Elfsborg tar emot AFC

Elfsborg tar emot AFC Eskilstuna United

 

Regniga Borås får besök av ett bottengäng, nämligen AFC Eskilstuna United.

Det svänger om Elfsborg

Elfsborg är lite rock n’ roll just nu och de kör på både framåt och bakåt. Det fick vi se prov på inte minst mot Östersund i en svängig match som slutade 4-4. De har gjort flest mål, 16, tillsammans med MFF och de har släppt in nästflest mål, 17. Endast Kalmar har släppt in fler, 18. Faktum är att Elfsborg körde över Kalmar i premiären med 5-1, vilket givetvis har bidragit till dessa siffror.

Det har ryktats ett tag om intern kritik mot Magnus Haglund och spelartruppen vill byta ut honom. Vilket är märkligt att det kommer nu och inte förra säsongen. Serien hade knappt börjat när det började talas om spelaruppror. Det är en märklig situation helt enkelt. Kan man som bettare lita på Elfsborg egentligen? Jag skulle säga ikvällens match mot AFC, ja. Annars, nja inte riktigt. De har förlorat mot Malmö och Sirius nu senast, mellan där har de två kryss och senaste vinsten kom för fem omgångar sen. En intressant statistik är att Elfsborg har spelat i matcher med Över 2.5 mål i 4 av sina 5 senaste matcher. Den gången de inte gjorde det var mot Sundsvall, och vid det här laget vet vi att Giffarna gillar 0-0, så det var ändå en förhållandevis målrik match för att vara dem.

Fritt fall i AFC

I princip ingen har något gott att säga om AFC och nu senast har det stormat kring hur de försöker ta sig runt diverse saker, dels att ordföranden ska sitta i 10 år och att medlemskap i föreningen kostar 1000 kronor, vilket säger något om hur föreningen styrs och vart den är på väg. De vill uppenbarligen inte ha några medlemmar. På planen är det alltjämt hopplöst och man har ännu inte vunnit i Allsvenskan. 3 poäng på 8 matcher är inte godkänt.

Jag tror att Elfsborg vill rivstarta och köra full rulle mot AFC. Tyvärr ligger Över 2.5 mål runt 1.35 vilket är för lågt. Däremot finns Över 3.5 mål till 1.95 hos Expekt vilket det finns värde i sett till hur mycket mål Elfsborg gör och dessutom släpper in, medan AFC har svårt att hålla tätt. Enda gången de har hållit nollan är mot uddlösa Halmstad.

Expekt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.