upptaktsträff allsvenskan

Inför Allsvenskan 2018: Tränarna har sagt sitt

Igår kväll var det dags för den årliga upptaktsträffen bland spelare, tränare, supportrar och inte minst media inför den stundande Allsvenska säsongen. Tränare och ackrediterade journalister fick ge sin syn på hur den slutgiltiga tabellen kommer att sluta, och vilka som kommer att stå som vinnare.

Coolbet-Banner

Samtliga tränare i de 16 klubbar som spelar i årets Allsvenska hade inför årets upptaktsträff på Arlanda lämnat in sina guldtips och dessa presenterades denna afton.

Allsvenskan behåller sitt namn

Andra frågetecken som rätades ut denna afton var om ryktena att Allsvenskan skulle byta namn eller inte. Förra veckan kom det rykten att Sef – Svensk Elitfotboll – hade sålt namnrättigheterna till den svenska högstaligan till transportföretaget DHL, vilket kunde leda till ett namnbyte på Allsvenskan. Men detta kunde generalsekreteraren Mats Enquist kraftigt dementera. Istället stog det klart att DHL blir en ny officiell partner till både Allsvenskan och superettan och att Allsvenskan får behålla sitt namn – åtminstone tills vidare.

– Byter namn gör vi inte. Vi låter Allsvenskan heta Allsvenskan även i fortsättningen. Vi är en stolt liga med lång tradition som byggts upp under alla år. Så det ska nog väldigt mycket till innan vi byter namn. Däremot behöver vi partners, och idag presenterar vi en ny ligapartner, sa Mats Enquist på upptaktsträffen.

Malmö FF storfavoriter att försvara titeln

Men huvudanledningen till upptaktsträffen är precis som alltid att få huvudtränarnas tips om hur den Allsvenska tabellen kommer att sluta. Föga förvånande är Malmö FF återigen storfavoriter att kamma hem guldet och därmed försvara sin ligatitel från förra säsongen. Inte mindre än åtta tränare tror att Malmö skulle komma etta, medans sex stycken tror att AIK kommer att vinna. Noterbart är att endast två tränare tror att Östersund kommer att hamna högst upp i tabellen efter jämtlänningarnas imponerande resa i Europa League innehållandes en andra plats i gruppspelet och en bortaseger på Emirates Stadium mot Arsenal tidigare under året.

Men nu är det istället Djurgården och Malmö FF som gör upp om titeln i svenska cupen. Den 10 maj avgörs denna och igår stod det klart att det bli Djurgården som får spela inför sina hemmasupportrar hemma på Tele2 Arena i Stockholm i vad som väntas bli en grym batalj.

Även de ackrediterade journalisterna som var på plats och följde gårdagens spektakel fick rösta om hur de tror att den Allsvenska tabellen kommer se ut i slutet av säsongen. Men inte heller här bjöds det på några direkta överraskningar, utan även här var Malmö FF favoriter till SM-guldet. Media tippar även att GIF Sundsvall och Trelleborgs FF kommer att åka ur, medans Brommapojkarna tippas få kvala sig kvar. Nedan kan du se exakt hur medias slutgiltiga tabell ser ut:

 1. Malmö
 2. AIK
 3. Östersund
 4. Djurgården
 5. Häcken
 6. Elfsborg
 7. Norrköping
 8. Göteborg
 9. Hammarby
 10. Örebro
 11. Kalmar
 12. Sirius
 13. Dalkurd
 14. Brommapojkarna
 15. Trelleborg
 16. Sundsvall

Hämta bonus hos Coolbet här

Den första omgången av 2018 års upplaga av Allsvenskan spelas den 1:a och 2:a april. Dessa kan du se nedan:

Omgång 1

1 april 15.00 Hammarby – IK Sirius

1 april 15.00 BK Häcken – Kalmar FF

1 april 17.30 Östersund – Djurgården

1 april 17.30 Trelleborgs FF – IFK Göteborg

2 april 15.00 IFK Norrköping – BP

2 april 15.00 AIK – Dalkurd

2 april 17.30 GIF Sundsvall – Örebro

2 april 17.30 IF Elfsborg – Malmö FF

Skulle du själv vilja spela på vilka som vinner årets Allsvenska eller på de Allsvenska matcherna så kan du göra det hos Coolbet. Där får du marknadsmässigt höga odds på ett grymt brett utbud av sport. Just nu får du 2.90 på att Malmö FF kommer att vinna Allsvenskan, vilket är ett väldigt högt odds om man jämför med vad du får hos andra spelbolag. Som ny spelare på sajten får du dessutom en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor.