Leva som bettingspelare?

Bli en vinnare på sportsbetting

Att försörja sig enbart på sportsbetting är en dröm som flera utav oss går runt och bär på. Inga mer fasta arbetstider, ingen chef som säger till en vad man ska göra och möjligheten att kunna jobba vartifrån man själv vill. Det är dock inte alla som når denna dröm och anledningen till detta kan allt som oftast skyllas på ett osunt spelande. Vad som under en kort tidsperiod kan kännas som onödigt små vinster kan i längden bli din väg till en vinnande spelare. Hur du hanterar din bankrulle är nämligen a och o i spelvärlden, där finns inga genvägar mot framgång!

 

Bli expert på din liga

Allting handlar om att få övertag på spelbolagen. Hur du får detta är svårt att veta men precis som med allt annat här i livet så är förberedelser och kunskap utav största vikt. Rikta in dig på den liga där du har bäst koll gentemot spelbolagen för att öka dina chanser till att vinna. Att spela på de största ligorna som till exempel Premier League och Serie A kan såklart vara underhållande men ha då i beaktning att det är på dessa ligor även spelbolagen har bäst koll. Skulle du istället rikta in dig på de lite mindre ligorna runtom i Europa så minskar också spelbolagens möjligheter till att få in de senaste nyheterna vilket påverkar deras träffsäkerhet när det kommer till oddssättningen.

 

Hitta spel med spelvärden

Hur stor chans du tror det är att ditt spel går in gentemot hur stor chans spelbolaget tror det är, så lyder formeln för att räkna ut spelvärdet på ditt spel. Ett tankesätt som är användbart att implementera är följande:

Ex. Oddset för ett spel ligger på 1.80, spelbolaget anser då att det är 100/1.80=55,55% chans att spelet hittar hem.

Skulle du tycka dig se en större sannolikhet än spelbolaget, ex. 65%, så har du ett värde i ditt spel så länge oddset inte understiger 100/65=1.53 punkter.

Använd denna metoden för att snabbt beräkna om det ens är lönt att lägga ditt spel. Ju duktigare du blir och ju mer information du får fram om den aktuella matchen desto träffsäkrare kan du vara i dina uppskattningar av sannolikhet.

 

Spela långsiktigt

Utöver att hitta spelvärden så gäller det att använda din bankrulle på ett förnuftigt sätt. Att lägga maxinsatser är inte något som kommer hålla i längden. Glädjen kan vara stor den gången spelet hittar hem men när förlusterna radar upp sig blir bakslaget desto tyngre. Units är ett begrepp som flera utav de skickligaste spelarna använder sig utav. Med hjälp utav denna enhet så kan man enkelt bedöma hur mycket rekaren tror på spelet. I de flesta utav fallen används skalan 1–10, där 10 units är ett maxspel (5% av din totala bankrulle). Spelar du efter denna princip så kommer du minska eventuella smällar när du förlorar och i längden också öka dina vinster.