zlatan bethard

Bethard värvar Zlatan Ibrahimovic!

Det händer onekligen grejer på den soliga medelhavsön Malta. Erik Skarp, VD och grundare av bettingbolaget Bethard, har nämligen lyckats ro i hamn det absolut tyngsta nyförvärvet genom tiderna inom spelbranschen. Det är ingen mindre än svensk fotbolls bästa spelare genom tiderna Zlatan Ibrahimovic som ansluter till det svenska spelbolaget.

Bethard black logo

”Winners dare more” är det slagord som spelbolaget Bethard förknippas med. Tidigare har det varit skådespelaren Dragomir Mrsic som har varit ansiktet utåt och representant för det stenhårda Bethard, och nu står det klart att han får en ny partner i form av Zlatan Ibrahimovic. Ryktena angående Ibrahimovic har florerat en tid, både på och utanför fotbollsplanen och det är onekligen spännande tider för den svenske anfallaren.

”Världens största vinnare”

När det i torsdags förra veckan stod klart att 36-åringen brutit sitt kontrakt med Manchester United, var det många som redan hade listat ut var flyttlasset skulle gå för Ibrahimovic. Zlatan har själv kommit med hintar under de senaste åren om att han mycket väl kunnat tänka sig att flyga över Atlanten för att erövra även det stora landet i väst och nu är alltså tiden inne för just detta. I fredags blev Zlatan Ibrahimovic presenterad av Los Angeles Galaxy, till vardags hemmahörande i amerikanska högstaligan MLS, bara timmar efter att det blev officiellt att han och Manchester United hade gått skilda vägar.

Men även utanför fotbollsplanen händer det alltså saker för svensken. Erik Skarp, VD och grundare av det svenska bettingbolaget Bethard, kan i en exklusiv intervju med Betting.se även bekräfta att Ibrahimovic skrivit på för det svenska spelbolaget i en sensationell affär. I intervjun berättar Skarp bland annat om hur Bethard ville göra något annorlunda med sitt varumärke och varför valet föll på just Zlatan.

– I vår bransch finns det massvis med ambassadörer vilket skapar förvirring om vilken person som är kopplat till vilket varumärke. Vi ville inte göra samma resa utan snarare koppla samman den bästa personen med Bethard. Det fanns bara en som vi ansåg vara världens största vinnare och som samtidigt delar berättelsen och den resan som vi ser framför oss. En som vågar ta utmaningen på riktigt och det var Zlatan, säger Erik.

”Första mötet blev känslomässigt”

Det första mötet mellan Erik Skarp och Zlatan Ibrahimovic utspelade sig i Manchester. Erik har som många andra svenskar följt Zlatans enastående karriär noga under en lång tid och är dessutom en stor supporter till Malmö FF, klubben där allt började för Zlatan. Mötet, som sträckte sig över fem timmar, var inte bara prat om affärer. De båda hade en lång och öppen diskussion om livet i allmänhet och hur livet är som utlandssvensk. Det var en nöjd Erik Skarp som lämnade mötet som alltså blev en början på ett unikt samarbete.

– Det var känslomässigt för mig som har följt Zlatan under snart 20 års tid. På något sätt kände jag redan innan mötet att jag hade en relation med honom, just för att man sett honom så pass mycket. När jag satt i rummet och dörren öppnades och Zlatan står en meter ifrån, då är det något som sköljer över mig. Det är en mäktig känsla som är svår att sätta ord på, här träffas vi och ska försöka skapa ett samarbete, beskriver Erik känslofyllt hans första möte med Ibrahimovic.

Bethard vill förändra sin image till det mjukare med hjälp av Zlatan

Erik Skarp är dessutom tydlig med att Zlatan inte bara kommer att finnas med som ambassadör och ansikte utåt, utan Zlatan har dessutom gått med som delägare i företaget.

– Zlatan är en delägare vilket förhoppningsvis varar för alltid, under förutsättning att vi gör något bra tillsammans. Han är ingen posterboy utan han kommer att vara med oss och utveckla bolaget och framförallt varumärket till att bli något som folk ska tycka om och vilja associeras med.

Han berättar vidare om planen att göra en helomvändning och förändra hur Bethards varumärke presenteras utåt med hjälp av ”Ibra”.

– Bethard uppfattas som aningen hårt, vilket är förståeligt, och vi känner att det har blivit en överdriven spinn vilket vi själva också varit med och bidragit till. Vi känner att det är dags att ta ett rejält kliv in mot mitten och bli något mjukare. Detta är en resa som startar måndagen den 26 mars. Då lanseras vår nya identitet i samband med en reklamfilm som vi arbetat fram tillsammans med Felix Herngren. Det kommer bli mjukare och mer komiskt, vi tar ett skönt men rejält kliv bort från det hårda som ni sett tidigare, utvecklar Erik Skarp.

Den första reklamfilmen är alltså regisserad av Felix Herngren och kommer att visas i svensk TV med start från den 26 mars. Där kommer tittarna att få se Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Dragomir Mrsic i starten mot ett lite mjukare Bethard och Skarp lovar att det kommer att bli en fin show att beskåda.

– Samarbetet [med Felix Herngren] har bottnat i att Zlatan vill ha total kvalité och då använde vi oss av Felix Herngrens produktionsbolag. Trots att Felix inte har gjort reklamfilm på många år fick vi honom att bygga den här storyn, det nappade han på! Felix har förmågan att lyfta relevanta ämnen i den värld vi lever i.

Zlatan har ofantliga mängder av följare på sina sociala medier och detta är något som Bethard naturligtvis vill komma att utnyttja. Men Erik är noga med att det kommer att krävas hög kvalité från sitt spelbolags sida för att förtjäna att marknadsföras på Zlatans sociala medier.

– På Zlatans sociala medier får man uppmärksamhet om man förtjänar det. Jag hoppas att vi gör så pass smarta och kreativa insatser så att vi förtjänar det. Det handlar om att Zlatan ska kunna stå för det han gör. Är det vi gör riktigt bra kommer vi att synas.

Vill du läsa hela intervjun med Bethards VD och grundare Erik Skarp är det bara att klicka dig vidare in på Betting.se, där du finner intervjun i sin helhet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.