Gylfi Sigurdsson i Everton

Gylfi Sigurdsson klar för Everton – för rekordsumma

Det har ryktats en del om islänningen Gylfi Sigurdsson under en tid. Efter att ha lämnat Tottenham har han ökat sina aktier och visat att han är en kvalitétsspelare.

Under den gångna säsongen var det ett trist Swansea som harvade i botten och det fanns inte många ljusglimtar i laget förutom Gylfi Sigurdsson och Fernando Llorente som båda gjorde bra säsonger.

Gylfi blir i och med värvningen Evertons dyraste spelare. Den tidigare summan låg på 31.8 miljoner pund och var för Romelu Lukaku. Nu slog man det rekordet då islänningen kostade 45 miljoner pund att få över från Swansea.

-Förhoppningsvis kommer jag fortsätta att skapa målchanser och göra mål för laget och fortsätta att klättra med klubben, säger Gylfi Sigurdsson till Everton TV.

– Men så länge laget vinner så är jag nöjd.

”En av de bästa”

Everton har handlat friskt i sommar, islänningen är lagets åttonde nyförvärv. Förutom Sigurdsson så har Michael Keane (Burnley), Jordan Pickford (Sunderland), Davy Klaassen (Ajax), Henry Onyekuru (Eupen), Sandro Ramiez (Malaga), Cuco Martina (Southampton) och slutligen Wayne Rooney (Manchester United) kommit in i The Toffees.

Tränaren Ronald Koeman var mycket nöjd med det senaste tillskottet i laget:

– Jag tycker att han är en av de bästa på sin position i Premier League. Nu har vi äntligen fått honom hit och det är väldigt bra för laget. Jag är väldigt glad för styrelsen och speciellt vår ordförande Bill Kenwright gjorde allt han kunde för att få hit Sigurdsson. Det tog lite tid men nu har vi äntligen värvat honom, säger Koeman till Evertons hemsida.

Kontraktet sträcker sig till 2022 vilket innebär att islänningen kommer att vara 32 år när kontraktet går ut.

Spela på Premier League hos Mobilbet

Mobilebet Banner

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.