vm i ryssland 2018 logo

Inför VM 2018: Vi kikar på lagen i öppningsmatchen

När det nu endast återstår 80 dagar till allvaret nere i Ryssland kände vi att det är hög tid att börja ögna igenom några av matcherna och länderna som ska delta i det stora landet i öst. Och vad vore väl bättre att börja med än öppningsmatchen mellan Ryssland och Suadiarabien?

Betfair banner

De länder som kommer att öppna upp fotbolls-VM i Ryssland 2018 är just hemmanationen Ryssland som ställs mot Saudiarabien i Grupp A. En i ärlighetens namn ganska tam match rent kvalitetsmässigt, men vi är stensäkra på att det kommer att bli en fantastiskt fin inramning. Häng med när vi går igenom det allra matnyttigaste angående denna match här nedanför!

Lagens chanser i Grupp A

Ryssland och Saudiarabien tillhör Grupp A tillsammans med Egypten och Uruguay. Detta är en av de svagare grupperna på pappret, även om Uruguay är och bör vara snäppet vassare än de resterande lagen med tanke på kvaliten de besitter i framförallt anfallet. Uruguay vinner gruppen komfortabelt, medans andraplatsen kommer att stå mellan Egypten och Ryssland. Saudiarabien får göra sitt bästa för att störa de andra lagen, men de bör inte räcka till.

Spelplats

Öppningsmatchen för fotbolls-VM 2018 kommer att spelas på nyrenoverade Luzjnikistadion i Moskva, som är den arena som också har störst åskådarkapacitet med sina 81 000 platser. Den 14 juni klockan 17.00 är det avspark mellan Ryssland och Saudiarabien inför fullsatta läktare och miljontals TV-tittare runt om i världen. Det är för övrigt även här som VM-finalen kommer att avgöras den 15 juli. Vi lär dock få se några andra lag än just Ryssland och Saudiarabien vid den tidpunkten.

Var kan jag se matchen?

Matchen kommer att visas på SVT och SVT Play. Dessutom kommer du att kunna se matchen hos diverse spelbolag som erbjuder livestreaming. Gå in på tvmatchen.nu för att ta reda på var alla VM-matcher kommer att sändas.

Ryssland

Förbundskapten: Stanislav Cherchesov

Antal VM: 10

Rysslands resa till fotbolls-VM 2018

I och med att Ryssland står som värdland för fotbolls-VM 2018 blev det ryska landslaget därmed direktkvalificerade utan att behöva genomlida ett VM-kval. Detta innebär att Ryssland endast har deltagit i träningsmatcher inför VM, där Confederations cup förra sommaren var det närmaste tävlingsmatcher som laget kom. Väl där var det ett ryskt lag som inte direkt imponerade. En 2-0-seger mot Nya Zeeland följdes upp med en 0-1-förlust mot Portugal och ytterligare en förlust mot Mexico med 2-1. Därmed blev det alltså respass redan i gruppen för de goda ryssarna.

Denna svaga insats följdes upp med ännu en svag insats i fredags mot Brasilien. Givetvis bör man inte dra för höga växlar på just den matchen med tanke på att det ändå var Brasilien man ställdes mot, men en 3-0-förlust är aldrig positiv, och särskilt inte när man blir utspelade. Imorgon kväll är det dags för ny träningsmatch, och även denna gång är det tuffast möjliga motstånd. Frankrike är det som kommer på besök och det är väl inte särskilt mycket som talar för att Ryssland kommer ha något att hämta där heller.

Saudiarabien

Förbundskapten: Juan Antonio Pizzi

Antal VM: 4

Saudiarabiens resa till fotbolls-VM 2018

Saudiarabien kom tvåa i Grupp B bakom Japan och tog därmed en direktplats till fotbolls-VM 2018. Viktigt för landet som har missat två raka världsmästerskap tidigare. Saudiarabien är ett av de svagaste lagen på pappret och frågan är om de ens kommer att knipa en poäng i Ryssland. Om de ska göra det måste deras stjärnanfallare Mohammad Al Sahlawi fortsätta ösa in mål för sitt land. 31-åringen var en väldigt stor faktor till att Saudiarabien tog sig till VM. I kvalet svarade han för otroliga  16 mål och har ett väldigt fint målsnitt både i lands- och klubblag.

I fredags spelade laget en träningslandskamp mot Ukraina på bortaplan och de gjorde inte bort sig. 1-1 blev slutresultatet, men imorgon är det dags för ett riktigt tufft test när de ska möta ett betydligt starkare Belgien.

Hämta bonus hos Betfair här

Skulle du vilja spela på denna öppningsmatch mellan Ryssland och Saudiarabien, eller på något annat relaterat till fotbolls-VM kan du gå in och besöka Betfair. Där hittar du grymma odds och roliga kampanjer. Dessutom får du som ny spelare på sajten en fin välkomstbonus när du registrerar dig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.