Djurgården

Laddat tvillingderby som inleder sportveckan

Djurgårdens satsning har gett frukt

Det är ett bättre Djurgården på länge som kliver in för att spela sitt första derby för säsongen. Derbyspöket hänger som vanligt över axeln. Djurgårdens bleka derbyfacit på 15 matcher utan seger är anmärkningsvärt. Visserligen har inte Kim Källström varit med och han kan mycket väl bli X-faktorn i vad som kan bli Djurgårdens första derbyseger på länge. Man brukar ju prata om att bra lag har tur och det har laget onekligen. Det finns inget tvivel om att det är ett bra lag och kan nå en topplacering i årets allsvenska. Men i båda 1-0-vinsterna och avgörande målen mot Halmstad (tveksam straff) och IFK Göteborg (offside) har man haft tur med domsluten.

 

AIK alltjämt utan Goitom

AIK har alltjämt problem med anfallet, speciellt när Henok Goitom är skadad. Istället är det tunga pjäser som lunkar runt på topp. De senaste matcherna är det Eero Markkanen som har fått förtroendet. Det går inte att prata om AIK utan att nämna den inställda matchen mot IFK Göteborg som misstänks blivit påverkad av matchfixare och förtäckta hot mot spelare. Det är en stökig vecka som AIK kommer ifrån, men AIK brukar trivas när det är stökigt. Frågan är bara hur deras målvakt mår rent psykiskt. Ordinarie målvakt Oscar Linnér är avstängd och likaså Daniel Sundgren. Istället är det Kenny Stamatopoulos som har förtroendet mellan stolparna.

 

Speltips

Förra säsongen vann AIK båda mötena. Men visst blir det väl kryss i den här matchen? Djurgården är det bättre laget i nuläget men AIK kan täppa till bra. Jag tror det blir rätt grinigt och inte särskilt mycket etablerat anfall från något utav lagen. Det handlar om fasta situationer och allmänt målsnålt. Så jag sneglar på ett hörnspel eller att bara spela kryss som känns gångbart. Det har sjunkit lite men krysset ligger alltjämt på 3.35 på Unibet vilket det finns alltjämt ett värde i.

 

Unibet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.