderby i semifinalen. Ett möte som förmodligen bara Diego Simone kommer se fram emot.

Miraklet i Liverpool

I Europa League var det Liverpool som stod för omgångens insats. Fyra mål i andra halvlek varav den sista i matchens sista minut innebar att laget hade vänt på ett underläge och tagit sig vidare. Aubameyang och Mkitaryan gav Dortmund ledningen och efter nio minuter stod det 2-0 till tyskarna. Men en magisk andra halvlek av Liverpool vände på matchen. Mötet slutade totalt 5-4 och den stora vinnaren blev som många gånger förr Jurgen Klopp.

Två spanska lag tog sig också vidare i Europa League. De tvåfaldiga regerande mästarna Sevilla som verkar trivas i denna turnering slog ut Athletic Club efter straffläggning. 2-1 efter fulltid och förlängning gav oss en underhållande straffläggning. Tio raka straffar i mål innan Atheltic Club missade en straff samtidigt som Sevilla satte sin. Villareal slog ut Praha efter 4-2 på bortaplan. Totalt vann man med 6-3 och är för tredje gången i semifinal.

Shakhtar Donetsk spelade den mest ojämna match under omgången. 4-0 vann man med och totalt med 6-1. Braga hade chanser tidigt i matchen men Srnas mål i 21:a minuten dödade hoppet. Dessutom så fick man två självmål emot sig som inte gjorde det hela enklare. Det är en kväll att bara glömma för Braga samtidigt som Shakhtar kan fortsätta drömma om en europeisk titel.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.