Chelsea – PSG

zlatan ibrahimovic psg

Champions League är tillbaka vilket betyder att alla måste sätta sig framför tv:n klockan 20:45 för att se fotboll när det är som bäst. PSG med Zlatan i spetsen har tagit sig till London för att möte Chelsea. I potten finns en kvartfinalbiljett som betyder otroligt mycket för båda lagen. Chelsea försöker rädda sin säsong och avancemang skulle betyda mycket. Samtidigt vill PSG visa att man är en favorit till titeln och klubbägaren Nasser Al-Khailifi drömmer tillsammans med Zlatan och Champions League bucklan i troféskåpet. Matchen spelas ikväll (onsdag) den 9 mars. Första mötet slutade 2-1 i PSGs favör men matchen spelades på hemmaplan vilket betyder att Chelsea fick med sig ett viktigt bortamål.

Chelsea måste höja sig

Chelsea var totalt utspelade under stora delar av matchen sist på Parc des Princes. Det såg länge ut som att PSG skulle köra över de men på något sätt lyckades man rädda sig kvar i mötet. Mikels mål i slutet av första halvlek betyder att Chelsea har nu fortfarande en storchans att avancera. Oroväckande för Chelsea är Diego Costas dåliga mål form i Champions League. På 15 matcher har det endast blivit ett mål, ser man att han har antingen assisterat eller gjort ett mål själv på senaste 10 matcher så går det inte ihop. PSG lyckades markera bort honom under stora delar av matchen och han hade endast en nick som Trapp reflex räddade på ett suveränt sätt. Diego Costa fick stå över helgens match mot Stoke City på grund av skada. Fabregas startade på bänken och fick göra ett kort inhopp. Matchen slutade 1-1 men länge såg Chelseaspelarna ut som att de har annat att tänka på. Pedro kommer att vara tillbaka mot PSG återstår att se om Hiddink startar med honom. Terry är fortfarande borta så försvarskrisen i Chelsea fortsätter att sätta käpp i hjulet. Annars har Chelsea vunnit tre matcher efter förlusten mot PSG för tre veckor sedan.

PSG spelade riktigt bra och Marco Veratti briljerade på mittfältet. Italienaren är skadad och missade därför helgens match detsamma gäller Matuidi. Båda mittfältarna är osäkra för ikväll och Blanc kommer göra allt för att kunna få se de spela mot Chelsea. Zlatan, Lucas, Motta, Silva och Luiz startade på bänken eller var inte ens uttagna i truppen mot Montpellier i helgen. Alla vilade och kommer komma med pigga ben till matchen. Zlatan som gjorde PSG första mål kommer att få starta på topp tillsamman med Di Maria och Cavani som gjorde PSGs andra mål. Motta som defensiv mittfältare sen hänger det på om Matuidi och Veratti är friska. Annars är det Marquinhos som får fortsätta spela som högerback då Aurier är fortfarande avstängd. Luiz och Silva bildar mittlåset tillsammans.

Spelvärde på kvällens match

Hos Betsafe är oddsen höga ikväll det beror självklart också på att riskerna är också höga. Returmatcherna är aldrig enkla att förutse på förhand då mycket handlar om inställningen på lagen. Går PSG in med inställning att vinna matchen så kommer det se annorlunda ut jämfört med att hoppas på 0-0 och gå vidare tack vare vinsten i första mötet. Därför tycker jag det är dumt att spela på vinnare efter fulltid. Målmarknaden har också höga odds och spelet över 2.5 mål ger 2.05 gånger pengarna och känns inte alls omöjlig. Det är enligt mig det säkraste spelet för ikväll.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.