Benfica – Bayern Munchen

1459884549177_lc_galleryImage_Bayern_Munich_s_French_mi

Plats: Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisboa

Tid: 20:45

Datum 13/4-2016

Manchester City och Real Madrid är klara för semifinalen efter att båda lagen vunnit sina matcher igår kväll. Det återstår två platser kvar i semin. Barcelona mot Ateltico och Benfica mot Bayern. Tyskarna fick på förhand en enkel motståndare men första matchen blev tuffare än vad man hade trott. Vidal gav Peps mannar tidig ledning och sedan stängde Benfica igen. Så många fler chanser blev det inte heller och det blev matchens enda mål. Lewandowski erkände efter matchen att Benficas mittbackspar var bland de tuffare han hittills har stött på. Glädjande nyheter att en av av de är svenske U21-hjälten Victor Nilsson Lindelöf som har gått från klarhet till klarhet i Benfica. Svenskens prestationer har inte heller gått omärkbara, Hamrén kallade upp honom till förra landslagssamlingen och han har riktigt stor chans att vara en del av den svenska truppen som reser till Frankrike.

Bäst i Portugal

Benfica har Sporting hack i häl i ligan och kunde därför inte vila spelare i helgen. 2-1 bortvinst över Academica blev det i helgen och man leder därmed fortfarande ligan med tre poäng. Jonas är avstängd i Champions League och missar därmed returen. Julio Cesar och Nuno Santos är fortfarande skadad och gör Jonas sällskap på läktaren. Jonas har gjort 30 mål på 29 matcher i ligan och kommer verkligen att vara saknad. Men Gaitan kommer att finnas med i startelvan och det är på honom Benfica lämna sitt hopp. Nilsson Lindelöf kommer säkerligen också att få starta matchen, kul för oss svenskar.

Bayern är på väg mot fjärde raka Bundesliga titel och den tredje under Pep Guardiola. 3-1 mot Stuttgart gör att Bayern har nu ett järngrepp om ligan. En vinst där Pep kunde rotera lite och vila några tunga namn som har använts flitigt på sistone. Lahm fick chansen att stå över hela matchen och Xabi Alonso tog över hans position. Pep ville också vila Muller men Vidals våldsamma spel under början av matchen tvingade tränaren att byta ut honom redan i 27:e minuten. Boateng, Badstuber, Robben och Coman är fortfarande i sjukstugan och reser därför inte med truppen. Benatia har fortfarande inte fått grönt ljus och jag tror inte heller att Pep väljer att riskera honom. Speciellt med tanke på hur gärna han behöver en till mittback. Annars kommer förmodligen samma elva man som spelade första matchen få starta igen i returen.

Favorittryck på Bayern München

Att Bayern är favoriter i detta möte är ju ganska givet. Bet365 har oddset 1.50 å Bayern vinst ikväll och endast 1.071 att de kvalificerar sig. Det låga oddset gör att båda dessa spel är uteslutna. Ser vi statistiskt sett så har Bayern slagit ut Benfica de tre senaste gångerna lagen har mötts i slutspelet. Men Bayern har inte vunnit en av de sex senaste bortamatcherna i slutspelet, tre oavgjorda matcher och tre förluster. Pep Guardiola hade liknande siffror med Barcelona och spanjoren brukar oftast vända alla underlägen på hemmaplan. Benfica är dock starkt bakåt men inte lika starkt framåt. Därför känns ett 1-1 resultat mycket möjligt och något båda lagen på något sätt är nöjda med. Så jag tipsar om att spela på oavgjort resultat med oddset 4.33 hos Bet365 kan man få en ordentlig utdelning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.