Roma – Fiorentina

224649956-331e5bba-1972-4a10-9215-d02fab1fb0b5

Det kommer att vara knäpptyst i Rom från att domaren blåser igång matchen 20:45 till slutsignalen. Fiorentina kommer på besök och kampen om Champions League platserna börja hetta till ordentligt. Roma som har fått en nytändning efter att Spalletti har fått ta över laget ännu en gång. Hittills har det i princip bara sett ljust ut. Fiorentina som har gått ner si lite på senaste två veckorna ska försöka komma på rätt spår igen och hoppas såklart på tre poäng. Båda lagen har 53 poäng efter 27 spelade omgångar. Det återstår bara 11 omgångar och varje match måste tas som en final nu. Matchen spelas den 4 mars som tidigare nämn 20:45 på Stadio Olimpico i Rom.

Friska vindar i Roma

Roma har växt till annat lag sedan Garcia sparkades. Spalletti har gett klubben livet tillbaka och som man har svarat. Förutom att man har sex raka vinster i ligan. Så spelade man en nästintill perfekt match på Stadio Olimpico mot Madrid men föll efter att ha släppt in ett mål. Det var Spallettis andra förlust med Roma. Annars har det bara varit vinster för den italienska klubben. Det har lett till att man kan återigen tro på Europaspel igen. I helgen tog man över tredjeplatsen som är den sista Champions League platsen i Europa. Med bättre målskillnad än Fiorentina försöker man hålla hårt om den tredjeplatsen. El Shaarawy har sedan sin flytt från Monaco till Roma gjort fyra mål på fem matcher. Två av de kom senast mot Empoli. Den unga Italienaren har precis som Roma hittat formen och tillsammans kan de nå sitt mål.

Fiorentina åkte ur Europa League i 16-delsfinalen. Italienarna stötte på Tottenham och i returmötet på White Hart Lane så visade det sig hur mycket det skiljer mellan lagen. 3-0 i baken och Fiorentina fick åka hem med huvudet böjt. I helgen mötte man tvåan Napoli och skrev historia i Serie A. Fiorentina tog ledningen efter 6 minuter. Men Higuain svarade istället med Serie As snabbaste kvittering i historien. Det var de enda målen under matchen och lagen fick dela på poängen. Det gjorde att man tappade tredjeplatsen till Roma. Sousa får klara sig utan avstängde Maouro Zarate. Valero kämpar för att hinna friskna från sin sjukdom och kunna spela mot Roma.

Två lag med seger i sikte

Det här är en match som båda lagen inte har råd att förlora och ett kryss ses inte heller som ett bra resultat. Spalletti vet också att han inte kan förlita sig enbart på målskillnaden då det kan vända fort med målen. Roma är ett starkt hemmalag och det är bara Juventus och Napoli som har gjort det bättre på hemmaplan. Fiorentina har fyra förluster på 13 bortamatcher. Intressant är att Fiorentina har inte förlorat på de sju senaste ligamatcherna. Men av de tre kryssen man har fått med sig har två varit på bortaplan. Med Romas fina form och hemmaplan och oddset 2.10 hos Bet365 lockar verkligen. Därför är dagens tips Roma vinst.