Jonas Olsson i Djurgården

Djurgården tar tre poäng mot AFC ikväll

Djurgården åker till Eskilstuna i jakt på tre poäng mot jumbon AFC. Skulle blåränderna ta tre poäng här så kan de gå om lokalrivalerna AIK och Sirius som ligger på en tredje- respektive andraplats. AIK som bekant skrällförlorade mot Kalmar under gårdagen riskerar att bli omsprungna ikväll då de gett Järnkaminerna ett jätteläge att avancera i tabellen.

Frid och fröjd på Kaknäs – eller?

Senast Djurgården spelade match vann man med 3-0 mot Östersund hemma på Tele2 Arena, vilket får anses som en revansch då man torskat på bortaplan mot just Östersund veckan innan med 2-1. Som grädde på moset vilade ÖFK många av sina viktigaste spelare i den matchen på grund av Europaspelet mot Galatasaray.

Med en vinst i ryggen trodde man kanske att det skulle vara lugnt i Dif-lägret, men uppgifter från en schweizisk sida gjorde gällande att klubben FC Lugano var intresserade av den hemvändande Jonas Olssons tjänster. Till en början verkade det hela lite bisarrt men det hela växte. Till slut fick sportchefen Bosse Andersson dementera det hela på Twitter.

Det är svårt att lära gamla hundar sitta

Men när Sportbladet ville prata med huvudrollsinnehavaren i dramat, Jonas Olsson, ville han inte prata om det. Hade det inte funnits en gnutta sanning i det hade han antagligen dementerat det även han. Här kan du se klippet.

Det är inte första gången Olsson har figurerat i medierna den här säsongen. Tidigare i år sipprade det ut uppgifter om att han inte var nöjd med ledarskapet. Gissningsvis har det gamla återvändande gardet en annan uppfattning om hur man styr och ställer i omklädningsrum och hur lag ska uppträda. Jonas Olsson, Kim Källström och Andreas Isaksson har alla erfarenhet från hög nivå i Europa. Det kanske är en krock med tränare Özcan Melkemichel som, i och med den här säsongen, har ansvar för en storklubb för första gången. Det är mycket spekulationer här. Men det ska bli väldigt intressant att se om det dyker upp några frågor kring det här i kvällens match mot AFC.

Matchen ikväll känns rätt given, och det ska vara en tydlig Djurgårdsvinst. Frågan är bara hur många mål de vinner med. Poängtapp här och det kommer börja blåsa igen.

 

Spela på en Djurgårdsvinst hos Bethard till 1.47

Bethard Banner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.