Marc-Andre Fleury, Pittsburgh

Slut på det roliga för Ottawa?

Ottawa vaknade på fel sida

En fullkomligen usel matchinledning med 4-0 efter 18 spelade matchminuter i pingvinernas hemmaborg ”igloon” gjorde det smått omöjligt för det defensivorienterade Ottawa att försöka kravla sig in i matchen. Det var ett par dråpliga situationer som gjorde att Pittsburgh kunde göra sina mål i den första perioden.
Hafsiga försök att ta sig ur zon, en nyvaken Craig Anderson som själv lyckas styra in två puckar tillsammans med utespelare som verkar ha sina tankar någon annanstans – ja då är det inte lätt att falla tillbaka på sin försvarsfilosofi som handlar om att hålla nere siffrorna.

Proppen ur för Pittsburgh

Crosby och c:o hade lekstuga och fick utlopp för alla de där poängen som de inte lyckats producera i de tidigare matcherna mot Senators. Hela 7 mål lyckades de producera varav majoriteten i den första perioden. En av nycklarna till defileringen var att Pittsburghs tredje och fjärdekedja blev offensiva hot. Tidigare har det varit de stjärnspäckade kedjorna som har satt Ottawa under press men helt plötsligt började samtliga kedjor att pressa Senators. Att coacha ner och slänga in sina defensiva kedjor mot Crosby med flera är en sak, men när även nästkommande två kedjor kan utmana på allvar fanns det inte nog med resurser för att stoppa påtryckningarna från Pittsburgh. Se bara på det tredje målet där Ottawas spelare är inne åtminstone 90-120 sekunder och försvarar mot ett anstormande Pittsburgh i egen zon. De orkar till slut inte åka skridskor, utan står bara på hälarna och glider och formerar bara en box istället för att åka och pressa Penguins som kan etablera tryck och lira pucken medan Senators formation blir allt mer stillastående. Vilket såklart inte är någon raketforskning, utan det är hockeyns kärna med snabba byten och hårt jobb. Men med ett Pittsburgh med den breda truppen och så många spelare som levererar byte efter byte, blir det helt enkelt svårt för Ottawa att ta den här serien. Pittsburgh går till final mot Nashville.

Spela på Stanley Cup slutspelet hos NordicBet

NordicBet odds

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, uppdateringarna och fantastiska erbjudanden från ditt favoritcasino.